Prawko od 24lat

Afganistan sie tyczy tego dziwnego stopniowania kar.. za przestępstwa... Tam jak dziewoja popatrzy na obcego menczyzne to sie jej wybiera oczy... widelcem obrzędowym

btw; Shaft, a jak mu nie zafundowałem? A jeśli nawet? ma 18 lat, może mieć prawko bo takie są wciąż przepisy... to co MOJA WINA ZE JECHAŁ SZYBKO?
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Ścigacz.pl
Wombat napisał(a)::D racja... przyznaję. w stanach i kanadzie chyba też....
Afganistan sie tyczy tego dziwnego stopniowania kar.. za przestępstwa... Tam jak dziewoja popatrzy na obcego menczyzne to sie jej wybiera oczy... widelcem obrzędowym, złodziejowi tnie rekę a kierowcy zabiera samochód i 2 krowy... Ale jedno muszę przyznać... 18latki latają z kałasznikami... 14.... nawet 10 latki.... hm. Wiec jak tu powiedzieć ze 18 latkowi nie można dać prawa jazdy
btw; Shaft, a jak mu nie zafundowałem? A jeśli nawet? ma 18 lat, może mieć prawko bo takie są wciąż przepisy... to co MOJA WINA ZE JECHAŁ SZYBKO?
hehehe a już myślałem, że Wombat mnie zaraz zbluzga

W zależności od kraju w jakim żyje może pójść do paki żeby odsiedzieć sumkę należną Państwu, albo odpracować w czynie społecznym.
Faktycznie motocykliści to sfora trzymająca się razem. Bo jest tu niespotykanie duża solidarność nawet jak różne poglądy

Nie żałuję, że dostąpiłem zaszczytu

Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
Wiecie, ja tez nikogo obrazic nie chcialem, wszyscy wyrazamy swoje poglady i chyba nie ma co sie gniewac jak klasowi kumple z gimnazjum. Poprostu uwazam, ze jesli ktos wprowadza jakies kolejne limity, kto moze kto nie moze miec prawka, czym i ile czasu moze jezdzic to albo nie ma za grosz wyobrazni, albo ma w tym jakis ukryty interes.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
Wombat napisał(a):Dyskusja to jedno... a uścisk łapy w trasie to drugie.... za resztę zapłacisz kartą mastercard....
pozdrówki i nie gniewaj sie...
heh
Należę to gatunku ludzi, których ciężko wyprowadzić z równowagi. A dyskusja zawsze gdzieś się kończy.. Gniewają to się dzieci w przedszkolu

Dobra herbatkowy skoro i Ty złapałeś się w tą sieć to zdejmij ten podpis bo mnie wk@rza hehehehe

No i tym łagodnym finishem możemy przejść do kolejnego tematu hhehe
OK idę trochę popracować. Czeka trochę tematów...
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
Wlasnie wlasnie zapomnialem tego dodac, wrzucilem w podpis dwa twoje cytaty bo uznalem je bynajmniej za ciekawe
Ale to przeciez Twoje slowa, chcesz powiedziec ze sie ich wyrzekasz? 

Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
herbatkowy napisał(a):Wlasnie wlasnie zapomnialem tego dodac, wrzucilem w podpis dwa twoje cytaty bo uznalem je bynajmniej za ciekaweAle to przeciez Twoje slowa, chcesz powiedziec ze sie ich wyrzekasz?
Nie po prostu niespotykanie skromny człowiek jestem i nie lubię nadmiaru marketingu

Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
co do cytatu "Shaft : Sorry, ale nikt mi nie wmówi, że 18 latek ma wyobraźnie w czymkolwiek." Jeszcze byś się zdziwił
tak samo może i 24 latek nie mieć wyobraźni, albo zdesperowany sexu będzie szpanował na moto przed blacharami
a co do tego prawka od 24 lat, to nawet jak to wejdzie to i tak połowa ? 80 % ? a może i nawet 95 % ludzi będzie śmigać jak będą chcieli i już, na to nie ma rady jedynie co to mandaty by mogli wtedy podnieść i może by coś zdziałało, bo 500 zł to nie dużo w sumie jak kogoś na moto stać i robotę może na weekendu znaleźć i mandat zapłacić, albo rozłożyć go sobie ratalnie
to i na puchy powinny być jakieś ograniczenie, bo też co jakiś burak kupi sobie coś co jedzie więcej niż 150 i szpanuje też ... też sprawia zagrożenie na drodze, więc jak i moto tak i pucha od 24 i będzie nieźle
tylko co z tymi co już zrobili .. 

| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
Hehe, gdyby wprowadzili te przepisy to musieli by się jeszcze przez 6 lat ze mną użerać...
No chyba, że by mnie olśniło i z mojej Cebry przesiadłbym się na Translapa xD
Dobra, jestem za stopniowaniem mocy ale A2 powinno być na 60KM (CB 500) i od 17 lat. To by mogło pomóc wszystkim idiotom którzy sami nie wiedzą o tym, że nie można siadać z rowera na R1.
W sumie idąc tym tokiem myślenia, jak już prawo ma kierować naszą "karierą motocyklową" to od 19lat powinna być jeszcze kat. A3 na 110KM (CBR 600) a wszystkie "Lytry" powiedzmy od 22 lat.
Do tego prawo jazdy powinno kosztować 50% taniej i przechodzenie z kat. na kat. powinno być znacznie sprawniejsze.
Wtedy bym nie protestował.
Ale w takim razie dlaczego nie wprowadzą kat. B2 na samochody z jakimiś tam ograniczeniami mocy? Dysryminacja...

Dobra, jestem za stopniowaniem mocy ale A2 powinno być na 60KM (CB 500) i od 17 lat. To by mogło pomóc wszystkim idiotom którzy sami nie wiedzą o tym, że nie można siadać z rowera na R1.
W sumie idąc tym tokiem myślenia, jak już prawo ma kierować naszą "karierą motocyklową" to od 19lat powinna być jeszcze kat. A3 na 110KM (CBR 600) a wszystkie "Lytry" powiedzmy od 22 lat.
Do tego prawo jazdy powinno kosztować 50% taniej i przechodzenie z kat. na kat. powinno być znacznie sprawniejsze.
Wtedy bym nie protestował.
Ale w takim razie dlaczego nie wprowadzą kat. B2 na samochody z jakimiś tam ograniczeniami mocy? Dysryminacja...

Ostatnio edytowano 4/2/2009, 06:36 przez zephyr47, łącznie edytowano 1 raz
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
zephyr47 napisał(a):...
Bo samochód z większym silnikiem jest bezpieczniejszy. Przynajmniej ja tak uważam.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
wszystko zależy od kierującego
nawet rowerem spowodujesz taki wypadek, że z pudła do końca życia nie wyjdziesz 

| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
falconiforme napisał(a):zephyr47 napisał(a):...
Bo samochód z większym silnikiem jest bezpieczniejszy. Przynajmniej ja tak uważam.
Dla kierowcy napewno, a jesli juz uzgodnilismy ze nikt nie powinien decydowac o poczynaniach doroslego czlowieka to czy twoj argument jest trafny? Jednym z niewielu argumentow ZA, bylo "no a co jak jakis wariat na R1 kogos zabije przy okazji". A "co jak wariat w 300zx jadac 200 w kogos przygrzeje" to jakos sie nie slyszy? Mowiac bezpieczny nie miales chyba na mysli rowerzysty albo poprostu pasazerow innego pojazdu w ktorego wlasnie przypieprzyl lecacy 200km/h nissan 200sx ? To jest czyste wpieprzanie sie w sprawy doroslych ludzi, uwazam ze zdjecie maniaka szybkosci z cbr 600 i "wsadzenie go", jezeli tylko zapragnie do 300 konnego auta klasy GT, ktore kosztuje mniej wiecej tyle co dwuletni motocykl nie jest bynajmniej korzystnym rozwiazaniem. Naprawde ciezko mi zauwazyc jakiekolwiek zalety takiego pomyslu, no chyba ze ktos wierzy w bezpieczenstwo, ktorego na drogach nigdy nie bedzie wystarczajaco. Poczekajmy jeszcze pare lat, a Unia po zamordowaniu kilku przechodniow, wprowadzi zakaz wychodzenia z domu po godzinie 22:00. Juz teraz jak wyjdziesz na ulice wieczorem, to niebiescy beda sie czepiac. Powoli, po kawaleczku stworza nam wiezienie z ojczyzny, i dalej beda krzyczec Marsz marsz Dabrowski... a ludzie nadal beda wierzyc ze zyja w wolnym kraju. Myslicie ze gadam glupoty? Polecam do przestudiowania ksiazki na temat takich ugrupowan jak III Rzesza lub Zwiazek Radziecki. Wnioski kazdy wyciagnie sam, nazwy nie maja tu zadnego znaczenia, historia pokazuje ze malo czym sie roznimy, chocbysmy przez lata krzyczeli Wolna liberalna Polska... Mozecie sie zgadzac lub nie, ale zauwazcie ze mozemy coraz mniej w tym "naszym" kraju.
-
herbatkowy - Bywalec
To Herbatkowy masz piwo, bo trafiłeś w samo sedno ... dogłębnie

-
Bystry - Stały bywalec
Milo mi ze chociaz raz ktos zrozumial i docenil to co pisze
Bo do tej pory to bylem wyszydzany od forumowych trolli, dzieci neostrady i innych ufoludkow. No ale to sa juz tacy ludzie nic nie poradze...

-
herbatkowy - Bywalec
herbatkowy napisał(a):Bo do tej pory to bylem wyszydzany od forumowych trolli, dzieci neostrady i innych ufoludkow.
W koncu ciezko zapracowales na taka opinie

A argument o bezpieczenstwie w mocniejszych samochdach jest jak najbardziej trafny. Prosta sytuacja jedziesz na trasie powiedzmy 100 i chcesz wyprzedzic snujacego sie przed toba TIRa. Chyba logiczne jest ze szybcej zrobisz to w aucie np 120, 130, 150... KM niz w fiacie uno. Co za tym idzie krucej jedziesz po przeciwnym pasie czyli krocej powodujesz niebezpieczenstwo. Wyprzedziles i nadal jedziesz te swoje 100 km/h. Prosta sprawa.
herbatkowy napisał(a): Poczekajmy jeszcze pare lat, a Unia po zamordowaniu kilku przechodniow, wprowadzi zakaz wychodzenia z domu po godzinie 22:00. Juz teraz jak wyjdziesz na ulice wieczorem, to niebiescy beda sie czepiac. Powoli, po kawaleczku stworza nam wiezienie z ojczyzny, i dalej beda krzyczec Marsz marsz Dabrowski... a ludzie nadal beda wierzyc ze zyja w wolnym kraju. Myslicie ze gadam glupoty? Polecam do przestudiowania ksiazki na temat takich ugrupowan jak III Rzesza lub Zwiazek Radziecki. Wnioski kazdy wyciagnie sam, nazwy nie maja tu zadnego znaczenia, historia pokazuje ze malo czym sie roznimy, chocbysmy przez lata krzyczeli Wolna liberalna Polska... Mozecie sie zgadzac lub nie, ale zauwazcie ze mozemy coraz mniej w tym "naszym" kraju.
Tutaj mamy kolejny cykl twojej sagi pt "jacy my jestesmy ucisieni i jak nam niedobrze". Naprawde jeszcze Ci sie nie znudzilo powtarzanie tych glupot w kolo pierdolo? W co drugim poscie sie kompromitujesz takimi gadkami. Zarzuasz komus ze leczy kompleksy na forum a poki co ty w tym przodujesz. Znajdz sobie jakiej forum polityczne i tam mozesz sie uzewnetrzniac do woli bo tutaj niestety ywoj merytoryczny wkład w forum oscyluje w okolicach zera.
Jestes tu od pol roku i wciaz trolujesz o tym samym. Nieudolnie pozujesz na wielkiego mysliciela a masz jeszcze mleko pod nosem i gowno w zyciu widziales.
Podsumowujac - nudny jestes do urzygania.
-
siekson - VIP Ścigacz.pl
herbatkowy napisał(a):No ale to sa juz tacy ludzie nic nie poradze...
PS: Pomijajac juz to ze zadnego merytorycznego argumentu nawet nie sprobowales przedstawic, co zreszta mnie nawet nie dziwi to moglbys sam sie nie kompromitowac wiecznie obrazajac mnie jak to wszyscy widzieli wyzej. Zreszta doskonale potwierdzasz moje "chore tezy", lub jak kto woli moja "sage". Ale jakos jeszcze nie dostalem ani jednej wiadomosci na PW, z jakimis zazaleniami, ze komus nie pasuje to o czym mowie. Masz racje, to forum o motocyklistach wiec nie dziwi mnie twoja reakcja. Nie ujmuje tu nikomu z forum bo jak widzialem kilka osob myslacych moglbym wymienic. Hmm w sumie to moglbym zostawic ten cytat ktory dalem pare linijek wyzej, i wszystko byloby jasne. Jest ci dobrze, chcesz wiecej podatkow, wiecej mandatow, wiecej fotoradarow, chcesz aby ktos wybieral czego ma uczyc sie twoj dzieciak, zeby ktos wybieral czy mozesz jesc ogorki z takimi czy takimi deformacjami, chcesz zeby ktos sprawdzal czy aby nie jedziesz na zbyt duzym motocyklu, to prosze. Grunt ze masz na flaszke, fajki, i dyskoteke. Pozdrawiam wszystkich ktorzy przynajmniej staraja sie zrozumiec innych, i zachowuja chociaz troche kultury. A dopoki jestesmy na forum w dziale hydepark, i dopoki dyskusja toczy sie w sprawie podejmowanych przez wladze decyzji, to moge chyba wyrazac swoje opinie, racja moderatorze? Do tego polecam uzywac opcji poprawiania bledow, o ile taka na tym forum jest. Piszac "krucej" przez "ó" bedziesz wygladac sporo powazniej, nawet z tym avatarem

PS: Dla mnie to moga nawet oficjalnie nadzorowac twoje popoludniowe sranie

PS2: To byl moj jedyny post w charakterze obronnym w tym temacie, a co tam bede sobie zalowal w takim towarzystwie.
-
herbatkowy - Bywalec
herbatkowy napisał(a):Piszac "krucej" przez "ó" bedziesz wygladac sporo powazniej, nawet z tym avatarem
W przeciwienstwie do Ciebie nie staram sie na sile wygladac powazniej i nie potrzebuje twojej aprobaty bo nie jestes dla mnie partnerem do jakiejkolwiek rozmowy. Malo jeszcze wiesz o swiecie. Proponuje zapoznac sie z podstawowymi mechanizmami ekonomii, prawodastwa i polityki zanim zaczniesz jakakolwiek dyskusje bo jesli ktos ma o tym pojecie to sie toczy ze smiechu po podlodze jak czyta twoj belkot.
A na marginesie pozniej napisalem poprawnie wiec to byla zwykla literowka. I jak juz chcesz byc taki mega powazny i kulturalny to wytykanie cudzych bledow nie jest argumentem w dyskusji a prostackim zabiegiem negocjacyjnym. W czym wybitnie celujesz co widac po twoich poprzednich wypowiedziach w stosunku do innych osob.
I uwierz mi. Wolalbym zeby nadzorowali moje poranne sranie niz znow czytac to gowno ktore uskuteczniasz na forum.
Aha i jeszcze jedno. Skoro sam piszesz ze masz na forum opinie trola to moze zastanow sie czemu tak jest i czy nie ma w tym stwierdzeniu slusznosci. No chyba ze tacy "miszczowie" jak ty pelnia jakies mejsanskie poslanie i przybyłes na forum aby nauczac ciemny tlum

-
siekson - VIP Ścigacz.pl
No nic, dalej juz nie bede dyskutowac, bo to tak jakby tlumaczyc feministkom ze kobiety i mezczyzni roznia sie w niektorych kwestiach - nie ma szans, chocbys mial za soba lata i stosy faktow- do idioty nie przemowisz (bez aluzji). Chcialbym jedynie po przyjacielsku zauwazyc, ze jednak kilka osob sie ze mna zgadza. Radze wylaczyc telewizor, przestac sluchac tych pseudo "wiadomosci" rozejrzec sie nieco, bo sa w naszym kraju inne partie niz PO,PSL,PiS i nie wszystko to co powiedza w telewizji koniecznie jest prawda.
Nie chce mi sie powtarzac trzeci raz tego samego. A co do jakiegos argumentu ze niby nie zapoznalem sie z zadnymi podstawami polityki (:shock:) to uwierz mi, ze naczytalem sie o tym wiecej niz myslisz. Bracie ja naprawde glosze to samo, co pare milionow innych osob w Polsce. Nie bede wspominal ile tytulow i dyplomow ma np. taki pan jak Janusz Korwin Mikke, poseł Artur Zawisza i paru innych doktorow, lub innych uczonych. Uwierz mi ze nic o czym mowie na tym forum nie zostalo spropagowane wylacznie przeze mnie. Wiec zastanow sie nastepnym razem jak juz bedziesz obrazac prawicowe poglady. Czerwony przyjacielu.
PS: Chcialbym wyjasnic sprawe, ze niby staram sie byc powazny i tak dalej. Niedlugo bede mial 18 lat, od kilku lat interesuje sie polityka, na tyle ze sam patrze na rozne sprawy i nie potrzebuje do tego codziennie o 19:00 redaktora polsatu ktory wszystko ladnie wytlumaczy. Nie staram sie byc powazny, forum jest w pewnym sensie anonimowe wiec ani nie biore pieniedzy za gloszenie tych "bzdur" ani nie czerpie z tego jakichs specjalnych korzysci. A powiem szczerze, ze trafilo sie kilka osob ktore napisalo mi PW cos w rodzaju "Nie przejmuj sie tymi nieswiadomymi lewakami" , "Nie kloc sie z nimi, to nie ma sensu takim nie przetlumaczysz" i tak dalej. Dodam ze autorzy tych wiadomosci to byly osoby starsze, zeby nie bylo ze ufoludki takie jak ja mnie popieraja. I dostalem niejedna wiadomosc, ze jak na swoj wiek (bo jestem jeszcze gowniarzem) to mam hmm jakby to okreslic, dosc poukladane w glowie. Nigdy nie pisalem tego, ale pomalu denerwuja mnie takie zaczepki. Jeszcze raz powtorze, wylacz telewizor, przeczytaj jakas ksiazke Miltona Friedmana, dowiedz sie co to jest socjalizm, co to jest liberalizm, jakie sa roznice, potem poczytaj co to konserwatywny liberalizm. Pisze to, bo po twoich wypowiedziach to smiem twierdzic ze twoja wiedza na temat polityki ogranicza sie do wieczornego wydania wiadomosci w TVN.
W sumie to jestem niekonsekwentny, bo mialem juz nie dyskutowac. Ale nie chcialem wyjsc na idiote ktory wymysla jakie brednie wiec niektore argumenty musialem odbic. Jakbym pisal nieprawde, ze UE kontroluje coraz bardziej glupie sprawy, i jakbym naprawde klamal mowiac, ze odbiera nam sie prawa i jakas banda decyduje za nas o naszym zyciu
Aha i napisz mi jeszcze , ze podatki w nowym roku sie nie zwiekszyly, to ze jestes starszy nie stawia cie na zwyciezkiej pozycji w dyskusji z tak swiadomym i upartym swirem jak ja, i to fakty sa po mojej stronie i sprzeczaj i ublizaj ile tylko chcesz 
siekson napisał(a):Aha i jeszcze jedno. Skoro sam piszesz ze masz na forum opinie trola to moze zastanow sie czemu tak jest i czy nie ma w tym stwierdzeniu slusznosci. No chyba ze tacy "miszczowie" jak ty pelnia jakies mejsanskie poslanie i przybyłes na forum aby nauczac ciemny tlum
Nie chce mi sie powtarzac trzeci raz tego samego. A co do jakiegos argumentu ze niby nie zapoznalem sie z zadnymi podstawami polityki (:shock:) to uwierz mi, ze naczytalem sie o tym wiecej niz myslisz. Bracie ja naprawde glosze to samo, co pare milionow innych osob w Polsce. Nie bede wspominal ile tytulow i dyplomow ma np. taki pan jak Janusz Korwin Mikke, poseł Artur Zawisza i paru innych doktorow, lub innych uczonych. Uwierz mi ze nic o czym mowie na tym forum nie zostalo spropagowane wylacznie przeze mnie. Wiec zastanow sie nastepnym razem jak juz bedziesz obrazac prawicowe poglady. Czerwony przyjacielu.
PS: Chcialbym wyjasnic sprawe, ze niby staram sie byc powazny i tak dalej. Niedlugo bede mial 18 lat, od kilku lat interesuje sie polityka, na tyle ze sam patrze na rozne sprawy i nie potrzebuje do tego codziennie o 19:00 redaktora polsatu ktory wszystko ladnie wytlumaczy. Nie staram sie byc powazny, forum jest w pewnym sensie anonimowe wiec ani nie biore pieniedzy za gloszenie tych "bzdur" ani nie czerpie z tego jakichs specjalnych korzysci. A powiem szczerze, ze trafilo sie kilka osob ktore napisalo mi PW cos w rodzaju "Nie przejmuj sie tymi nieswiadomymi lewakami" , "Nie kloc sie z nimi, to nie ma sensu takim nie przetlumaczysz" i tak dalej. Dodam ze autorzy tych wiadomosci to byly osoby starsze, zeby nie bylo ze ufoludki takie jak ja mnie popieraja. I dostalem niejedna wiadomosc, ze jak na swoj wiek (bo jestem jeszcze gowniarzem) to mam hmm jakby to okreslic, dosc poukladane w glowie. Nigdy nie pisalem tego, ale pomalu denerwuja mnie takie zaczepki. Jeszcze raz powtorze, wylacz telewizor, przeczytaj jakas ksiazke Miltona Friedmana, dowiedz sie co to jest socjalizm, co to jest liberalizm, jakie sa roznice, potem poczytaj co to konserwatywny liberalizm. Pisze to, bo po twoich wypowiedziach to smiem twierdzic ze twoja wiedza na temat polityki ogranicza sie do wieczornego wydania wiadomosci w TVN.
W sumie to jestem niekonsekwentny, bo mialem juz nie dyskutowac. Ale nie chcialem wyjsc na idiote ktory wymysla jakie brednie wiec niektore argumenty musialem odbic. Jakbym pisal nieprawde, ze UE kontroluje coraz bardziej glupie sprawy, i jakbym naprawde klamal mowiac, ze odbiera nam sie prawa i jakas banda decyduje za nas o naszym zyciu

-
herbatkowy - Bywalec