wypadki
dzisiaj w Przełazach (niedaleko od mojej miejscowośći) zginął 3 letni chłopiec przygnieciony przez quada prowadzonego przez jego 11 letniego brata.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Dzis kolo 18 na trasie z warszawy do minska mazowieckiego, przed miejscowoscia dębe wielkie, widzialem czarne kawasaki er-6n rozbite na cinquecencie. Podobno motocyklista byl reanimowany, ja widzialem juz tylko kask i buty, ogolnie nie wygladalo to ciekawie, ktos cos wie na ten temat?
CBR 600 F4i sport
-
Abonic - Świeżak
....ja wiem...mąż zmarł godzinę po wypadku, jeśli ktoś coś wie, jest świadek zdarzenia prosze o kontakt.
Ania Podlaska
- AniaPodlaska
- Świeżak
- qbaso
- Świeżak
no tutaj widze ewidenta wine kierowcy motocykla... niestety szkoda chlopaka ale tir nie zahamuje w miejscu ot tak wiec musial nie zauwazyc ze hamuja lub jechac z byt szybko i nie wyhamowal ... Pamietajmy trzymajmy odstep !
-
Proxa - Świeżak
http://www.rc.fm/polityczne/zginal-19-letni-motocyklista.html (otwórz link)
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
Witam jechałem sobie dziś tj 20.08.08 ok 16-16,30 ulicą Rosoła w Warszawie i widziałem jak laweta zabierała rozbitą CBeRke. Przód motocykla doszczętnie zniszczony. Jeśli to nasz forumowicz to chciałbym wiedzieć czy mocno ucierpiał w tym wypadku.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wieczny Student...
-
golw - Świeżak
20.08.2008r, godzina 16:30, Wrocław. Dzwon jak sie patrzy, ewidentnie moja wina - wyprzedzajac kolumne samochodow (megakorek) stojacych na jednym pasie, zagapilam sie na znak nie zauwazajac dojazdu do skrzyzowania.
Kierowca samochodu stojac w tym korku na wysokosci mniej wiecej rzeczonego skrzyzowania stwierdzil, ze jednak chce skrecic w lewo. Mial do tego pelne prawo. Niestety na predkosci nie zdazylam zalapac calej sytuacji.... Jedyne, co udalo mi sie wykonac bedac w ciezkim szoku, to wyhamowac i odbic rowniez w lewo, dzieki czemu uderzenie przodem motocykla w bok samochodu zredukowalam do przyrabania w niego rowniez bokiem motocykla (prawym).
Poniewaz po dosc mocnym uderzeniu nie bylam w stanie odbic maszyny od auta, przejechalismy razem w tym samym kierunku pare metrow, dopoki nie udalo mi sie puscic motocykla by uchronic prawe konczyny od ewentualnych urazow w wyniku zmiazdzenia. I udalo mi sie to, odrapalam lekko kolano i kostke, prawdopodobnie mam malutkie pekniecie na kostce w palcu prawej reki. Obolale cale ramie.
Niestety motocykl nie mial tyle szczescia... Zlamana klamka hamulca, wygieta kierownica, wylamany obrotomierz, bak wgiety i zdrapany do zywej blachy podobnie jak rama, zlamany set i pekniety plastik na zadupku.
Jednym slowem czysta glupota, zwykla sekunda zagapienia i nieszczescie murowane. Post ten kieruje do mlodych motocyklistow - poruszajac sie w miescie, gdzie jest duze natezenie ruchu, nalezy miec oczy dookola glowy. Mam nadzieje, ze moj blad zwroci Wasza uwage na pozornie trywialne sytuacje, ktore moga przerodzic sie w tragedie.
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Chrzest bojowy zaliczony, oby byl pierwszym i ostatnim w moim zyciu. Takie kolizje ucza wiecej, niz przypuszczalam. Pozdrawiam wszystkich motocyklistow i zycze udanej koncowki sezonu 2008. Dolaczam pare fotek:
Kierowca samochodu stojac w tym korku na wysokosci mniej wiecej rzeczonego skrzyzowania stwierdzil, ze jednak chce skrecic w lewo. Mial do tego pelne prawo. Niestety na predkosci nie zdazylam zalapac calej sytuacji.... Jedyne, co udalo mi sie wykonac bedac w ciezkim szoku, to wyhamowac i odbic rowniez w lewo, dzieki czemu uderzenie przodem motocykla w bok samochodu zredukowalam do przyrabania w niego rowniez bokiem motocykla (prawym).
Poniewaz po dosc mocnym uderzeniu nie bylam w stanie odbic maszyny od auta, przejechalismy razem w tym samym kierunku pare metrow, dopoki nie udalo mi sie puscic motocykla by uchronic prawe konczyny od ewentualnych urazow w wyniku zmiazdzenia. I udalo mi sie to, odrapalam lekko kolano i kostke, prawdopodobnie mam malutkie pekniecie na kostce w palcu prawej reki. Obolale cale ramie.
Niestety motocykl nie mial tyle szczescia... Zlamana klamka hamulca, wygieta kierownica, wylamany obrotomierz, bak wgiety i zdrapany do zywej blachy podobnie jak rama, zlamany set i pekniety plastik na zadupku.
Jednym slowem czysta glupota, zwykla sekunda zagapienia i nieszczescie murowane. Post ten kieruje do mlodych motocyklistow - poruszajac sie w miescie, gdzie jest duze natezenie ruchu, nalezy miec oczy dookola glowy. Mam nadzieje, ze moj blad zwroci Wasza uwage na pozornie trywialne sytuacje, ktore moga przerodzic sie w tragedie.
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Chrzest bojowy zaliczony, oby byl pierwszym i ostatnim w moim zyciu. Takie kolizje ucza wiecej, niz przypuszczalam. Pozdrawiam wszystkich motocyklistow i zycze udanej koncowki sezonu 2008. Dolaczam pare fotek:
- Załączniki
-
- auto3.JPG (62.19 KiB) PrzeglÄ…dane 3137 razy
-
- zadupek.JPG (93.07 KiB) PrzeglÄ…dane 3137 razy
-
- set.JPG (85.08 KiB) PrzeglÄ…dane 3137 razy
-
- bak.jpg (85.18 KiB) PrzeglÄ…dane 3137 razy
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
ha, miałem identycznego dzwona
tez mi sie zachciało kolumnę pojazdów ominąć, jechałem wolno no i dziadkowi na skrzyzowaniu tez nagle z dupy zachciało sie skrecać w lewo, włączajac migacz od razu kurcze skręcił. Nie mogłem uciec.
z naprawą popłyniesz z 2-3 kołacze.
taki jeb*ny set, kawałek blachy kosztuje 400zł
trzymaj sie, powodzenia.

z naprawą popłyniesz z 2-3 kołacze.
taki jeb*ny set, kawałek blachy kosztuje 400zł

trzymaj sie, powodzenia.
-
turboponczek - MEGA TROLL
no co tu duzo gadac, dalas czadu. widac ze ostra babka jestes 

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Turbo, tak przypuszczalam, ze Ty miales podobnego dzwona
Spoko, set sie pospawa, reszte szpachla i jechane
Tylko kiere musze kupic nowa i pare innych dupereli... :/

-
gumisss napisał(a):widac ze ostra babka jestes
W koncu to BIG MAMA DELISZYS

Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Åšcigacz.pl
kierownica u dilera suzuki 290zł. Głupi kurna kawałek ajzola. Mylse ze na allegro ponizej 200zł.
Szczerze mówiac lepiej kup uzywany set z jakiegos szrota. Na allegro widziałem. Akurat do mojego nie znalazłem (rocznik 05')
Bo osobiscie bałbym sie jezdzic z pospawanym.
Słuchaj, z ciekawosci pytam - a manetki masz całe ? Tzn te przełaczniki plastikowe gdzie sa przyciski do swiateł, migacze, klakson ?
haha ale typowo ten sam dzwon
nawet na bandziorze, tyle ze ja jeszcze wyku*wiłem głową w krawężnik
a tu tak for fun, moja bryka jak już ją rozebrałem XD

Szczerze mówiac lepiej kup uzywany set z jakiegos szrota. Na allegro widziałem. Akurat do mojego nie znalazłem (rocznik 05')
Bo osobiscie bałbym sie jezdzic z pospawanym.
Słuchaj, z ciekawosci pytam - a manetki masz całe ? Tzn te przełaczniki plastikowe gdzie sa przyciski do swiateł, migacze, klakson ?
haha ale typowo ten sam dzwon

a tu tak for fun, moja bryka jak już ją rozebrałem XD

-
Manetki cale, o dziwo i kierunki tez. Wszystko sie ostalo procz klamki, lusterka i obrotomierza. No i sie zdeczko kiera wygiela
Ja klapnelam tylkiem na asfalt, wiec bylo wzglednie miekkie ladowanie
Ale obilam sobie niezle ramie o samochod w momencie uderzenia :/

Ja klapnelam tylkiem na asfalt, wiec bylo wzglednie miekkie ladowanie

-
Miałas srogiego fuksa kobieto. Ciesz sie ze wzglednie nic Ci własciwie nie jest. Maszynka tez aż tak mocno nie oberwała.
Ja do dzis nie mam czucia w kolanie na powierzchni 5cm2
Ja do dzis nie mam czucia w kolanie na powierzchni 5cm2
-
Podsumowujac to taki przyjemny chrzest bo i fizycznie,psychicznie i finansowo wyciagniesz wnioski na przyszlosc
Lekcja pokory nigdy jeszcze nikmu nie zaszkodzila
Szybkiego powrotu na droge zycze.
I ciesz sie,ze dupsko cale ;D
A ciuszki sie przydaly?

Lekcja pokory nigdy jeszcze nikmu nie zaszkodzila

Szybkiego powrotu na droge zycze.
I ciesz sie,ze dupsko cale ;D
A ciuszki sie przydaly?
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
Jakbym nie zapomniala zalozyc nakolannikow, toby nic mi sie (oprocz ramienia) nie stalo - a tak mam lekko podrapane kolano. Jednak kurtka, kask, zolw, rekawice - to podstawa. Pewnie wygladalabym bez tego o wiele gorzej. Niech sie teraz zastanowia ci, ktorzy smigaja w podkoszulkach i krotkich spodenkach.
-
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości