Zobacz wątek - Moje typy -poprosze o opinię którzy mają lub mieli :)
NAS Analytics TAG

Moje typy -poprosze o opinię którzy mają lub mieli :)

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Moje typy -poprosze o opinię którzy mają lub mieli :)

Postprzez Shivty » 5/9/2006, 20:11

Witam wszystkich!! To mój pierwszy post tutaj ale rozpocznę z grubej rury .

Opowieści z serii rozterki kupującego :
Występują :
Yamaha R6/R1
Suzuki gsx-r 600/750 (trzy generacje 97,98,2000)
Honda Cbr 600f(dwie generacje F3 i F4)

Pierwsz pytanie dotyczy ceny za pieniądze które wydam na R6 (gen 98') moge kupić CBR 600F w świeżym wydaniu (2000') tak samo ma się sprawa w przypadku Gsx-r też moge mieć nowszego czyli 2000' 600 lub nawet 750 ??
Poczytałem troche forum i konkluzja jest tak że najlepszym zakupem będzie Gsx-r chcociaż początkowo moim faworytem była R6 a nawet R1 tylko że umiejętności nie są zbyt wielkie ponieważ bedą to moje pierwsze 2 koła :) Druga sprawa może nie warto iść na początek w większą kase i kupić np gsx-r 600/750 z 97 roku ??
Jesli chodzi o wczesniejsze generacje to zostaje tylko ten gsx-r600 /750 (97,98)lub Honda Cbr 600f F3 (PC31) ?? ??
Czy może waszym zdaniem lepiej bedzie iść w nosze konstrukcje już na samym początku mowa tu o Hondzie Cbr 600F 2000' , Gsx-r600/750 lub Yamaha R6 chcociaż nie wiem czy warto bo one są w podobnych cenach a rocznikowo starsze ??

Co do konkretów to :
Który z wyżej wymienionych motocykli jest godny polecenia ??
-dostępność części i ich ceny
-niezawodność
-wygoda podczas jazdy (jestem dość wyoki ponad 180cm)
-zawias komfort/sport taki poł na poł
-elastyczność
-łatwość prowadzenia
-wygode również dla pasażerki

Startować od 600 czy odrazu pchać się na 750 ??
Pozdrawiam i sory za dość długiego tosta :P

Pozdrawiam Shivty :)
Shivty
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 5/9/2006, 20:50

wypowiem sie w stylu naszego forum :Djak to jest twoj pierwszy moto to max cbr 600 f3 (najmniej km z nich)
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 5/9/2006, 20:51

no oczywiście że jedynym słusznym wyborem jest R1, no ewentualnie gsx750r , ale to wtedy musisz dokupić do niego naklejki mocy.

do tego polecam na poczatek zacząć od tego, instrukcje obsługi można dostać u mnie...
http://www.allegro.pl/item125154191_mlo ... _yato.html
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Shivty » 5/9/2006, 21:04

mar11cin jesteś niesmieszny a pomocny wcale . Pytam powaznie wiec podejdz do tematu na poważnie albo nie pisz nic !! Może rzeczywiśce użyj urzadzenia ze swojej aukcji .Na sobie zanim napiszesz kolejny popisowy post!! .
Shivty
Świeżak

Postprzez mar111cin » 5/9/2006, 21:18

podeszłem do tematu w Twój sposób jakbyś nie zauważył... jak już żartować to do końca :lol: Ale widze że dla ambitnych jak Ty powinni dużymi literami napisać w regulaminie "Zanim o coś zapytacie użyjcie wyszukiwarki" :o

ps. do tej R1 niech Ci jeszcze dynojety zamontujÄ… bo tak to sie szybko znudzi :lol:
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlody » 5/9/2006, 21:25

A czy to ma byc Twoje 1 moto? 8)
Bo jesli tak,to po co pchac sie w zamulone 600-tki,bierz 750,albo najlpeiej jakas 1000 :lol: ,moze byc po slizgu,odkrecisz owiewki-bedzie lzejsza a zarazem szybsza 8)
Wtedy napewno Ci sie nie znudzi,no a jesli sie znudzi to sa hayabusy z turbinka :twisted: .
A tak na powaznie,wyskoczyles z tematem jak Filip z konopii,myslisz ze jak wymienisz wszystkie czołowe supersporty to uzytkownicy forum Cie pokochaja?!
Nie tędy droga.... :wink:
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Shivty » 5/9/2006, 21:36

Chyba naprawde się nie rozumiemy jak nie chce żebyście mnie pokochali tylko doradzili .Przegladałem forum i widziałem że marcin oprócz dosrywania i nabijania postów niewiele pomaga bo już chyba jest takim gruby motocklistą ze nad Hayabusą panuje bez problemu .Chciałem uzyskac odpowiedz na te kilka pytan ale widocznie jak sie pracuje w pocie czoła na cberkę lub inny motocyk to nie zostaje już czasu na naukę czytania ze zrozumieniem .

Dzieki marcin za ciepłe przyjęcie na forum !!
Shivty
Świeżak

Postprzez mar111cin » 5/9/2006, 22:04

"marcin oprócz dosrywania i nabijania postów niewiele pomaga" hmmm jestem ciekaw czy by się nie znaleźli tacy co akurat by sie z tym niezgodzili, tylko wiesz oni zadali normalne pytania i dostali normalne odpowiedzi... acha postów nie musze sobie nabijać bo akurat mam to daleko i głęboko i nie pisze jednej myśli w 5 postach. Akurat zazwyczaj moje posty były bardzo długie i wyczerpujące temat, no chyba że znalazł się taki geniusz jak Ty z takim oryginalnym pytaniem...

"jest takim gruby motocklistą ze nad Hayabusą panuje bez problemu" pytałem się żebyś mi cos polecił? nie to czep sie tramwaja co do mojej jazdy. Napewno miałem już więcej moto od Ciebie, zrobiłem coprawda niedużo, bo jakieś ponad 15tys km na nich, tak że dla coniektórych to są dobre dwa sezony. Wcale się nie chwale swoimi umiejętnościami, bo nie mam czym, ale też bym nie chciał żeby ktoś niepoważny (czyt. Ty) mnie o to oskarżał. Acha i wiesz co, mi jak narazie się nie śpieszy to R1 i 175KM na kole.

A Ty chyba naprawde jeszcze nigdy nie jechałeś na motorze nawet jako pasażer i nie wiesz co mówisz, udając macho który niczego się nie boi. A motor to nie auto że cztery koła utrzymają każdą normalnie dostępną moc na asfalcie, dopiero widać przy spotkaniu z asfaltem byś zmienił zdanie...
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Shivty » 5/9/2006, 22:29

Marcin poprostu pytam to Ty dla mnie wychodzisz na gościa który nie bedzie odpowiadał na banalne pytanie nowego na forum bo jest już grubym kozakiem i takie pytanie przynosi mu ujmę . Wybacz nie każdy jest tak świetny jak Ty .Nigdzie nie napisałem ze jestem macho ani tymbardziej że jestem lepszym motocyklistą niż Ty czy ktokolwiek inny .
Jak Ci sie temat wydawał taki banalny to trzeba było nie zabierać w nim głosu
i złośliwe uwagi zostawić dla siebie !!

Wcześniej miałem styczność:
-Honda MB80
-Yamaha Dt80
-Honda nsr 125cm

p.s

Pisze siÄ™ czep siÄ™ tramwaju :wink:
Shivty
Świeżak

Postprzez mar111cin » 5/9/2006, 22:52

temat mi się nie wydawał banalny, tylko śmieszny. Pisanie o R1 na pierwszy motor to jest coś zdrowo nie tak... zastanawianie się między R1 a cbr600f to też nie jest zbyt normalne, tym bardziej że napisałeś wszystko w takiej formie że widać że nie masz 12 lat. A tematy o tym co myślą wszyscy o cbr600, R6 czy R1 na pierwsze moto już naprawde były. Zresztą to Twoja kasa i Twoje życie i tylko od Ciebie zależy co z tym zrobisz, ja wychodzę z tego założenia żeby przez własną głupote nie ucierpiał nikt postronny.

pozatym co rozumiesz przez słowo "styczność" ? bo jeżeli to są wszystkie Twoje motorki jakie miałeś do tej pory to powiem Ci że całkowicie źle sformułowałeś pytanie i napisałeś cały temat.

(ps. jak już się nie mamy czego czepić, to czepiamy sie szczegułuf)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez PTB_PL » 5/9/2006, 23:06

jesli to jest pierwsze moto to mowa o R6 przyprawia mnie o zawrot glowy. To zdecydownaie nie motocykl do nauki jazdy:) Radzil bym jakas spokojna 600 typu Fazer, Bandit, GSX-F, a jesli chodzi o litrowki to jest nie porozumienie.

Ale jak bylo bapisane wczesniej Twoje zycie Twoj wybor :twisted: :twisted: :twisted: :?: :?:
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
PTB_PL
Świeżak

Postprzez Shivty » 5/9/2006, 23:20

Spoko bez obrazy !! Tylko można czasem swoje negatywne zdanie wyrazić w mniej dosadny sposób .Stycznośc tzn wczesniej jeździłem na takich motorkach .

Aha nie wyznaje też zasady ze jeśli mam R6 to pędze na złamanie karku !!

p.s

Szczegóły są ważne nie tylko przy kupnie motocykla :wink:
Shivty
Świeżak

Postprzez mar111cin » 6/9/2006, 08:41

zależy też co rozumiesz przez "jeździłem na takich motorkach", czy to były dwa lata ujeżdżania, czy 3minutowa przejażdżka jak kumplowi udało się naciągnąć rękawy.

"Aha nie wyznaje też zasady ze jeśli mam R6 to pędze na złamanie karku"
no bo jeszcze jej nie masz, pogadamy jak będzie stała w garażu czy nie wyłamałeś się od tej zasady :lol:
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kwazi » 6/9/2006, 10:35

Shivty napisał(a): gruby motocklistą ze nad Hayabusą panuje bez problemu

Myślisz ze masa ciała wpływa na ogarniecie 180KM moto?-jesli tak to gratuluje,a co do twojego "dylematu"
Wybrałeś na 1 moto -sportowe potwory!!.Myślisz ze bedziesz panował nad nimi-takie myslenie to nieporozumienie,moto to nie zabawka,zdrowy rozsądek niepomoze gdy bedzie trzeba uzyc umiejetności!.
Zresztą co bede Ci tu pisał, ty wiesz ze dasz rade, ze poradzisz sobie...zaczniesz myslec gdy znajdziesz sie oby tylko połamany w szpitalu...
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij

"zielona szóstka"
Kwazi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 6/9/2006, 10:44

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

chyba to nie o to chodzilo z ta gruboscia heh, ale jak tak bardzo juz dla Shivtego liczy sie moja masa to waze jakies 75kg, chociaz takie wymiary to chyba powinienem podac w ankiecie na miss forum w hideparku :lol:

(ps. dzięki Kwazi, bo już czulem sie odosobniony w moich pogladach ze nie da sie porównac R1 z CBR600f ;) )
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Mortifer » 6/9/2006, 10:51

[quote="Shivty"]

Aha nie wyznaje też zasady ze jeśli mam R6 to pędze na złamanie karku !!

Problem w tym, ze nawet nie zauwazysz, ze pedzisz... Poza tym nie p... ze chociaz raz cie nie podkusi odkrecic do konca. Co na pierwszy sprzet-patrz odpowiedni temat.
gsx-r 750
Mortifer
Świeżak

Postprzez Shivty » 6/9/2006, 11:26

Nie pamietam dokładnie ile miesiecy na jakim motorku jeździłem .Uczyłem się jeździć na Hondzie Mbx 80 no a poźniej były te które wypisałem.
Mortifer Ty mi nie p... bo chyba lepiej wiem co i jak i kiedy robie. Podkusić to może ale jak sie ma już nabyte umiejętności żeby własnie wrazie czego można było się uratować. Nie wiem dlaczego zakładacie ze kazdy kto kupi R6 w pierszy dzień bedzie zapier... po ulicach ile wlezie . Sądzicie po sobie ?? Macie jakieś przykre doświadczenia ?? Wiem że co ma sie stać to się stanie ale niebezpiecznych sytuacji na drodze można uniknąć .
Ja jeszcze nie kupiłem żadnego z wyżej wymienionych motocykli a dla was już leże w szpitalu . Prawda jest taka że jak ktoś ma głowe na karku to wiek kiedy i na ile moze sobie pozwolic i pamieta na czym jadzie a jak ktoś ma nasrane w bańce to na komarku się połamie !!

Zmienie temat to prawda że w R6 często padają skrzynie biegów ?? Jest to słaby punk fabryczny tego motocykla czy wynika to z eksplatacji jakiej motor jest poddany ?? Mam kilku znajomych motocyklistów i twierdzą ze Yamaha ma dobry wygląd i jest dość niezawodna ale jako motory używane zdecydowanie polecają Suzuki gsx-r lub Honde Cbr ??

Główny wątek tematu jest opinie na temat którzy mają lub mieli dany motocykl ale jak narazie nikt nie napisał nic konkretnego bo głównym temate wątku stało sie moje umiejętności lub też ich brak dla grubszych motocyklistów którzy nawet mnie nie znają !!

Dla słabo kumający gruby motocyklista to taki któremu sie wydaje że jeździ już tak dobrze ze nic nowego nauczyć sie nie moze .

Może nikt nie miał w/wy motocykli lub nie chce się podzielić tym jak dany motocykl sie sprawował ??Nie wiem po co tyle krzyku ja napisałem że potrzebuje opini ludzi którzy użytkowali których z tych motocykli a nie instruktora nauki jazdy na kategorię A :)
Sam zdaje sobie sprawe że prawko kategori A nie robi odrazu z każdego wyśmienitego jeźdzca :P

Mimo wszystko mam nadziej że ktoś udzieli mi konkretnej odpowiedzi bez zbędnego bicia piany zupełnie nie na temat .

Pozdrawiam i bez obrazy !!!
Shivty
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 6/9/2006, 16:11

dobra kup "erłana" przecierz jak sie spokojnie jezdzi
to nic Cie nie zaskoczy jak np. dziadek w polonezie a jak nawet to przecierz masz "erłana" sam go wyminie i jeszcze na kolo sie postawi :D
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez misiek_zx6r1 » 6/9/2006, 17:01

Moim zdanie to Hornet/Bandit/Fazer jest w sam raz na moto jakiego potrzebujesz, a z tego co pisałem co bys chciał to gora CBRa...
VOLVO FH12 Globtrotter
misiek_zx6r1
Świeżak

Postprzez [zt]michu » 6/9/2006, 18:59

ja bym wybral honde niewiem moze to glupie ale mam takie zamilowanie do tej marki jakos honda mnie przekonuje i jej ufam pozdrawiam
dzwieki silnika to moja muzyka honda CBR 600f
[zt]michu
Świeżak

Następna strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 203 gości

na górê