Kupiłem Kawasaki GPZ 500
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kupiłem Kawasaki GPZ 500
Witam Was koledzy, jestem tu nowy.
2 dni temu zostałem nabywca motocykla. Dużo o nim czytałem, był oczywiście sparing gs czy gpz, Kawa wygrała. Myślę, ze udlao mi sie dobrze kupić, czekam teraz na vat-25 i rejestracje. Mam takie pytanie, bo jest to rok 1995 i ma tylko 15 k przebiegu, nie chciało mi sie w to wierzyć na początku, ale koleś powiedział, że była wymieniana czacha i malowana, widoczne są lekkie ślady po ślizgu na prawej stronie. Sprzedający stwierdził, ze przebieg może być realny po tylnej zębatce, co do opon to nie wiem czy mógłby tak dobrze wyglądać po 15 tysiącach, bridgestone tył i przód w oryginalnych rozmiarach. W załączeniu wrzucę foto. Jak myślicie o tym przebiegu?
Cena 5000 + rejestracja.
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
2 dni temu zostałem nabywca motocykla. Dużo o nim czytałem, był oczywiście sparing gs czy gpz, Kawa wygrała. Myślę, ze udlao mi sie dobrze kupić, czekam teraz na vat-25 i rejestracje. Mam takie pytanie, bo jest to rok 1995 i ma tylko 15 k przebiegu, nie chciało mi sie w to wierzyć na początku, ale koleś powiedział, że była wymieniana czacha i malowana, widoczne są lekkie ślady po ślizgu na prawej stronie. Sprzedający stwierdził, ze przebieg może być realny po tylnej zębatce, co do opon to nie wiem czy mógłby tak dobrze wyglądać po 15 tysiącach, bridgestone tył i przód w oryginalnych rozmiarach. W załączeniu wrzucę foto. Jak myślicie o tym przebiegu?
Cena 5000 + rejestracja.

-
czlowiek - Świeżak
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Ponoć oryginalne zębatki kawy maja takie rowki zygzaki jak na zdjęciu, a zamienniki maja już elipsowate otwory? Prawda? Guma nie jest wyciułana na nóżce a pedał hamulca tez nie jest wytarty, tyle ze mógł być wymieniony po ślizgu.
Co ma być to będzie, ma jeździć to będzie jeździło.
Co ma być to będzie, ma jeździć to będzie jeździło.
Kawasaki GPZ 500 S, 95'
-
czlowiek - Świeżak
Bardzo możliwe że przebieg jest orginalny, pod warunkiem że kręci już drugi cykl. Ja po tych zdjęciach co dałeś ocenił bym go na min 70 tys orginalnego przebiegu. Stan żadna rewelacja, tyle ci powiem.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
niestety...na pewno był kręcony albo robi 2 obieg.
Samo słowo slizg i wymiana plastików dają prawdopodobnienstwo że cos jest na rzeczy.
czlowiek daj więcej szczegółowych fotek na poszczególne elementy.
Rozłożymy go wirtualnie.
Samo słowo slizg i wymiana plastików dają prawdopodobnienstwo że cos jest na rzeczy.
czlowiek daj więcej szczegółowych fotek na poszczególne elementy.
Rozłożymy go wirtualnie.
Życie jest za krótkie żeby być małym.
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Åšcigacz.pl
jak uwierzyłeś w 15tyś to w 5tyś też pewnie byś uwierzył. na pocieszenie powiem Ci, że stara prawda o motocyklach jest taka, że nie ważne jaki mają przebieg, tylko w jakim są stanie. jeśli nie jest jakiś masakryczny to i tak penie po sezonie Ci się znudzi. góra po dwóch.
-
SQ - Mieszkaniec forum
Chyba się troszkę czepiacie chłopaka.... motocykl wyglada nieźle jak za tą cene to chyba lepiej niż GS. Sądzę że licznik idzie 2 raz stąd taki przebieg a zębatka z tyłu od razu widać że nie jest oryginalna tylko zamiennik. Ale jeśli stan mechaniczny jest OK silnik cicho chodzi nie bierze duzo oleju bo trochę napewno powinien już brać to sądze że powinieneś być zadowolony. Nikt Ci tu nie powie konkretów bo po 3 zdjeciach nawet jak ktoś by był nie wiem kim to nie powie ci 100% -towe trafnej opini na temat twojego motocykla, oby sprawował się dobrze pozdrawiam
-
YZF R1 - Moderator
Po czym wy stwierdzacie, ze stan żadna rewelacja? Bo mi sie podoba stan powloki lakierniczej, silnik czysty. A jak bedzie to sie przekonam podczas normalnej eksploatacji.
Czyli wymiana oleju na mineral tak?
A powiedzcie gdzie mozna dostac i gdzie zapomntowac te crash pady w gpzcie ?
I czy ktoś słyszał o kaskach BELL, w komisie dzis widzialem nowe z naklejka na szybie za 3 stówki, niby ze stanow sciagane.
Czyli wymiana oleju na mineral tak?
A powiedzcie gdzie mozna dostac i gdzie zapomntowac te crash pady w gpzcie ?
I czy ktoś słyszał o kaskach BELL, w komisie dzis widzialem nowe z naklejka na szybie za 3 stówki, niby ze stanow sciagane.
Kawasaki GPZ 500 S, 95'
-
czlowiek - Świeżak
ja nie stwierdzam że moto masz złe bo bym był amatorem kwaśnych jabłek który od tygodnia ma neostrade a od wczoraj motocykl.... musiałbym nim pojeździć aby sypać takimi opiniami.... co do kasków to lipa straszna kup coś dobrej marki nie koniecznie najwyższy model moze być nawet jeden z najtańszych ale jakiejś szanujacej firmy nie oszczędzaj na zdrowiu to akurat każdy ci powie. co do crasch padów poszukam coś moze pomoge....
-
YZF R1 - Moderator
Co do kasków to wiem, mam przygotowane na ten cel 3 stówki, http://allegro.pl/item387092350_kaski_n ... ylka_.html nitro może już być .
Za crashe bede wdzieczny.
Za crashe bede wdzieczny.
Kawasaki GPZ 500 S, 95'
-
czlowiek - Świeżak
za te same pieniądze możesz kupić kask AGV..
"You`re an accident waiting to happen" | | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M961749 | ______ | fzs 600
- jot
- Świeżak
No sądze zę ten NItro będzie zdecydowanie bezpiecznijszy choć nie lubie tej marki, ale moje wewnętrzne uprzedzenia nie mają tu nic co rzeczy... co do craschów patrzyłem na ofertę kilku firm i nikt nie ma do GPZ-ki również ogłoszenia nie widziałem aby GPZ-ki miały pozakładane crash pady. Z tymi troszkę starszymi motocyklami jest problem gdyż nie ma dostepu i nie ma gdzie ich przykręcić zawsze można przerobić ale czasem trzeba wiercic plastiki a polscy fachowcy nawet wiercą ramy..... co odradzam
jot słusznie najtańszą skorupę GP-1 chyba już kupi za 300 zł
http://www.allegro.pl/item388401404_agv ... iar_l.html
jot słusznie najtańszą skorupę GP-1 chyba już kupi za 300 zł
http://www.allegro.pl/item388401404_agv ... iar_l.html
-
YZF R1 - Moderator
Jak już robimy off top. Mierzył ktoś z was ten kask AGV GP-1? Ja mierzyłem, po prostu nocnik. Zapinanie tak marne, że Probiker za te same pieniądze jest dużo lepszy i wygodniejszy. Po prostu pieniądze wyrzucone w błoto.
Sporo kasków mierzyłem bo miałem problem dopasować coś na moją banię, nitro rewelacji nie robi ale lepsze to niż agv gp-1.
Zapomniałem dodać, że w gp-1 szczęka od kasku wchodziła mi na brodę, pomimo, że rozmiar był odpowiedni. To chyba najgorszy kask jaki miałem na głowie.
Zresztą kaski AGV jakiegoś szału nie robią. Jeżdżę w GP-Pro i nie jestem zbytnio zadowolony. Przede wszystkim kask musisz mierzyć. Malowanie to ostatnia rzecz na jaką powinieneś patrzeć.
Sporo kasków mierzyłem bo miałem problem dopasować coś na moją banię, nitro rewelacji nie robi ale lepsze to niż agv gp-1.
Zapomniałem dodać, że w gp-1 szczęka od kasku wchodziła mi na brodę, pomimo, że rozmiar był odpowiedni. To chyba najgorszy kask jaki miałem na głowie.
Zresztą kaski AGV jakiegoś szału nie robią. Jeżdżę w GP-Pro i nie jestem zbytnio zadowolony. Przede wszystkim kask musisz mierzyć. Malowanie to ostatnia rzecz na jaką powinieneś patrzeć.
Ostatnio edytowano 4/7/2008, 21:38 przez Inku, łącznie edytowano 1 raz
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Wracając do offtopu, ja kupiłem K-series AGV i jestem bardzo zadowolony, ale bez przymierzania, fakt nie ma co kupować.
"You`re an accident waiting to happen" | | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M961749 | ______ | fzs 600
- jot
- Świeżak
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości