SZYBKOSC vs BEZPIECZENSTWO
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Silver chodzilo mi bardziej o ten tekst z psychologiem.
Bo pisales o normalnych motocyklistach to widocznie ja zaliczam sie do nienormalnych.
BTW u psychologa juz bylem
Nie stwierdzil odstepstw od normy..
Mozna to ujac tak jak zakonczyles ale jak sam wiesz kazdy motocyklista ma inne normy predkosci dla jednego 120 to bedzie szybko a dla drugiego to srednia predkosc przelotowa. Dlatego szybkosc i bezpieczenstwo to pojecia wzgledne i zaleza od wielu czynnikow dlatego jak na moje ten temat nie ma wiekszego sensu. Tylko poprostu wypowiedzi niektorych mnie dziwia i juz nie mowie tu o Kwazim ktory jest totalnym imbecylem...
Pozdro
Bo pisales o normalnych motocyklistach to widocznie ja zaliczam sie do nienormalnych.
BTW u psychologa juz bylem

Mozna to ujac tak jak zakonczyles ale jak sam wiesz kazdy motocyklista ma inne normy predkosci dla jednego 120 to bedzie szybko a dla drugiego to srednia predkosc przelotowa. Dlatego szybkosc i bezpieczenstwo to pojecia wzgledne i zaleza od wielu czynnikow dlatego jak na moje ten temat nie ma wiekszego sensu. Tylko poprostu wypowiedzi niektorych mnie dziwia i juz nie mowie tu o Kwazim ktory jest totalnym imbecylem...
Pozdro
-
rudisz - Świeżak
rudisz napisał(a):BTW u psychologa juz bylem
juz nie mowie tu o Kwazim ktory jest totalnym imbecylem...
Pozdro
czy nie wydało się Wam Koledzy, że ten cały rudisz to przypadkiem thores który zmienił nick? jeden i drugi wykazuje fenomenalny brak konsekwencji i spójności w wypowiedziach, często przy tym obrażając innych i świadcząc o własnym zarozumialstwie?
1. Romet ogar 200 (1989r.)
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać

-
xatt - Świeżak
Xatt jakbys troche pomyslal to by nie zaszkodzilo. Kto tu kogo obraza to ja nie chce mowic. Siedze na tym forum od kiedy ruszylo wiec troche wczesniej niz ty. Thores to kawal zjeba z tego co zauwazylem po paru jego postach a Kwazi to z tego co widze to tez podobny ciolek skacze od poczatku a patrzac po jego postach nic nie wnosi. Chyba ze sie myle to mnie oswiec...
Jak mi nie wierzysz to wystarczy spojrzec do profilu lub podpisu..
Jak mi nie wierzysz to wystarczy spojrzec do profilu lub podpisu..
-
rudisz - Świeżak
A ja mogę potwierdzić słowa rudisza, że niejest żadnym thoresem, bo kolesia można spotkać na stuntpoland.com, a z tego co czytałem zna się na rzeczy i wcale nie jest tam jakimś dzieciakiem, który zobaczył pierwszy raz na oczy moto i wydaje mu się, że jest panem i władcą.
Pozdro
Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
No i sie to wszystko troche wyklarowalo
Ja mam moja Suze i poki co jezdze nia spokojnie, nie zapierdzielam bo nie umiem/nie chce/nie lubie wszystko potrochu... ale co mnie cieszy to to, ze reszta osob z tego forum jesli mnie gdzies spotka uszanuje to ze jezdze tak a nie inaczej, rispect!
Pozdro dla wszystkich!

Ja mam moja Suze i poki co jezdze nia spokojnie, nie zapierdzielam bo nie umiem/nie chce/nie lubie wszystko potrochu... ale co mnie cieszy to to, ze reszta osob z tego forum jesli mnie gdzies spotka uszanuje to ze jezdze tak a nie inaczej, rispect!

Pozdro dla wszystkich!
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
. Pomijając już kwestię trochę upokażającego poziomu wyskusji ostatniej strony trzeba zdać sobie sprawę z jednej, zajebiście ważnej rzeczy. Nie żyjemy w świecie ani kwantowalnym, ani z dostępnością pełnej informacji. Jeśli uważasz, że jesteś w stanie zachować szczególną ostrożność (jak to jest sformułowane w KRD) przy prędkości dwukrotnie przewyższającej dopuszczalną w tymże KRD to jest to tylko i wyłącznie Twoje zdanie o swoich możliwościach. Zdanie to być może jest całkowicie błędne, bo ziemia pełna jest kolejnych, wyimaginowanych wcieleń Napoleonów, Dawidów, Rossich, Curie czy Koperników. Jeśli Ty czujesz się zajebiście, pędząc 180km/h przez miasto, świetnie. Pomyśl jednak o tych którzy krzyczą w aucie "o kurwa" jak śmigniesz koło nich a oni własnie zamierzali kogoś wyprzedzić.
. Też uważam, że temat jest sformułowany idiotycznie bo szybka jazda nie powinna być utożsamiana z niebezpieczeństwem. Niebezpieczeństwo nigdy chyba nie jest bezpośrednim nastepstwem szybkiej jazdy a jedynie niedostosowaniem jej do warunków. To zaś jest wynikiem tylko i wyłącznie naszej złej oceny sytuacji.
. Też uważam, że temat jest sformułowany idiotycznie bo szybka jazda nie powinna być utożsamiana z niebezpieczeństwem. Niebezpieczeństwo nigdy chyba nie jest bezpośrednim nastepstwem szybkiej jazdy a jedynie niedostosowaniem jej do warunków. To zaś jest wynikiem tylko i wyłącznie naszej złej oceny sytuacji.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Ja tylko nie wiem kto i dlaczego stwierdził, że temat Bezpieczeństwa na motocyklu jest tematem śmiesznym?:O To dosyć...poniżające dla takiej osoby. Ale oczywiście na stuntpoland są tylko poważne, wyjeb....nie zajebi......e tematy poruszane...dajcie spokuj, bo czytać się tego nawet nie chce:(
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
rudisz napisał(a):1. ...Forum o nazwie scigacz.pl a jak je czytam to mam wrazenie ze jestem na forum chopper.pl
2. ...Po co wam scigi jak chcecie je uzywac tylko do lansu? Fakt faktem ze jak jedzie wolno motor to mozna go popodziwiac jesli jest to spoko maszyna ale az mnie sciska jednoczesnie jak widze goscia ktory jedzie 40 za jakims maluszkiem na 6 i boi sie go wyprzedzic bo kupil motor tylko do lansu. Przeciez taka ciota powoduje jeszcze wieksze niebezpieczenstwo niz ktos ktory zna granice mozlwiosci swoje i swojej maszyny
3. ...A jak ktos chce sie polansowac to niech kupi chopa wyczyscii mu chromy i daje w swiat 50 km/h bo jak dla mnie to wyglada lepiej przy tej predkosci niz scig
4. ...Zgadzam sie z Omenem bo po to dzieli sie motory na rozne klasy zeby ich wykoprzystywac do tego do czego sa stworzone
5. ...Nie mowie ze jestem zwolennikiem zapieprzania 200 czy wiecej po miescie ale sa i tacy ktorzy tak jezdza i zyja
6. ...80% zalezy od szczescia 20% od nas samych i naszych umiejetnosci
7. ...po to mam sciga zeby czuc jego moc przyspieszenia czy predkosc.
ad.1 Sorry rudisz , ale jak się czyta twoje wypowiedzi to ma się wrażenie, że jest się na forum schizofrenia.pl czy lecz-kompleksy-mocy.pl

ad.2 No pewnie rudisz. Szczególnie jeśli taka ciota boi się wyprzedzić maluszka bo za kierownicą siedzi pijany koleś, a z przeciwka na pasie obok pocina 120 białoruska kolumna TIR'ów. A jeśli już jedzie 20 czy 30 km/h za maluchem bo stoi za nim w korku to rzeczywiście jest ciotą. Prawdziwy raider na scigu, jak ty rudisz to by od razu 120 i na tylnym kole ich wymiszał bo zna możliwości swoje i maszyny (umie odkręcać, a z instrukcji wyczytał że maks. to 300 km/h ma ścig)

ad.3 W ścigach chyba powinni montować ograniczniki prędkości minimalnej i auto-throttle. Odpalasz sprzęta i od razu włącza się automatyczny gaz do 50 km/h. Poniżej to tylko choppery mogą jeździć. Bo ścigiem poniżej 50 to hańba i zniewaga. Każdy niezależnie od umiejętności powinien kręcić od razu co najmniej 100 czy 150. A Ścig to oczywiście najlepiej wygląda przy 300 km/h i więcej. Szczególnie, że wtedy to dokładnie nie widzi go nawet fotoradar.
ad.4 Dziwne, ale nie spotkałem się z żadnym stałym stanowiskiem producentów ścigaczy "cywilnych" że ich dany motocykl stworzony jest np. jedynie do zapierdzielania i niedozwolone jest np. jeżdżenie poniżej 50km/h. Jakoś nigdzie nie ma też stanowiska producenta ścigaczy, że jego motocykle zostały stworzone do freestylu, a jednak ludzie do freestylu ich używają. Mimo, że twoim tokiem myslenia to powinni używać co najwyżej motocykli trialowych czy crossowych.
ad.5 Tak, oczywiście. Są tacy. Potem na ich cześć powstają różne kampanie w mediach, i robią złą prasę motocyklistą. Dziwisz mnie. Z jednej strony mówisz, że nie popierasz, a z drugiej podajesz przykłady jako wzór.
ad.6 Skoro 80% to szczęście, a 20% kierowca i umejętności to może, w takim razie ludzie zamiast na kursy prawa jazdy A czy inne doszkalające jazdę, powinni zapisywać się na jakieś kursy dla wróżek, akwizytorów lub wysyłać Łańcuszki Szczęścia ? Niech każdy odkręca moto na maxa i liszczy więc na szczęście ??? Jak już coś to proporcja jest raczej odwrotna. Umiejętności i wiedza to podstawa. A szczęście jest tego dopełnieniem. I chyba jak każdy zdrowo myślący motocyklista w pierwszej kolejności stawiam na umiejętności i myślenie, nie licząc jedynie na to, że może będę miał szczęście.
ad.7 Kurcze rudisz, ty masz straszny kompleks "mocy"

To gwarantuje ci, że poczujesz moc i przyspieszenie w najlepszym wydaniu, a prędkość z jaką będziesz podskakiwał będzie wręcz oszałamiająca

Może odwiedź jakiegoś psychologa, niech z tobą porozmawia. schizofrenia, kompleksy i ADHD w jednym.
I tym radosnym akcentem, pozdrawiam.
RIDE HARD, RIDE SMART 

-
Goblin - Świeżak
. Raczej niefrasobliwe "Szybkość a bezpieczeństwo" sugerujące alternatywę rozłączną. Z podstaw logiki (która zdaje się jest na każdych chyba studiach), alternatywa rozłączna to: "Jeżdzę szybko ALBO jeżdzę bezpiecznie" czyli "Jeżdzę szybko więc nie jeżdzę bezpiecznie" bądź "Nie jeżdzę szybko więc jeżdzę bezpiecznie".
. Temat ów jest po prostu alternatywą (alternatywą zwykłą). "Jeżdzę szybko LUB jeżdzę bezpiecznie" czyli "Jeżdzę szybko więc nie jeżdzę bezpiecznie" bądź "Nie jeżdzę szybko więc jeżdzę bezpiecznie" ale także "Jeżdzę szybko i jeżdzę bezpiecznie".
. To tak, z wieczornych wynużeń przy Cedarze Waltonie...
. Ah, zapomniałbym, masz goblinie _________ posty :]
. Temat ów jest po prostu alternatywą (alternatywą zwykłą). "Jeżdzę szybko LUB jeżdzę bezpiecznie" czyli "Jeżdzę szybko więc nie jeżdzę bezpiecznie" bądź "Nie jeżdzę szybko więc jeżdzę bezpiecznie" ale także "Jeżdzę szybko i jeżdzę bezpiecznie".
. To tak, z wieczornych wynużeń przy Cedarze Waltonie...
. Ah, zapomniałbym, masz goblinie _________ posty :]
-
InSiDe - Świeżak
. Czy mam się thrill obrazić, że nie czytasz uważnie moich (całych dwóch) postów? ;] Rozumienie tematu a prowokacyjnie brzmiący sam temat (vs. -versus; łac. kontra.) to osobny temat (sic!). :]]
-
InSiDe - Świeżak
Goblin najlepiej wyrwac czesc zdania z kontekstu calej wypowiedzi i wtedy ja komentowac. TAk samo moglbym zrobic z twoja ale jakos nie mam na to czasu. Uzywajcie sobie sprzetow do czego chcecie i mozecie go nawet pchac zeby bylo ladniej i bezpieczniej ale po to mam te 110KM w motorze zeby je wykorzystywac od czasu do czasu a nie tylko 50% z nich. A narazie to poki jest pogoda zajmijcie sie motorami albo przewietrzcie glowy bo komputer wam sieczke w nich robi.
Nara Peace
Nara Peace
-
rudisz - Świeżak
rudisz - piszesz ze na poznan cie nie stac wiec szlifujesz umiejetnosci na drodze. ja jak mialem tyle lat co ty to jedzilem w bawelnianych rekawicach bo na skorzane mnie nie bylo stac. a jak "przeszlifowalem" swoje umiejetnosci to wtedy zrozumialem ze w pierwszym rzedzie mnie nie stac na moto a pozniej na szlifowanie umiejetnosci. nie odwrotnie. nie sztuka sie splukac na hayabuse, ba wziac na kredyt nawet i pi***nac na pierwszym winklu bo nie bylo mnie stac na to zeby sie podszkolic i pocwiczyc. grayuluje podejscia. i zap 150 - 200 moze faktycznie od razu mistrzem zostaniesz. pozdro
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Ścigacz.pl
Wombat juz raz przeszlifowalem umiejetnosci tak jak ty i wiem co to znaczy ale to tez nie znaczy ze mam jezdzic spokojni dopoki nie odwiedze toru. Mam tam zamiar pojechac ale jak narazie jeszcze na tyle kasy nie mam zeby na jeden raz wydac chociaz bardzo bym chcial odiwedzic tor bo juz od wielu osob slyszlaem jaka to frajda. My niestety nie to co motocyklisci z innych krajow musimy uczyc sie na drodze, ja mam o tyle dobrze ze w moim regionie sa swietne drogi. Nigdzie nie napisalem ze zapierdalam po 150-200 non stop bo mi brakuje mocy albo cos ale jak ktos tu nie rozumie postow to jego problem.
-
rudisz - Świeżak
Teoretyk Ci cos powie;
jak zaówazyłeś?czesc forumowiczów Cie skrytykowala-wiec chyba cos z twoimi pogladami nie tak?
I nienazywaj mnie imbecylem i ciołkiem bo za takich sie nieówazam!!
Jesli cie to zadowoli to zapewniam Cie ze "teoretykiem" -niestety niejestem!!
jak zaówazyłeś?czesc forumowiczów Cie skrytykowala-wiec chyba cos z twoimi pogladami nie tak?
I nienazywaj mnie imbecylem i ciołkiem bo za takich sie nieówazam!!
Jesli cie to zadowoli to zapewniam Cie ze "teoretykiem" -niestety niejestem!!
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Ścigacz.pl
CZy kazdy musi miec takie same poglady? Widocznie to nie forum dla mnie....
Piszesz jakbys mial 5 lat wiec skad mam wiedziec czy czyms jezdzisz czy nie a z tego co widze po twoich postach to jakies dziwne sa...
Piszesz jakbys mial 5 lat wiec skad mam wiedziec czy czyms jezdzisz czy nie a z tego co widze po twoich postach to jakies dziwne sa...
-
rudisz - Świeżak
List pewnej kobiety http://motoryzacja.interia.pl/motocykle ... 75195,3017
Jest tam parę mądrych słów na temat bezpieczeństwa.
Jest tam parę mądrych słów na temat bezpieczeństwa.
-
orlik1981 - VIP Ścigacz.pl
Daq89 napisał(a):muahahaha mądrych słów ???
Człowieku co ta kobieta pier----
Mowi jakby miałą zycie usłane różami...
"Po tygodniu miałam swoją piękną kawkę"
głUPIA pusta baba pierdo--- głupoty, takie jest moje zdanie...
Daq89, wcale niemożesz twierdzić, że ona niema życia usłanego różami. Pozatym w tym co ona pisała to wynika, że znajduje się na wysokim stanowisku, stać ją na jakieś tam wyścigi, kupno motocykla i życie, czyli kasa musi być niezła. Większości się wydaje, że jak znajdzie się osoba zamożniesza od niej to zmyśla, pisze głupoty, śmieje się ze wszystkich prosto w oczy swoimi wypowiedziami. Wcale tak niejest. Po tym co można zauważyć na polskich drogach, po wyglądach domów itd. można stwierdzić, że jest dużo osób które mają pieniądze na rzeczy ważne i ważniejsze.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4