Jakie paliwo zalewacie do motocykla?
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Siemka, ostatnio oglÄ…dalem program na TVN Turbo i przeprowadzali testy paliwa i czy dodaja mocy lub momentu obrotowego (sprawdzane na rolkach) i wyszedl taki wniosek ze dodaje mocy powyzej 2-wu litrowego samochodu osobowego o kilka KM, wiec w motorach niebedzie napewno zadnej ruznicy w osiagach
To dziala dopiero przy wiekszych pojemnosciach. A co do tematu to ja leje Pb95 do swojego simka ktorego zmieniam w tym roku zeby na nastepny sezon wyjechac czyms mocniejszym
Wiem ze i tak to beda motorki bo niemozna tego nazwac motorami ale zawsze 125ccm jest lepsze niz te zje**ne 50-Ä…tki 

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
powyżej 100 oktanów (paliwo rakietowe itp
)

Jeszcze tu kiedyś wróce i zobaczymy kto jest górom.
- Prof.Piotr
- Świeżak
Pb95. Zauważyłem , że po przejściu z paliwa ze stacji podmarketowych na Shella spalanie spadło gdzieś nawet o 0,5l. Więc teraz tankuję tylko na Shellu. Różnicy w jeździe, pracy silnika nie zauważyłem, jedynie w spalaniu. Do końca nie wiem czy to nie jest spowodowane spokojniejszą jazdą, więc zatankuję jeszcze na marketowej żeby być pewny.
PB98 nie tankujÄ™ bo jest za droga.
PB98 nie tankujÄ™ bo jest za droga.

Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
rider143 napisał(a):Kawa EX500 z instalacja LPG-I gen.
-do zbiornika benzyny - 95 okt
-do butli gazowej - LPG
hehe jak o Tobie pomyślałe zakładając tak dawno tą ankiete ; )
i nie opowiedziałeś nam o tym motorku:P
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Tak sie sklada mar111cin ze byl temacik o tym moto, ale spotkal sie z negatywnym podejsciem wiec nie bylo sensu sie rozpisywac...moge tylko dodac ze po ostatniej regulacji reduktora moto zadowala sie 4-4,5 L LPG /100km na trasie i do 5-5,5 L LPG / 100km w miescie.
pozdr
pozdr
-
rider143 - Świeżak
Wontek napisał(a):JA leje 95... po co lepsze?? zauwazyliscie ze we wsyztski8ch panstwach sa mniej oktanowe paliwa a mimo to sa lepszE?? Dziwne.. xD (PEWNIE dlatego ze Polska jest jedyna w swoim rodzaju)
Tak właśnie!!! Kolega kupił Fazera z niemiec wysokie osiągi małe spalanie jednym słowem - wrażliwy na paliwo. Oturz kiedy miał pełny bak z niemiec motor na 3 biegu jescze podnosił przód do góry!!
Potem jak zalewał 98 v-powery i inne wynalazki moto nie osiągnął takiego samego wyniku jak na niemieckim paliwie wogule niech ktoś napisze czy mu Fazer 600 pierwszej generacji wchodzi na koło na 3 biegu bo kolegi juz niechciał na polskim...
Sry za błędy
A słyszałem bajki o tym że w polsce w orlenie tak naprawde niema 95 tylko 85 i podobnie niema 98 tylko 88 oktanów hmm ciężka sprawa wiecie coś o tym wypowiedzcie się !!!
A tego inteligętnego;) posta któregoś tam z was nie jestem w stanie zrozumieć do końca widać że redaktor pisał jakiś... napisz to po chłopsku co lać a co nie... dlaczego bo zagłebiam sie w odgadywanie kombinacji słów i trace wątek powoli coś ala lektury szkolne tak samo napisane (dla dobra narodu):D pozdro
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
zdzichu123 napisał(a): A co do tematu to ja leje Pb95 do swojego simka ktorego zmieniam w tym roku zeby na nastepny sezon wyjechac czyms mocniejszymWiem ze i tak to beda motorki bo niemozna tego nazwac motorami ale zawsze 125ccm jest lepsze niz te zje**ne 50-ątki
I takie podejście mi sie podoba:D jak sie nie boisz to kupuj 500 takie same prawie osiągi gigantycznie mniejsze koszty utrzymania 100 razy wiecej frajdy bo jak niemasz prawka i 17 to co ci sąd zrobi ? max prace społeczne i upomnienie (jeśli sie zatrzyamsz do kontroli) a 1000 zł na A1 przez 2 lata to bezsens prawdopodobieństwo zatrzymania podczas prawdiłowej jazdy jest bardzo małe... a i tak najczęściej spuszczaja tylko powietrze przynajmniej u nas tak jest...
Ostanio przywozłem zdezelowaną CBR do miasta to smigam bez kasku oc rejki prawka lamp kierunkowskazów hamulca tylniego z łysymi krzywymi oponami itd mandat pewnie na jakieś 2000 zł

jak jedzie taki gang po paru gości po 17 18 lat na skuterach po 180 cm 190 wzrostu to śmiech ogarnia człowieka...
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
oj oj oj, bez urazy ale tamten artykuł można dużo lepiej zrozumieć niż Twoje wywody.
w skrócie jest tam napisane żeby zalewać paliwo o najmniejszej liczbie oktanowej polecanego do danego pojazdu.
A co do liczby paliwowej to kiedyś widziałem jakieś testy (chyba w świecie motocykli nawet) to okazywało się że 95 ma około 90oktanów.
w skrócie jest tam napisane żeby zalewać paliwo o najmniejszej liczbie oktanowej polecanego do danego pojazdu.
A co do liczby paliwowej to kiedyś widziałem jakieś testy (chyba w świecie motocykli nawet) to okazywało się że 95 ma około 90oktanów.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
mialem "przyjemnosc" handlowac paliwami plynnymi przez kilka lat.
to ze 95 mialo 90 oktanow znaczy ze "troszke" za duzo "ulepszaczy" dodano.
nawet z lotniczego 105 oktanowego mozna zrobic 95 - 90.
ja leje 98 bo to optymalne rozwiazanie
a gdzie ?? orlen - tylko - najwieksze kary za dolewanie do paliwa roznego syfu a co za tym idzie dobra jakosc.
pozdrosss
to ze 95 mialo 90 oktanow znaczy ze "troszke" za duzo "ulepszaczy" dodano.
nawet z lotniczego 105 oktanowego mozna zrobic 95 - 90.
ja leje 98 bo to optymalne rozwiazanie
a gdzie ?? orlen - tylko - najwieksze kary za dolewanie do paliwa roznego syfu a co za tym idzie dobra jakosc.
pozdrosss
- Ziolo
- Świeżak
Ja mam fazera 98, i leje tylko na orlenie 95oktanów (jak do taj pory) ale ostatnio rozmawiałem z ojcem który ma osobówke na gas i mówił że jak zatankował na shelu to zrobił o wiele więcej kilometrów na jednej butli. Dlatego ja po przeczyatniu tego tematu i po rozmowie z ojcem spróbuje przejechac pare set kilometrów na shelu 95.
Wszystkie rachunki mam i zawsze staram się pisać liczbę kilometrów więc porównanie jakieś będzie.
Wszystkie rachunki mam i zawsze staram się pisać liczbę kilometrów więc porównanie jakieś będzie.
FZS 600, START- sezon 2007 rok
Szerokiej drogi
Szerokiej drogi
- parad
- Świeżak
ja staram się lać na shellu V95, bo jest wyraźnie lapsza od innych. Na reszcie raczej 95, bo i tak nie ma różnicy 

DON`T DRINK AND DRIVE!!! | | Sprzedam kask ARAI RX-7 CORSAIR | viewtopic.php?t=19823
-
pawel_rr - Świeżak
Pb 95 oczywiscie najlepsze rozwiazanie a jak mam dosc kasy to Verwa Power
czy cos takiego z nazwy ;p

Motur nigdy nie umiera
Motur jest wieczny 

-
Adamo _CBR - Świeżak
wokib dla niekturych to praawie 2 litry paliwa wiecej...
ja zawsze laje V-power albo ultimate.ja czuje roznice.codziennie przejezdzam okolo 150km na moto na taj samej trasie i przez to mam porownanie.
co to w tej ankiecie jest za paliwo 100(czyli rakietowe)??
palowo lotnicze chyba miales na mysli, bo paliwo rakietowe to wodor + tlen.
paliwo lotnicze ma okolo 115-117 oktanow i jest paliwem wyjsciowym po rafinacji ropy naftowej.pozniej jego liczba oktanowa jest zmniejszana do 98-95. te informacje zapamietalem z wykladow z chemii.wykladowac byl facet ktory przez kilkanascie lat pracowal w niemieckich laboratoriach BMW i zajmowal sie wlasnie nowymi technologiami napedu alternatywnego
pozdrawiam
ja zawsze laje V-power albo ultimate.ja czuje roznice.codziennie przejezdzam okolo 150km na moto na taj samej trasie i przez to mam porownanie.
co to w tej ankiecie jest za paliwo 100(czyli rakietowe)??
palowo lotnicze chyba miales na mysli, bo paliwo rakietowe to wodor + tlen.
paliwo lotnicze ma okolo 115-117 oktanow i jest paliwem wyjsciowym po rafinacji ropy naftowej.pozniej jego liczba oktanowa jest zmniejszana do 98-95. te informacje zapamietalem z wykladow z chemii.wykladowac byl facet ktory przez kilkanascie lat pracowal w niemieckich laboratoriach BMW i zajmowal sie wlasnie nowymi technologiami napedu alternatywnego
pozdrawiam
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości