Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
GrubyxXx napisał(a):Witam .
Mam aprilia rs 50 z 2003 roku i niewiem gdzie mam jeszcze blokady .
Apka wkręca mi sie na 11 tyś. max. 75km/h
z góry dzienki
A na których biegu? Pewnie zębatki na przyśpieszenie ktoś włożył, albo były seryjnie do blokad...
LukasG1 widze, że wbijasz w temat

Czemu nie przyznałeś się, że dzieje się tak, gdyż lejesz paliwo rakietowe?

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
na 6 biegu , a zębatki są orginalne .
Mam jeszce jeden problem kiedy jade na szustym biegu i 9,5k
to mi zaczyna spadać z obrotów , i wkońcu gasnie i tak w kółko
wiecie czym to może być spowodowane ??
Mam jeszce jeden problem kiedy jade na szustym biegu i 9,5k
to mi zaczyna spadać z obrotów , i wkońcu gasnie i tak w kółko
wiecie czym to może być spowodowane ??
- GrubyxXx
- Świeżak
problemik
siemka sorka ze sie wtrącam ale mam problem z aprilia rs 50 tuono mianowicie na postoju wkrenca mi sie do 12tys obrotów http://pl.youtube.com/watch?v=r1q53Fsi5Zk ale jak jade to przy 8-9 tys musze zmienic bieg bo dalej nie pujdzie o co w tym chodzi ??

- matieusz123
- Świeżak
matieusz - słaby silniczek już po czesci, ewentualnie moze dysze masz mała, jakaś używaną do blokowania. Ja tez tak miałem, nawet na 1szym biegu nie zaliczała mi 11tys chyba, ale nie pamietam, dużo czasu mineło
Jedyne co to 12tys z górki jak się jechało na 6tce.
Gruby, no zenatki oryginalne, ale właśnie oryginalne są zakładane blokujące v-max dla oszczedzenia silnika. Co do tego gasniecia tylko na 6tym biegu tak się dzieje? Nic wogóle nie reaguje?

Gruby, no zenatki oryginalne, ale właśnie oryginalne są zakładane blokujące v-max dla oszczedzenia silnika. Co do tego gasniecia tylko na 6tym biegu tak się dzieje? Nic wogóle nie reaguje?
CBR 600 F3
-
Siema! Mam aprilie rx 50 2007 i mam ten sam problem co gruby jezeli jade na maxa to po chwili motor przestaje reagowac i gasnie wie ktos czym to moze byc spowodowane? Czy v-max 78km/h na zebatkach 11/53 to dobry wynik? Jakie przelozenie polecacie na predkosc zebym lancucha nie musial zmieniac?
- mateusz1994
- Świeżak
Mam lancuch 130 ogniw i teraz jest troche luzny przez co musialem kolo do tylu przesunac o ile moglby zwiekszyc sie v-max na polecanych przez ciebie zebatkach?
Ile ci szlo twoje malaguti przed tuningiem?
Ile ci szlo twoje malaguti przed tuningiem?
- mateusz1994
- Świeżak
mateusz1994 napisał(a):o ile moglby zwiekszyc sie v-max na polecanych przez ciebie zebatkach?
To zależy od stanu silnika, jeśli nie jest mocno zajechany, to myślę, że ok 13- 18 kmh, przy dość dużym spadku przyśpieszenia.
mateusz1994 napisał(a):Ile ci szlo twoje malaguti przed tuningiem?
Niestety nie ja go tuningowałem, więc nie jestem w stanie ocenić

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
dzieje sie tak jak jade na 5 i 6 biegu , ale rano mi jechał normalnie bez żadnych problemów . Musiałem go umyć bo był bardzo brudny , kiedy go umyłem i przejechałem sie to wtedy sie ten problem pojawił . Pewnie mi się woda gdzieś dostała , podejżewam że do filtra powietrza , ale niewiem czy napewno . Nic nie reaguje , a jak daje mu gaz to jest jeszcze gożej
- GrubyxXx
- Świeżak
Silnik jest w idealnym stanie!
Ma 2tys. przebiegu jezdzony tylko na firmowym oleju, odblokowany w autoryzowanym serwisie. Prawie wogole nie jezdzilem na maxa.Tylko czasem z ciekawosci sprawdzilem ile idzie. Palenie gumy,trudny teren nic z tych rzeczy motocykl nie doswiadczyl.Przyspieszenie ma bardzo dobre, do 75 przyspiesza blyskawicznie.
A co powiedzialbys na przelozenie 14/53?Takie przelozenia maja rs'ki i tzr'ki i ida dosyc dobrze.
Myslalem takze o zmianie wydechu. i o filtrze stozkowym.Duzo da? Jaki bys polecal?
Z kad zamowiles zebatki bo ja nigdzie w sklepach nie moge dostac i chcialbym z neta zamowic.
Ma 2tys. przebiegu jezdzony tylko na firmowym oleju, odblokowany w autoryzowanym serwisie. Prawie wogole nie jezdzilem na maxa.Tylko czasem z ciekawosci sprawdzilem ile idzie. Palenie gumy,trudny teren nic z tych rzeczy motocykl nie doswiadczyl.Przyspieszenie ma bardzo dobre, do 75 przyspiesza blyskawicznie.
A co powiedzialbys na przelozenie 14/53?Takie przelozenia maja rs'ki i tzr'ki i ida dosyc dobrze.
Myslalem takze o zmianie wydechu. i o filtrze stozkowym.Duzo da? Jaki bys polecal?
Z kad zamowiles zebatki bo ja nigdzie w sklepach nie moge dostac i chcialbym z neta zamowic.
- mateusz1994
- Świeżak
storzkowy filtr troche ci da (zależy jaki) tłumik też ci dużo da a na zebatki popatrz tu http://www.sklep.mieloch.pl/ filtry też tam są
- GrubyxXx
- Świeżak
Tak tylko jest maly problem z zebatkami bo na mielochu wszystkie czesci co sa do rx to sa do 2003 roku i nie jestem pewien czy beda pasowaly nawet typek z mielocha nie wie. Ja mam ta rx co wyszla razem z sx czyli ten nowy wyglad.
Zdecydowalem sie kupic filtr i wydech.
Cena filtra i tłumnika nie ma zbytnio znaczenia oby byl dobry.Takze licze ze pomozecie w wyborze. Myslalem nad filtrem polini i wydechem leovinci v6.
PIszcie jakie polecacie i gdzie moge taki kupic.
Zdecydowalem sie kupic filtr i wydech.
Cena filtra i tłumnika nie ma zbytnio znaczenia oby byl dobry.Takze licze ze pomozecie w wyborze. Myslalem nad filtrem polini i wydechem leovinci v6.
PIszcie jakie polecacie i gdzie moge taki kupic.
- mateusz1994
- Świeżak
Do Twojego RX pasują zębatki od Sendy. To to samo moto tylko z innymi plastikami.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Na allegro szukaj zębatek :]
Wydech to jakiÅ› firmowy, np. Leo Vince, Gianelli
A stożkowego filtra nie kupuj, bo nic nie daje. Jak się do niego jakiś syf dostanie, co jest bardzo prawdopodobne to masakra...
Wydech to jakiÅ› firmowy, np. Leo Vince, Gianelli
A stożkowego filtra nie kupuj, bo nic nie daje. Jak się do niego jakiś syf dostanie, co jest bardzo prawdopodobne to masakra...
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
http://allegro.pl/item444012777_zebatka_tylna_45z_aprilia_rx_mx.html (otwórz link)
Dzieki za info mam nadzieje ze ta zebatka bedzie pasowac? A kupujac zebtake zwracac uwage na firme czy to nie ma znaczenia?
Dzieki za info mam nadzieje ze ta zebatka bedzie pasowac? A kupujac zebtake zwracac uwage na firme czy to nie ma znaczenia?
- mateusz1994
- Świeżak
siemka
to jest tak ta aprilia została sprowadzona i jak ja kupiłem to jechała tylko 50 i i mogla mnie uciągnoc pod wienksze góry
sciÄ…glem blokade z tumnika i teraz idzie 80km/h przy 8tys obrotach
sciÄ…glem blokade z tumnika i teraz idzie 80km/h przy 8tys obrotach

- matieusz123
- Świeżak
Nie ma, bo jak wczesniej pisał na luzie mu się wkręca do 12tys.
jeśli sprowadzana, to za granicą jubią faszerować blokadami, tu wygląda ewentualnie na mniejsza troche dyszę jeśli jest taka słaba.
Ale jeśli idzie 80km/h to jest normalne na 50tke seryjną... Ile wazysz?
Ostatnio był u mnie chłopak po oponę RSką wziąlem od niego motor i się przejechałem rundkę. Pomijając fakt, ze dla mnie ona stała w miejscu wiecej z niej nie dało się wycisnąć jak 80km/h
Słabe cylindry już po czasie...
jeśli sprowadzana, to za granicą jubią faszerować blokadami, tu wygląda ewentualnie na mniejsza troche dyszę jeśli jest taka słaba.
Ale jeśli idzie 80km/h to jest normalne na 50tke seryjną... Ile wazysz?
Ostatnio był u mnie chłopak po oponę RSką wziąlem od niego motor i się przejechałem rundkę. Pomijając fakt, ze dla mnie ona stała w miejscu wiecej z niej nie dało się wycisnąć jak 80km/h

Słabe cylindry już po czasie...
CBR 600 F3
-
Czy to mozliwe ze typowi seryja sx 50 2007 (to samo co moja rx) idzie na seryjnych zebatkach bez tuningu 96km|h a mi tylko 78? Typek sobie w kuli leci czy taka rożnica jest mozliwa? Zdarza sie tak ze sa wersje mocniejsze i slabsze tego samego moto?
- mateusz1994
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości