[Skutery Kingway] Kingway Euroboy 50
witam
moze ktoś coś mi poradzi, kupiłem EuroBoy'a do pierwszego przeglądu (300 km) działał super
po przedladzie przejechałem tylko 100 km tzn.po 400 km zaczeły sie problemy
traci moc i szybkość podczas jazdy pod górkę 20/h i potrafi zgasnąć,
zaczoł ruszać jak muł - nie ma tego zrywu co na początku
, oraz gaśnie na niskich obratach np. jak staje na swiatłach,
masz na to jakąś radę bo do czasu 1-go przeglądu sprawował sie idealnie
(kupiłem go w salonie w W-wie na Modlińskiej 248A)
moje namiary : g-g: 4939055 mail: adastra13@poczta.fm adastra03@tlen.pl
byłbym wdzięczny za odpowiedź<br><hr>adastra13
moze ktoś coś mi poradzi, kupiłem EuroBoy'a do pierwszego przeglądu (300 km) działał super
byłbym wdzięczny za odpowiedź<br><hr>adastra13
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
gwarancja 1 do 2 lata lub 5000 km w gwarancji masz opisane po ilu kilometrach są przeglady 1-szy po 300 km 2-gi po 1000 km a co gorsze za kazdy przegląd gwarancyjny trzeba płacić dobrze ponad 100 PLN (130 PLN do 160 zależnie od serwisu)<br><hr>adastra13Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie tak wogóle to ile trwa gwarancja jak sie jeździ na te wszystkie przeglądy ?? <br><hr>.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie zgodze się z Twoim twierdzeniem tak do końca, mam KingWay'a FONERO (4 suw) w niecały rok zrobiłem na mim ponad 13.700 km był niemal ze bez awaryjny. Przejeździłem nim całą zimę, nie garażowany, stał pod blokiem, odpalał ze startera nawet zimą. Teraz poszedł na tzw. gruntowny remont. A z EuroBoy'em (2T) który kupiłem 2 tygodnie temu zaczeły sie kłopoty, traci moc, prędkość , gaśnie. A zrobiłem nim dopiero 400 km.<br><hr>adastra13Komentatorzy napisał(a):Witam. mam pytanie do EUROBOYOWICZÓWod pewnego czasu jak sie zrobiła juz zimniej to musze go chwile palic i jka juz zapale i pojade gdzies jest wszystko ok. ale np. jak bym przejechał 3 KM. i chce gdzies zjechać puszczam gaz a on zchodzi całkiem z obrotów (prawie jak by miał zgasnać) i musze chwile czekac aż sie rozkręci i jest wtedy troche słabszy ?? co to może być z zimna? no ale jka przejade ze 3 KM. to sei powinien juz nagrać ...
poradzcie cos :><br><hr>/<br>Komentatorzy napisał(a):Pewnie czterosów to awaryjny. Jeśli chce ktoś być zadowolony niech kupuje skuter w dwusuwie bo czterosuwy są do ****. Sam miałem 4-suwa i mi cały czas się coś psuło kolega tak samo a zamieniłem na 2-suwa i jeździ...<br><hr>Bodzio18<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a potem co sie stało?<br><hr>LodzikKomentatorzy napisał(a):witam
byłbym wdzięczny za odpowiedź<br><hr>adastra13<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
o nie nie nie ja płaciłem za przeglądy 90 zł i co ? <br><hr>posiadaczKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie tak wogóle to ile trwa gwarancja jak sie jeździ na te wszystkie przeglądy ?? <br><hr>.<br>Komentatorzy napisał(a):gwarancja 1 do 2 lata lub 5000 km w gwarancji masz opisane po ilu kilometrach są przeglady 1-szy po 300 km 2-gi po 1000 km a co gorsze za kazdy przegląd gwarancyjny trzeba płacić dobrze ponad 100 PLN (130 PLN do 160 zależnie od serwisu)<br><hr>adastra13<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
euroboy od daty zakupu masz rok rejkojmy i mozesz od stompoc od umowy zakupu o diler odpowiada za wszystko i prawo ma go reklamowac iwymenic na nowego prosze o kontakt moj numer 530 955 006<br><hr>marcinKomentatorzy napisał(a):witam
byłbym wdzięczny za odpowiedź<br><hr>adastra13<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
niema co sie dziwic że sie psują wy wiecie jaki to ma mały tłok;] jak by sie jeździło cały czas 45/km to nic byście nie wymieniali jedynie pasek;] to jest tak samo jak z autem jeździj autem cały czas na każdym biegu do tylu obrotów ile sie da do odcięcia zobaczymy ile takie auto wytrzyma;] tak samo jest ze skuterem gdy jeździ na małych obrotach nic sie nie popsuje a z reguły zazwyczaj ciśniemy te skutery żeby nie robic se wstydu no ale niestety te skutery są zrobione do małych osiągów . wiem z własnego doświadczenia. pozdro<br><hr>ziom
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sądze dokłądnie tak samo !! <br><hr>/?Komentatorzy napisał(a):niema co sie dziwic że sie psują wy wiecie jaki to ma mały tłok;] jak by sie jeździło cały czas 45/km to nic byście nie wymieniali jedynie pasek;] to jest tak samo jak z autem jeździj autem cały czas na każdym biegu do tylu obrotów ile sie da do odcięcia zobaczymy ile takie auto wytrzyma;] tak samo jest ze skuterem gdy jeździ na małych obrotach nic sie nie popsuje a z reguły zazwyczaj ciśniemy te skutery żeby nie robic se wstydu no ale niestety te skutery są zrobione do małych osiągów . wiem z własnego doświadczenia. pozdro<br><hr>ziom<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich..
mam jedno pytanie ... bo nie jeździłem na skuterku od listopada i teraz chciałem go odpalic i nic ... a ni nie drgnie, świeca ma iskre bo sprawdzałem paliwo leci ... to nie wiem co to może być, czy to moze od temperatury ?? ;/
pomóżcie<br><hr>posiadacz
mam jedno pytanie ... bo nie jeździłem na skuterku od listopada i teraz chciałem go odpalic i nic ... a ni nie drgnie, świeca ma iskre bo sprawdzałem paliwo leci ... to nie wiem co to może być, czy to moze od temperatury ?? ;/
pomóżcie<br><hr>posiadacz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolego ja mam tak cały czas gdy skuter stoi 2-3 tygodni bez wzgledu na pore roku to ma straszne problemy z odpalanie.Przejechane ma 160km. Był w serwisie ale tez nic nie poradzili.Metoda -odpalanie do skutku z przerwami oczywiscie. Euroboya mam od nowości czyli 2 lata ,wiecej stał w tym okresie gdzie mozna jezdzic w serwisie.Na zime wypiołem aku, jest żelowy więc mógłby zamarznąć.Współczuje zakupu tego skutera pozdrawiam Robert.<br><hr>RobertKomentatorzy napisał(a):Witam wszystkich..
pomóżcie<br><hr>posiadacz <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
szkoda kasy na chińczyki, lepiej dołożyć troche i kupić markowy skuter ( gilera, piaggio, peugeot ), sam miałem kiedyś motobi i nonstop cos sie psuło, nikomu nie polecam zadnych chinczyków
ja osobiście mam gilere runner 50 pure jet 2005r na wtrysku i nie nazekam, ma buta jak wsciekła, prędkosć max. to około 100-115 km/h, dałem za nia 4000zł,
nic sie nie psuje, zawsze odpali
moza kupić również tańszą ale na gaźniku ( będzie palic troche więcej ok3-4 litry)<br><hr>p e l e
ja osobiście mam gilere runner 50 pure jet 2005r na wtrysku i nie nazekam, ma buta jak wsciekła, prędkosć max. to około 100-115 km/h, dałem za nia 4000zł,
moza kupić również tańszą ale na gaźniku ( będzie palic troche więcej ok3-4 litry)<br><hr>p e l e
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
głupota ludzka nie zna granic ....Komentatorzy napisał(a):szkoda kasy na chińczyki, lepiej dołożyć troche i kupić markowy skuter ( gilera, piaggio, peugeot ), sam miałem kiedyś motobi i nonstop cos sie psuło, nikomu nie polecam zadnych chinczyków
moza kupić również tańszą ale na gaźniku ( będzie palic troche więcej ok3-4 litry)<br><hr>p e l e <br>
co za idiota jeździ na 50. 110 115 km/h to tak jak by kurde maluchem jechał z 200 i sie wszyscy dziwia czego sie psuje ...
dorwą jacyś gówniarze skuter taki to mu ojciec kupi ... i gaz do podłogi i tak cały czas i dalej i dalej aż w końcu stanie .... i od razu rozczarowanie .......
a ja osobiście jakies używanego i to za taka kase bym w życiu nie kupił
tu kupie nowego mam gwarancje
a osobiście mi sie jeszcze nic nie działo ... <br><hr>KINGWAY !!
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to zobaczysz ile tym nowym pojeździsz, załoze sie z tobą ze moja gilerka bd jeździła dłużej niz twój nowy ''chińczyk'', miałem juz chinola i więcej nie chce, tam w zasadzie nie ma rzeczy która sie nie psuje,Komentatorzy napisał(a):szkoda kasy na chińczyki, lepiej dołożyć troche i kupić markowy skuter ( gilera, piaggio, peugeot ), sam miałem kiedyś motobi i nonstop cos sie psuło, nikomu nie polecam zadnych chinczyków
moza kupić również tańszą ale na gaźniku ( będzie palic troche więcej ok3-4 litry)<br><hr>p e l e <br>Komentatorzy napisał(a):głupota ludzka nie zna granic ....
co za idiota jeździ na 50. 110 115 km/h to tak jak by kurde maluchem jechał z 200 i sie wszyscy dziwia czego sie psuje ...
dorwą jacyś gówniarze skuter taki to mu ojciec kupi ... i gaz do podłogi i tak cały czas i dalej i dalej aż w końcu stanie .... i od razu rozczarowanie .......
a osobiście mi sie jeszcze nic nie działo ... <br><hr>KINGWAY !! <br>
a co do mojej prędkości to popytaj innych użytkowników gilery runner PURE JET to zobaczysz ze osiągi są rzeczywiste,
a krytykować możesz siebie,
sprawdź ile kosztuje nowy chinol ( 2-3 tys.), a ile kosztuje nowy markowy skuter ( od 8 tys w góre )<br><hr>p e l e
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja sie moge założyć ze za jakies 10 lat juz nikt nie będzie zwracał uwagi czy to chinol czy nie .... bo myslisz ze ile sie im tych skuterów sprzeda za 10 tys .. ? a te które stoją po 2-3 .. to idą jak bułeczki.. tylko trzeba umiec na nich jeździćKomentatorzy napisał(a):szkoda kasy na chińczyki, lepiej dołożyć troche i kupić markowy skuter ( gilera, piaggio, peugeot ), sam miałem kiedyś motobi i nonstop cos sie psuło, nikomu nie polecam zadnych chinczyków
moza kupić również tańszą ale na gaźniku ( będzie palic troche więcej ok3-4 litry)<br><hr>p e l e <br>Komentatorzy napisał(a):głupota ludzka nie zna granic ....
a osobiście mi sie jeszcze nic nie działo ... <br><hr>KINGWAY !! <br>Komentatorzy napisał(a):to zobaczysz ile tym nowym pojeździsz, załoze sie z tobą ze moja gilerka bd jeździła dłużej niz twój nowy ''chińczyk'', miałem juz chinola i więcej nie chce, tam w zasadzie nie ma rzeczy która sie nie psuje,
a co do mojej prędkości to popytaj innych użytkowników gilery runner PURE JET to zobaczysz ze osiągi są rzeczywiste,
sprawdź ile kosztuje nowy chinol ( 2-3 tys.), a ile kosztuje nowy markowy skuter ( od 8 tys w góre )<br><hr>p e l e <br>
i tak ty tak drzesz tym skuterem to napewno go zedrzesz w najbliższym czasie, bo jak mówie to jest 50 i ma jechac <br><hr>KINGWAY !!
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mimo wszystko nie chce wiecej chińczyka, skoro uważasz ze są dobe to sobie jeździj, a co do mojego to sie nie martw bo jest w jak najlepszej kondycji ;DKomentatorzy napisał(a):szkoda kasy na chińczyki, lepiej dołożyć troche i kupić markowy skuter ( gilera, piaggio, peugeot ), sam miałem kiedyś motobi i nonstop cos sie psuło, nikomu nie polecam zadnych chinczyków
a osobiście mi sie jeszcze nic nie działo ... <br><hr>KINGWAY !! <br>Komentatorzy napisał(a):to zobaczysz ile tym nowym pojeździsz, załoze sie z tobą ze moja gilerka bd jeździła dłużej niz twój nowy ''chińczyk'', miałem juz chinola i więcej nie chce, tam w zasadzie nie ma rzeczy która sie nie psuje,
sprawdź ile kosztuje nowy chinol ( 2-3 tys.), a ile kosztuje nowy markowy skuter ( od 8 tys w góre )<br><hr>p e l e <br>Komentatorzy napisał(a):ja sie moge założyć ze za jakies 10 lat juz nikt nie będzie zwracał uwagi czy to chinol czy nie .... bo myslisz ze ile sie im tych skuterów sprzeda za 10 tys .. ? a te które stoją po 2-3 .. to idą jak bułeczki.. tylko trzeba umiec na nich jeździć
i tak ty tak drzesz tym skuterem to napewno go zedrzesz w najbliższym czasie, bo jak mówie to jest 50 i ma jechac <br><hr>KINGWAY !!<br>
i napewno każdy użytkownik markowego skutera nigdy nie przesiadł by sie na chinola <br><hr>p e l e
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
OSTATNIE SZTUKI W KOLORZE CZERWONYM CENA 1999 zł <a href="http://www.kingwaypoland.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.kingwaypoland.pl</a> GG 1631172<br><hr>luk_ashKomentatorzy napisał(a):TERAZ W CENIE 2800 we Wrocławiu, <a href="http://www.kingwaypoland.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.kingwaypoland.pl</a><br><hr>Luk_ash<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam pytanie?
mam kingway euroboy 2 suw i chce wymienic zarówi ale niewiem jakie sa czy H7 czy H4 ?..
Mógł by mi ktos powiedziec<br><hr>EuroBoy15
mam kingway euroboy 2 suw i chce wymienic zarówi ale niewiem jakie sa czy H7 czy H4 ?..
Mógł by mi ktos powiedziec<br><hr>EuroBoy15
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kolego co ty chcesz od chińczyka powiem ci tyle ze każdy jest dobry gdy o niego dbasz a nie katujesz silnik mam skuter GB MAX gabaryt podobny do Eurobóy lecz posiada silnik 4T o pojemność 90 cm i bardzo elegancko mi pracuje silnik w ciągu 50 metrów zamyka licznik poczytaj o tym modelu <br><hr>saba54Komentatorzy napisał(a):szkoda kasy na chińczyki, lepiej dołożyć troche i kupić markowy skuter ( gilera, piaggio, peugeot ), sam miałem kiedyś motobi i nonstop cos sie psuło, nikomu nie polecam zadnych chinczyków
sprawdź ile kosztuje nowy chinol ( 2-3 tys.), a ile kosztuje nowy markowy skuter ( od 8 tys w góre )<br><hr>p e l e <br>Komentatorzy napisał(a):ja sie moge założyć ze za jakies 10 lat juz nikt nie będzie zwracał uwagi czy to chinol czy nie .... bo myslisz ze ile sie im tych skuterów sprzeda za 10 tys .. ? a te które stoją po 2-3 .. to idą jak bułeczki.. tylko trzeba umiec na nich jeździć
i tak ty tak drzesz tym skuterem to napewno go zedrzesz w najbliższym czasie, bo jak mówie to jest 50 i ma jechac <br><hr>KINGWAY !!<br>Komentatorzy napisał(a):mimo wszystko nie chce wiecej chińczyka, skoro uważasz ze są dobe to sobie jeździj, a co do mojego to sie nie martw bo jest w jak najlepszej kondycji ;D
i napewno każdy użytkownik markowego skutera nigdy nie przesiadł by sie na chinola <br><hr>p e l e <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam pytasz czym się różni 4T a 2T moja odpowiedzi krótka 4T tag zwany miniaturowy silnik samochodowy a 2T raczej kiepsko wygląda bo są chałasiliwe i nie ekonomiczne bo strasznie kopcą<br><hr>saba54Komentatorzy napisał(a):czym ruzni sie 4t ot 2t i co to jest<br><hr>karol<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości