[Aktualności] Prawo jazdy na motocykl od 24 lat
Cel..."SZCZYTNY" -> Mniej wypadków itd. ..... Ale czy to aby na pewno polepszy Sytuację ??? Szczerzę w to WĄTPIE...
Ma to raczej odezwe w drugim kierunku.... :/
Podniesienie wieku spowoduje podniesienie liczby osób jeżdżących bez Prawka...I co za tym idzie bez "Podstawowego Wyszkolenia"...efektem tego będzie WIĘKSZA LICZBA wypadków... :/ Pozatym "nadziani wariaci" nadal będą szaleć na japońcach tak jak to robili wcześniej,bo co to dla nich "taki mandacik "za brak prawka i przekroczenie prędkości... :/
Ogólnie...to moim zdaniem Pan Minister NIGDY nie zgłębił się w sytuację Motocyklową w Polsce....teraz gdy się ona wreście zaczęła rozwijać,nagle chce ją ktoś zwinąć do początku...:/
STANEM DRÓG trza by się było zająć P.M....A nie sprawą która funkcjonuje dobrze od dawna...
Oczywiście,jak to się przyjęło w Polsce... " LEPIEJ ZMIENIAĆ COŚ CO JUŻ JEST,NIŻ TWORZYĆ COŚ CZEGO NIE MA ".
Pozdrawiam wszystkich kolegów motocyklistów ;]
2 Wheel Forever
<br><hr>Toxic Sc
Ma to raczej odezwe w drugim kierunku.... :/
Podniesienie wieku spowoduje podniesienie liczby osób jeżdżących bez Prawka...I co za tym idzie bez "Podstawowego Wyszkolenia"...efektem tego będzie WIĘKSZA LICZBA wypadków... :/ Pozatym "nadziani wariaci" nadal będą szaleć na japońcach tak jak to robili wcześniej,bo co to dla nich "taki mandacik "za brak prawka i przekroczenie prędkości... :/
Ogólnie...to moim zdaniem Pan Minister NIGDY nie zgłębił się w sytuację Motocyklową w Polsce....teraz gdy się ona wreście zaczęła rozwijać,nagle chce ją ktoś zwinąć do początku...:/
STANEM DRÓG trza by się było zająć P.M....A nie sprawą która funkcjonuje dobrze od dawna...
Oczywiście,jak to się przyjęło w Polsce... " LEPIEJ ZMIENIAĆ COŚ CO JUŻ JEST,NIŻ TWORZYĆ COŚ CZEGO NIE MA ".
Pozdrawiam wszystkich kolegów motocyklistów ;]
2 Wheel Forever
<br><hr>Toxic Sc
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przeczytajcie tutaj <a href="http://www.lesiu.eu/prawo-jazdy-od-24-lat-nowe-informacje" target="blank" class="link">http://www.lesiu.eu/prawo-jazdy-od-24-lat-nowe-informacje</a>/
informacje na temat tych nowych przepisow. Ma byc troche inaczej.<br><hr>Romek
informacje na temat tych nowych przepisow. Ma byc troche inaczej.<br><hr>Romek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Goscia totalnie popier***** prawko na motor od 18 roku zycia ?????????? Mam 17 lat od roku mam prawojazdy a1 chce zaniedlugo przesiasc sie na wieksza pojemnosc bo te komarki 2t mnie dobijaja a ten wyjezdza z hasłem ze mam jeszcze 8 lat czekac oj nie nie nie tak za h*** nie bedzie w innych krajach jak jest z prawkiem ??? mozna nawet od 16 lat miec prawojazdy na A .
Idiotyzm totalny <br><hr>pio
Idiotyzm totalny <br><hr>pio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W takim razie kierowców samochodów powinno obowiązywać to samo. Wszędzie ograniczenia a o dobrych drogach to nikt nie pomyśli
Czuję się obrażony tym pomysłem jako motocyklista Towarzysze :/<br><hr>Marqs

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dla mnie to trąci mychą.
Ze 125ccm jest tak samo - 15KM/80km/h... A teraz ręka w górę kto ma taką 125? 2 osoby na 100?
Ustanowią prawo, że PJ na motocykl powyżej 125ccm od 24 lat i efekt będzie taki, że odsetek pościgów policyjnych za motocyklistami wzrośnie o 50%, bo każdy będzie miał to w duszy i, i tak jeździł...
Idąc dalej - czemu za pisanie ustawy wzięli się ludzie, którzy nie mają o tym temacie zielonego pojęcia? Czemu nagle ktoś chce dyskryminować PEŁNOPRAWNYCH obywateli RP? I co kogo nagle obchodzi jak młodzi ludzie chcą się zabijać? Motocyklista jak ma dzwona to w zdecydowanej większości przypadków sam robi sobie krzywdę.
Panom w rządzie proponuję założenie nowego telefonu zaufania i większej ilości placówek świadczących darmowe usługi psychologiczne, bo więcej ludzi w wieku 18-24 lat popełnia samobójstwa niż zabija się na motocyklach...
Howgh<br><hr>Lodir
Ze 125ccm jest tak samo - 15KM/80km/h... A teraz ręka w górę kto ma taką 125? 2 osoby na 100?
Ustanowią prawo, że PJ na motocykl powyżej 125ccm od 24 lat i efekt będzie taki, że odsetek pościgów policyjnych za motocyklistami wzrośnie o 50%, bo każdy będzie miał to w duszy i, i tak jeździł...
Idąc dalej - czemu za pisanie ustawy wzięli się ludzie, którzy nie mają o tym temacie zielonego pojęcia? Czemu nagle ktoś chce dyskryminować PEŁNOPRAWNYCH obywateli RP? I co kogo nagle obchodzi jak młodzi ludzie chcą się zabijać? Motocyklista jak ma dzwona to w zdecydowanej większości przypadków sam robi sobie krzywdę.
Panom w rządzie proponuję założenie nowego telefonu zaufania i większej ilości placówek świadczących darmowe usługi psychologiczne, bo więcej ludzi w wieku 18-24 lat popełnia samobójstwa niż zabija się na motocyklach...

Howgh<br><hr>Lodir
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jestem zszokowany tym:O myslicie ze nie bede jezdzil??nigdy mnie nie dogonicie!!!!!!!!!!!!<br><hr>ZAWAC
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak dle mnie to jest głupota inaczej tego nie mozna nazwać jeśli ktoś nie umiał zachować ostrozności w wieku 18 to tak samo nie bedzie w wieku 24 a wic to idiotyczny pomysł ://<br><hr>soldziers
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czytałem już wcześniej o tym pomyśle ale jestem zdziwiony ze ta sprawa już tak urosła.Jak myślicie,czy Pan Minister posiada prawko kat. A? sądzę że nie.I nie wie dlatego, jaką przyjemność daje jazda motocyklem więc wstawia zakaz.Żeby zmniejszyć liczbę piratów drogowych na motocyklach???A samochodziarze to co?Brak sprawiedliwości na tym świecie.Idę odpalać drynę!<br><hr>Krystian250
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prawo nie działa wstecz, więc jeśli ktoś juz zaczął kurs to nie obowiazuje go ten przepis o ile on wejdzie w życie, gorzej maja Ci co moga dopiero zacząc w wakacje albo po ;/<br><hr>czaktor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ku*** co za idiota to wymyslil? Gosciu chyba mial ciezkie dziecinstwo w mlodosci... jestem przekonany iz po wejsciu tej ustawy bedzie wiecej poscigow za 18-stolatkami bez prawka.. :/ Grabarczyk lepiej sie nie pokazuj bez ochrony..<br><hr>r6
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dokładnie... Pewnie Ojciec mu pitoryny w młodości nie chciał kupić i teraz sie wyżywa na innych którzy mają możliwości ale nie posiadają jeszcze prawka... <br><hr>ManiakKomentatorzy napisał(a):Czytałem już wcześniej o tym pomyśle ale jestem zdziwiony ze ta sprawa już tak urosła.Jak myślicie,czy Pan Minister posiada prawko kat. A? sądzę że nie.I nie wie dlatego, jaką przyjemność daje jazda motocyklem więc wstawia zakaz.Żeby zmniejszyć liczbę piratów drogowych na motocyklach???A samochodziarze to co?Brak sprawiedliwości na tym świecie.Idę odpalać drynę!<br><hr>Krystian250<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No chyba pojebało sie troszke w baniach ludziom co takie pierdolniete pomysły maja. Jak dla mnie ten cały chuj wie kto co to wymyslił to jest przestrzelony jakis z pyty w czoło i zdymany od tyłu ostro bez wazeliny.<br><hr>to ja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Baran nie polityk. A samochody to jaką prędkość rozwijają? Brak wyobraźni równie dobrze nie mają niektórzy 30 latkowie jak i 50 latkowie i 18 latkowie w samochodach i motocyklach. wydaje mi się że są inne sposoby by nauczyć jazdy niż jej zabraniać. Idiota!!!!!! nie polityk<br><hr>Pablo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na <a href="http://www.lesiu.eu" target="blank" class="link">http://www.lesiu.eu</a>/ wyczytalem, ze te przepisy maja obowiazywac dopiero od 2010, moze troche wczesniej. Taki termin ponoc UE ustalila, ale moze to troche w PL przyspiesza.<br><hr>Marco
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Totalna głupota czy będzie prawko od 18 czy 24 jak będe chcial to i tak pojade nic nie narobicie zrobicie tylko jedną żecz wszyscy będą jezdzic bez prawka i wam uciekać .Jak będe chciał rozwinąć prędkość 200k/h to pojade proste !!!!!
nic nie zrobicie zrobicie to że bedzie zabawa bedziemw przed wami uciekć wasza bryka bedzie szła 200 a nasz scig 250 zobaczymy kto kogo dogoni hehhehehehehehheheheheh<br><hr>Formuła 1
nic nie zrobicie zrobicie to że bedzie zabawa bedziemw przed wami uciekć wasza bryka bedzie szła 200 a nasz scig 250 zobaczymy kto kogo dogoni hehhehehehehehheheheheh<br><hr>Formuła 1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
że co??? Kpiny..
Chyba to nie bedzie żadnej różnicy jak na motor wsiadzie niedoświadczony 18latek czy 24latek...Efekt bedzie taki sam. Raz że młodzi ucza sie znacznie szybciej, no a dwa jak ktos bedzie chciał sie rozwalić na [pierwszym leszym drzewie to i tak to zrobi..
Wypadki powoduja nawet osoby które maja 50lat!! To może od razu, idzmy za ciosem i prawko na motor tylko dla facetów a prawko kat. b tylko dla ludzi powyżej 21 roku życia??? Albo może ZACZNIJMY BUDOWAC NORMALNE I BEZPIECZNE DROGI!!! Bo to że podniosa wiek na prawko to niczego nie zmieni..i tak motocykliści beda smigać tak jak smigali po ulicach..i to bez prawka....<br><hr>linka
Chyba to nie bedzie żadnej różnicy jak na motor wsiadzie niedoświadczony 18latek czy 24latek...Efekt bedzie taki sam. Raz że młodzi ucza sie znacznie szybciej, no a dwa jak ktos bedzie chciał sie rozwalić na [pierwszym leszym drzewie to i tak to zrobi..
Wypadki powoduja nawet osoby które maja 50lat!! To może od razu, idzmy za ciosem i prawko na motor tylko dla facetów a prawko kat. b tylko dla ludzi powyżej 21 roku życia??? Albo może ZACZNIJMY BUDOWAC NORMALNE I BEZPIECZNE DROGI!!! Bo to że podniosa wiek na prawko to niczego nie zmieni..i tak motocykliści beda smigać tak jak smigali po ulicach..i to bez prawka....<br><hr>linka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A czy to tez będzie obowiązywało 125ccm?? Bo ja mam 16 lat i chce zdawać na kartę A1 na 125ccm. Czy można nadal zdawać od 16 lat??<br><hr>NSR
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl