Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
Mozliwe i dziekuje za propozycje nauki na simsonie. Ale nie bedzie mnie stac na zmiane motoru tak czesto wiec chyba jednak bede musial zaczac od aprilki....
- wojtasmazi
- Świeżak
Mam pewien problem z podłączeniem modułu. Rozbierałem motor wymieniłem dysze i wyczyściłem gaźnik i filtr powietrza, teraz chciałem odpalić moto ale przez własną głupotę nie mogę, bo zapomniałem sobie podpisać gdzie jak kabel wchodziw module
. Może ktoś wie jaka tam ma być kolejność tych kabli wg. kolorów, bo ja mam taką: czerwony, zielony, żółty(lub biały, takki jasny) i niebieski. To troche pamiętałem to wydaje mi się żę dobrze podłączyłem, ale nie wiem co do takiego zielonego kabelka i czarnego, zielony trzeba wsadzić w jedną ze śrubek którą przykręcam moduł i zakręcić i nie wiem co z tym czarnym kabelkiem. Czy go nałożyć na ten zieolny i przykręcć razem czy przykręcić razem z drugą śrubką.
Może ktoś kto ma nowy model apki mógłby zobaczyc jaka ma być kolejność?? (wystarczy ściągnąć bak) troszke to głupi problem no ale może ktoś mi pomoże

Może ktoś kto ma nowy model apki mógłby zobaczyc jaka ma być kolejność?? (wystarczy ściągnąć bak) troszke to głupi problem no ale może ktoś mi pomoże

-
Łukasz_15* - Świeżak
Ten kabelek to z byle którą śrubką przykręcisz i będzie ok. Byleby reszta była podłączona.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
-
Łukasz_15* - Świeżak
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
allegro i sklepy internetowe. Niewiem z kad jestes ale wiem ze w jednym z poznańskich sklepow mozna bylo caly komplet zamówic
- wojtasmazi
- Świeżak
-
- wojtasmazi
- Świeżak
Podłaczyłem już moduł itd. w mojej apce odpaliłem i od razu moją uwage przykuł dziwny dżwięk który wychodzić gdziś w okolicy skrzyni biegów( ni to syczenie ni to stukanie) zacząłem dodawać gazu moto musiałem lekko podkręcić do 4000 tys. Sprawdzałem czy mieszanka nie jest za bogata i włączyłem ssanie gdy motor chodził i zgasł więc chciałem zmniejszyć ilość paliwa pobieraną, ale dalej to samo, i nie wiem czy jest wina źle dokręconej rury wydechowej przy kolanku czy coś innego w pobliżu bo troszke się z tej oklicy dymiło, może coś pomyliłem przy podłączeniu układu chłodzenia. Wymieniałem dyszę na większą 110, pozostał mi jeszcze moduł ale mi jeszcze nie przysłali więcj odpaliłem by sprawdzić jak chodzi no i coś nie bardzo jak widać. Nie wiem czego to przyczyna.
-
Łukasz_15* - Świeżak
Jaki masz filtr powietrza.Bo moja na Airboxie poliniego właśnie tak zasysa powietrze i jak sie nie przysluchasz to myślisz ze coś po silniku lata 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
No więc problemów z motorem ciąg dalszy
Dzisiaj znów podjąłem próby wyregulowania gażnika i z marnym skutkiem. Motorek pochodził chwile, coś nierówno chodzi więc daje ssanie no i chodzi pięknie więc mieszanka za uboga. Kręce śrubą regulacji mieszanki w lewo a tu gówno i tak kręce ze 3 obroty a tu nic, kręce w drugą strone... zgasła
. Próbuje palić, zapaliłem chodzi chwile i gaśnie, pale drugi raz, akumulator siadł i moto nie zapale. Może mi ktoś powie co z tą mieszanką?

-
Łukasz_15* - Świeżak
Jak ja miałem taki problem to była to wina przypchanej dyszy w gaźniku. Nawet jak go czyściłeś to zrób to jeszcze raz.
-
Hmm troche to dziwne, bo dysza była wymieniana na nową większą, ale jeśli to konieczne to wyczyszcze gaźnik, ale narazie nic nie grzebie bo mam znajomego mechanika i pomoże mi zrobić wszystko żeby działało jak trzeba.
-
Łukasz_15* - Świeżak
To dysza jak dopiero co kupiona to tym bardziej trzeba ją przeczyścić, czasami nawet minimalny paproch w dyszy może zakłócić pracę silnika.
-
No więc tak dzisiaj poprostu musiałem spróbować zapalić moto pomimo wcześniejszych problemów i zaistniała nowa okoliczność
a więc motor sam wkręca się na wysokie obroty, nie czekałem co się dzieje dalej tylko zgasiłem motor, co może to powodować, czy coś z dyszą czy z mieszanką?

-
Łukasz_15* - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm