Co wybrać?? FZ 6 czy GSR 600 czy Z750?? Proszę o pomoc!!!
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Co wybrać?? FZ 6 czy GSR 600 czy Z750?? Proszę o pomoc!!!
[/b] Nie wiem jaki motor wybrać nie mam zbyt dużego doświadczenia w motorach ulicznych jeździłem wyczynowym crossem YZ250. Wiec który będzie lepszy 

- maras82
- Świeżak
Z tych moto co podałeś ja bym wybierał między fz 6 a z750. Z tych dwóch wybrał bym z 750 bo ma zawsze te 150cm3 więcej czyli bardziej elastyczny silnik.
-
pablomotors - Świeżak
-
GregorMoto - Bywalec
oczywiście że z750, zajebisty sprzęt, idzie na koło ładnie, w winkle też gładko wchodzi i z wyglądu jest ładniejsza....
- martin6230i
- Świeżak
A czemu nie Hornet 600?
Dwa trupy wstają z grobu i znajdują w rzece motor. Jeden mówi:
-Spróbuję go naprawić.
-To próbuj. Ja zaraz wracam.
Motor odpalony i kolega taszczy dwie tablice nagrobkowe.
-Po co ci to?
-Chciałeś jechać bez dokumentów!??!
-Spróbuję go naprawić.
-Po co ci to?
-
mlodygolek - Świeżak
CBR 

_ _ _ _ _ _ _CBR 600 F4i model 2004_ _ _ _ _ _ _ - SPRZEDAM !! | http://allegro.pl/item575040144_honda_c ... ilnie.html
-
j@rek - Świeżak
Ta od razu Hayabusa. Siądźcie na każdy motocykl, przejedźcie się i dopiero mówcie. Czemu FZ6 jest dobry do miasta? Bo nie ma mocy na niskich obrotach w porównaniu do Z750? Z drugiej strony jest lżejszy i poręczniejszy. Każdy model ma wady i zalety a pisanie że FZ6 będzie najlepszy tylko dlatego że samemu sie ma fazera mija się z celem. Każdy chwali swoje ale tak naprawdę motocykl jest indywidualną sprawą. Przy wyborze nie zawsze należy kierować się rozumem ale często i sercem. Nie wspominając już że liczy się stan techniczny jeśli chodzi o używkę. Dla mnie np. Hornet jest za mały, z750 odpowiedni i co mi też napiszecie kup horneta bo samemu macie? Z drugiej strony pytając o to który motocykl lepszy autor sam musi się przygotować na tego rodzaju odpowiedzi.
Moje zdanie? Sam wybierz motocykl dla siebie najlepszy, najwygodniejszy, najcelniej spełniający Twoje potrzeby a nie taki który innym się podoba. Jesne uwagi innych są ważne ale to nie jest plebiscyt na najpopularniejszy motocykl. Ja już wybrałem, z750. Będzie w sierpniu
Pozdro!
Moje zdanie? Sam wybierz motocykl dla siebie najlepszy, najwygodniejszy, najcelniej spełniający Twoje potrzeby a nie taki który innym się podoba. Jesne uwagi innych są ważne ale to nie jest plebiscyt na najpopularniejszy motocykl. Ja już wybrałem, z750. Będzie w sierpniu

Pozdro!
- wgp
- Świeżak
Skoro sam wybierze motocykl to po co takie pytania?? .
Kazdy z nas mówi co jest w jakim moto dobre a co nie lub do czego bardziej się nadaje a tu nagle znawca i tester motocykli sie odezwał
. A to w jaki ma być stanie moto to każdy debil wie , nikt nie kupi jakiegoś bubla .
(Nie dokładaj do nakedów Hayabusy bo to całkiem inna klasa motocykli)
Kazdy z nas mówi co jest w jakim moto dobre a co nie lub do czego bardziej się nadaje a tu nagle znawca i tester motocykli sie odezwał

(Nie dokładaj do nakedów Hayabusy bo to całkiem inna klasa motocykli)
Dwa trupy wstają z grobu i znajdują w rzece motor. Jeden mówi:
-Spróbuję go naprawić.
-Po co ci to?
-Spróbuję go naprawić.
-Po co ci to?
-
mlodygolek - Świeżak
Sam miałem taki dylemat, wybrałem suzuki Gsr 600 a dlaczego ano dlatego, że suzuki ciut wygodniejsze i ogóle pozycja bardziej mi pasuje od fazerka i jest lepszy od niego w średnim zakresie obrotów, a co do kawy z 750 to jak na mój gust 240 kg to zdecydowanie za dużo jak na motocykl tej klasy (stalowa rama) a silnik mimo że 750 to i tak nie jest lepszy od 600-setek. Wg mnie bierz Albo suzuki gsr 600 albo horneta 600 te wg mnie i nie tylko mnie są najlepsze
. różnice są może i minimalne, ale ja jestem skrupulatny
Żeby nie być gołosłownym wrzucam ci linki do testów.
http://www.scigacz.pl/Yamaha,FZ6,kontra,Suzuki,GSR,600,,czyli,uliczna,lobuzerka,2166.html (otwórz link)
http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56420,4565347.html (otwórz link)

Żeby nie być gołosłownym wrzucam ci linki do testów.
http://www.scigacz.pl/Yamaha,FZ6,kontra,Suzuki,GSR,600,,czyli,uliczna,lobuzerka,2166.html (otwórz link)
http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56420,4565347.html (otwórz link)
>>>Perłowy Dukat 848<<<

-
Lone - Świeżak
No a ja bym powiedział sv 650n bo do miasta niczego lepszego raczej nie wymyślili.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Nowy Hornet waży na sucho 198kg, z750 203kg więc wg mnie różnica 5 kg to jest nic, a stalowa rama to tylko zaleta. Na pewno bardziej wytrzymała i sztywna od aluminiowej, której zdarzało się pękać np. w gsr 600. Jasne są to odosobnione przypadki ale lepiej dmuchać na zimne. A silnik 750 jest lepszy od 600 Horneta - moment o 15Nm większy, do tego niżej o ponad 2000 obrotów, a moc wyższa również przy niższych obrotach. Jasne, Honda kręci się wyżej ale do codziennej jazdy na pewno te 150 cm3 się przydaje.
Bezpośrednie porównanie
:
http://www.youtube.com/watch?v=irH_HLET5bw
Wadą z750 jest krytykowane zbyt miękkie zawieszenie ale zależy na czym komu zależy. Ja bym brał jeszcze pod uwagę Triumph Street Triple - podobno zajebisty silnik a do tego bardzo lekka konstrukcja i wyjątkowo udana - wygrywa wszystkie testy porównawcze. Inna sprawa to czas oczekiwania - podobno fabryka nie wyrabia i są terminy przykładowo na wrzesień... Ciekawe jak to się ma do Polski.
Pozdrawiam.
Bezpośrednie porównanie

http://www.youtube.com/watch?v=irH_HLET5bw
Wadą z750 jest krytykowane zbyt miękkie zawieszenie ale zależy na czym komu zależy. Ja bym brał jeszcze pod uwagę Triumph Street Triple - podobno zajebisty silnik a do tego bardzo lekka konstrukcja i wyjątkowo udana - wygrywa wszystkie testy porównawcze. Inna sprawa to czas oczekiwania - podobno fabryka nie wyrabia i są terminy przykładowo na wrzesień... Ciekawe jak to się ma do Polski.
Pozdrawiam.
- wgp
- Świeżak
O ile będzie potrzeba, zawiechy można poprawić duuużo mniejszym kosztem niż powiększenie silnika.
Testy elastyczności z750 biją każdą 600-kę na głowę.
W mieście czy w trasie elastyczność rządzi.
Testy elastyczności z750 biją każdą 600-kę na głowę.
W mieście czy w trasie elastyczność rządzi.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Na pewno jest bardziej elastyczna niż 600-tki ale bez przesady
śmigałem na próbnej i nie czułem jakiejś szczególnej przewagi owszem latałem na niej ok 20 min, ale wycisnąłem z niej ostatnie soki
porzedni model wg miał o wiele lepszego kopa i był bardziej poręczny, czego nie mogę powiedzieć o aktualnym. Dlatego wybór padł na GSR-A
ale to tylko moje skromne zdanie, inni mogą mieć inne !

>>>Perłowy Dukat 848<<<

-
Lone - Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3