kolejny wypadek / Poznań / Grunwaldzka
icid napisał(a):Co nam z rozsądku, nie rozsądek tylko doświadczenie ratuje nas w kryzysowych sytuacjacjach, pozwalając prawidłowo reagować i do samego końca zachować zimną krew. Nieststy rozsądek to troche za mało żeby wyjechać na droge na której każdy jest potencjalnym mordercą i może wymusić na nas pierwszeństwo, zajechać droge. Niestety cała masa ludzi karmi sie złudzeniami
Popieram.
Rozsądek to nie opanowany motocykli i prawidłowa technika jazdy.
Rozsądek to nie doświadczenie, to próba przewidywania i wyhamowanie swoich zapędów.
Nikt rozsądny nie wsiada na motocykl, wsiadają na niego ludzie uzależnieni.
Uzależnieni od mocy i wrażeń.
Ktoś kto wsiada na motocykl, uczy się z nim żyć. A nie łatwo żyć z motocyklem który domaga się więcej.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Gdy jestem na stacji i już naleję do pełna, spoglądam na wlew, po czym mówię "daj trochę"
Co do korków, to przestań jeździć samochodem. hehe

Co do korków, to przestań jeździć samochodem. hehe
Ongoing Success
-
taki przywiezli to taki wzialem, nie przesadzaj bo juz sprzet nadgryziony zebem czasu i az taki sportowy to on nie jest przy obecnych sprzetach ale na miescie daje rade, wiadomo, ze sa sprzety lepiej nadajace sie na miasto i jak ktos mi podstawi pod nos horneta to pewnie go kupie ale nie dla tego, ze idealny na miasto tylko ze mi sie nawet podoba, rozumiem to, ze duza czesc osob z tego forum ma jobla na punkcie moto i to jest ich pasja, kazdy ma jakiegos bzika na jakims punkcie, jak ja chce sie wyszalec to biore deske i jade na lodowiec albo quada i i w las a moto jest bo jest ale jakby nie bylo to swiat by mi sie nie zawalil, jak jade w trase to jade autem, moto na jakies krotkie odcinki zeby szybko gdzies podskoczyc, nie jestem uzalezniony od moto
to tak jak np a samochodami-jeden laduje srut w auto na cwiartke, drugi laduje do driftu a trzeci uzywa auta zeby dostac sie z punktu A do punktu B i wali go czy auto ma tyl naped czy przod i czy ma 6sek czy 10 byle jezdzilo, jakims znawca motorow nie jestem i powiem ci, ze na miescie glownie widze sportowe moto i te sie nadaja a moj sie nie nadaje? to ze jest mniej zwrotny od typowo miejskich to nie jest dla mnie argument, zaloze sie ze duza czesc z was ma moto w zasadzie typowo na tor a kolo toru nawet nigdy nie stala
to jest wasze hobby (przynajmniej duzej czesci) i tyle, ja przynajmniej nie twierdze, ze jestescie glupkami czy cos bo sam mam pierdolca na punkcie innych rzeczy i doskonale to rozumiem

na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
Najlepsze są teksty typu: Chciałbym R1 na pierwsze moto, jestem rozsądny bla bla bla. Pewnie
wszyscy rozsądni kupują sobie 180 konne moto do nauki jazdy, na tym właśnie polega rozsądek
:D

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Rozsądek to nie coś, co mogłoby przekreślić życiową pasję. Motocykl jest niebezpieczniejszy niż samochód to logiczne. Ktoś powie więc, ok rozsądniej będzie kupić samochód, więc kupi. Spoko kieruje się takimi kryteriami to lepiej dla niego. Ktoś kto na prawdę chce kupić motocykl, pomyśli hmm jest niebezpieczny, kupie na początek coś co będzie łatwo opanować i nie będzie to rakieta np jakaś 250 wystarczy. To jest rozsądny wybór z jego strony. Każdy jest inny nie można uogólniać. Wszyscy myślą, że jak już kupisz motocykl to jedyne zagrożenie jakie już istnieje to wypadek właśnie na motorze. Nic bardziej mylnego.
Czy pozbawiania się marzeń jest rozsądne?
Jak zrezygnujesz z motocykla, bo jest niebezpieczny, to znaczy to tylko jedno... nigdy go na prawdę nie chciałeś mieć.
Nie przekonuję nikogo oczywiście, żeby nie rezygnował to Wasz wybór, ale przestańcie innym mieszać w głowach. "Nie kupuj! Nie! Zabijesz się!"
Czy pozbawiania się marzeń jest rozsądne?
Jak zrezygnujesz z motocykla, bo jest niebezpieczny, to znaczy to tylko jedno... nigdy go na prawdę nie chciałeś mieć.
Nie przekonuję nikogo oczywiście, żeby nie rezygnował to Wasz wybór, ale przestańcie innym mieszać w głowach. "Nie kupuj! Nie! Zabijesz się!"
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Nierozsądnie jest jeździć po Polskich drogach czymkolwiek.
Brak struktury dróg powoduje stres, stres powoduje niebezpieczne zachowania, niebezpieczne zachowania potem są na początku dziennym. I wychodzi na to że nikt nie umie jeździć i wszyscy są chamscy.
Najlepsze są śmieszne czarne punkty. Najpierw jest kilka kilometrów podwójnej ciągłej, i wreszcie gdy znajdzie się miejsce na wyprzedzanie - giną ludzie.
Prędkość przepisowa to 50km/h przeplatane ze światłami w mieście. 70 km/h poza miastem za ciężarówkami, i co jakiś czas znowu 50km/h na pipidówach. Transport i bezpieczeństwo w Polsce leży i kwiczy.
Przecież kierowcy nie chcą niczyjej śmierci, im się zabrania jeździć. Jedziesz trasą i to jest śmiechu warte że policjanci stoją z radarami i zatrzymują Ciebie że przekroczyłeś 60km/h. Nóż się w kieszeni otwiera.
Ceny paliwa rosną, nie ma jak oddychać w tym kraju.
Motocykl w tym wszystkim jakoÅ› pomaga.
Dużo mniejszy stres na trasie, w mieście zawsze pierwszy na światłach, a korki tak naprawdę nie istnieją. Niestety motocyklem trzeba nauczyć się jeździć. Wymaga to sporej ilości przejechanych kilometrów.
W gazetach ciągle pokazują wypadki z motocyklami i w telewizji także.
Rząd zamiast promować odciążanie miast z samochodów, ci idioci robią zupełnie coś innego.
Brak struktury dróg powoduje stres, stres powoduje niebezpieczne zachowania, niebezpieczne zachowania potem są na początku dziennym. I wychodzi na to że nikt nie umie jeździć i wszyscy są chamscy.
Najlepsze są śmieszne czarne punkty. Najpierw jest kilka kilometrów podwójnej ciągłej, i wreszcie gdy znajdzie się miejsce na wyprzedzanie - giną ludzie.
Prędkość przepisowa to 50km/h przeplatane ze światłami w mieście. 70 km/h poza miastem za ciężarówkami, i co jakiś czas znowu 50km/h na pipidówach. Transport i bezpieczeństwo w Polsce leży i kwiczy.
Przecież kierowcy nie chcą niczyjej śmierci, im się zabrania jeździć. Jedziesz trasą i to jest śmiechu warte że policjanci stoją z radarami i zatrzymują Ciebie że przekroczyłeś 60km/h. Nóż się w kieszeni otwiera.
Ceny paliwa rosną, nie ma jak oddychać w tym kraju.
Motocykl w tym wszystkim jakoÅ› pomaga.
Dużo mniejszy stres na trasie, w mieście zawsze pierwszy na światłach, a korki tak naprawdę nie istnieją. Niestety motocyklem trzeba nauczyć się jeździć. Wymaga to sporej ilości przejechanych kilometrów.
W gazetach ciągle pokazują wypadki z motocyklami i w telewizji także.
Rząd zamiast promować odciążanie miast z samochodów, ci idioci robią zupełnie coś innego.
Ongoing Success
-
Falco, za ten post masz u mnie piwo
Kur*ica bierze kierowców. I nie jest to ich wina, tylko braku dróg tranzytowych. Ostatnio jechałem kilkanaście km 70km/h bo ciężarówka tak jechała. Brak możliwości żeby ją wyprzedzić. Zrobiła się mała luka z przeciwka to każdy ma w dupie przepisy, podwójne ciągłe, byle wyprzedzić. Jak nie wyprzedzisz teraz to może następna okazja za 20km. Tranzyt od 7 boleści.
Zamiast ku*wa kupować fotoradary to niech zbudują drogi.

Kur*ica bierze kierowców. I nie jest to ich wina, tylko braku dróg tranzytowych. Ostatnio jechałem kilkanaście km 70km/h bo ciężarówka tak jechała. Brak możliwości żeby ją wyprzedzić. Zrobiła się mała luka z przeciwka to każdy ma w dupie przepisy, podwójne ciągłe, byle wyprzedzić. Jak nie wyprzedzisz teraz to może następna okazja za 20km. Tranzyt od 7 boleści.
Zamiast ku*wa kupować fotoradary to niech zbudują drogi.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
falconiforme wyczuwam jakieś załamanie nerwowe sytuacją Polskich dróg i ogólną. Fakt nie jest za dobrze, ale tak już jest na razie się to nie zmieni. 20km nowej autostrady chcą rozbierać, prędzej dróg ubywa
. Do końca życia jednak chyba nie chcesz narzekać? Ewentualnie pozostaje zmiana kraju. Spoko, tak czy siak można dać radę jak się bardzo chce.
P.S Wiem bo tata Marcina powiedział, że jego znajoma ma ciocię co ma syna, co ma kolegę co dał radę !!
:D:D:D:D

P.S Wiem bo tata Marcina powiedział, że jego znajoma ma ciocię co ma syna, co ma kolegę co dał radę !!

Kawasaki ER5 2005
-
Autostradę z Poznania do Nowego Tomyśla mają całą zrywać i budować od nowa. Cały pas jest spękany, jak położą na to nową warstwę asfaltu no i tak nic nie da.
O ile dobrze pamiętam była oddana 5 lat temu.
Najlepsze jest to, że zbudują za twoje pieniądze - podatnika, do paliwa jest milion opłat, które mają iść na drogi a później jak chcesz nią przejechać to musisz za to zapłacić.
To jest ku*wa absurd!!!
O ile dobrze pamiętam była oddana 5 lat temu.
Najlepsze jest to, że zbudują za twoje pieniądze - podatnika, do paliwa jest milion opłat, które mają iść na drogi a później jak chcesz nią przejechać to musisz za to zapłacić.
To jest ku*wa absurd!!!
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Inku napisał(a):Najlepsze jest to, że zbudują za twoje pieniądze - podatnika, do paliwa jest milion opłat, które mają iść na drogi a później jak chcesz nią przejechać to musisz za to zapłacić.
To jest ku*wa absurd!!!
Bez kitu. Gdyby jeszcze coś robili tymi pieniędzmi pożytecznego i widać byłoby poprawę w oczach. Tymczasem co? hehe. Przywykłem! Może w naszym kraju bardziej powinna się rozwinąć kultura jazdy na Crossach

Kawasaki ER5 2005
-
-
turboponczek - MEGA TROLL
Tylko 10% z akcyzy idzie rocznie na drogi.
Przez całe 27 lat mojego życia nie zrobili nowej drogi między Tolkmickiem a Pogrodziem. Jak ostatnio tamtędy jechałem to myślałem że lepiej pójdę pieszo.
Teraz zrobiÄ… foto radary.
Dla mnie nawet lepiej, gliny nie będą stać, a pozować lubię.
Ale zobaczycie jak teraz sfrustrowani kierowcy będą jeździć po drogach. Zamiast patrzeć w lusterka wszyscy będą rozglądać się za foto radarami, i znakami drogowymi których jest za dużo. Każdy dostanie oczopląsu. A na motocyklistów już nikt nie będzie uważał.
Kolejną kasę wyciągną od ludzi. Jakby cholera podatków było za mało.
I macie racje za jakiś czas chcę się wyprowadzić z kraju. Szarpać sobie nerwy tymi debilami których utrzymuje z własnej kasy, którzy zamiast likwidować przyczyny wypadków zajmują się tym od dvpy strony.
Przez całe 27 lat mojego życia nie zrobili nowej drogi między Tolkmickiem a Pogrodziem. Jak ostatnio tamtędy jechałem to myślałem że lepiej pójdę pieszo.
Teraz zrobiÄ… foto radary.
Dla mnie nawet lepiej, gliny nie będą stać, a pozować lubię.
Ale zobaczycie jak teraz sfrustrowani kierowcy będą jeździć po drogach. Zamiast patrzeć w lusterka wszyscy będą rozglądać się za foto radarami, i znakami drogowymi których jest za dużo. Każdy dostanie oczopląsu. A na motocyklistów już nikt nie będzie uważał.
Kolejną kasę wyciągną od ludzi. Jakby cholera podatków było za mało.
I macie racje za jakiś czas chcę się wyprowadzić z kraju. Szarpać sobie nerwy tymi debilami których utrzymuje z własnej kasy, którzy zamiast likwidować przyczyny wypadków zajmują się tym od dvpy strony.
Ongoing Success
-
Co jest najlepsze, politycy dymają nas na każdym kroku, płacimy na drogi w paliwie, oni wydają tą kase na wszystko poza drogami, a jak zbudują jakiś kawałek autostrady za kase którą cyckają z unii to musimy płacić kilkanaście zł za 50 kilometrowy odcinek na którym 35 kilometrów to remonty i zwęrzenia.
PARANOJA

PARANOJA
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
niestety mam nieprzyjemność jeździć własnie tym odcinkiem autotstrady wielkopolskiej i wcale mi się nie podoba nawierzchnia, ani to że są opłąty za autostrade która głównie była finansowana przez państwo. Kiedyś na forum dawałem cały artykuł o tej właśnie autostradzie, jeden wielki przekręt...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
I znowu wypadek z udziałem motocyklisty na ulicy Grunwaldzkiej i to w tym samym miejscu!! A dokładniej 10m dalej jeden z wyjazdów na Grunwaldzką, na boku leżał jakiś czerwony naked i rąbnięty w tył samochód osobowy.
Jak ktoÅ› ma jakieÅ› info to niech postuje.
edit:dopiero teraz temat odzwierciedla to co się stało ;/
Jak ktoÅ› ma jakieÅ› info to niech postuje.
edit:dopiero teraz temat odzwierciedla to co się stało ;/
-
Ragnos - Świeżak
przejezdzałem dzis grunwaldzka kolo 11, nie było zadych zniczy itp, wiec pewnie przezył
good job.

-
turboponczek - MEGA TROLL
A wiadomo kto to był? Ktos z forum? Bo niedoczytalem 

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości