Jak wyglÄ…da jazda testowa?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak wyglÄ…da jazda testowa?
Witam wszystkich!
Jestem nowy na forum
mam pytanie (jak w temacie) na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi... A tutaj na pewno ktoś mi odpowie
Chciałbym też wiedzieć czy można tak po prostu przyjść do salonu, zagadać chwilę i poprosić o jazdę testową? Mam 20 lat i boję się że mogą mnie uznać za niepoważnego klienta... Na pewno nie kupię w salonie motocykla, ale chętnie choć raz przejechałbym się nówką
Jak długo trwa taka jazda? W samochodach sprzedający jedzie na siedzeniu pasażera, czy przy motocyklach można pojechać w miasto samemu (nie chciałbym sprzedawcy na plecach
)?
Jeśli ktoś zna odpowiedzi na te pytania to zamieniam się w słuch/wzrok
Jestem nowy na forum

Chciałbym też wiedzieć czy można tak po prostu przyjść do salonu, zagadać chwilę i poprosić o jazdę testową? Mam 20 lat i boję się że mogą mnie uznać za niepoważnego klienta... Na pewno nie kupię w salonie motocykla, ale chętnie choć raz przejechałbym się nówką

Jak długo trwa taka jazda? W samochodach sprzedający jedzie na siedzeniu pasażera, czy przy motocyklach można pojechać w miasto samemu (nie chciałbym sprzedawcy na plecach

Jeśli ktoś zna odpowiedzi na te pytania to zamieniam się w słuch/wzrok

-
Scarlet - Świeżak
Jak byłem w niemczech w salonie kawasaki facet z salonu sam zaproponował jazde testową interesowałem sie ninja 6 , właściwie nie wspomniałem nawet że chce go kupić . Taki mi też dali do jazdy musiałem tylko zostawic dowód i karte z banku . Nie robili zadnych problemów nikt mnie tez nie śledził . Po przejażdzce oddałem motor gosciu nawet nie ogladałał czy jest cały . Było to w monachium jezdziłem 40 minut po mieście żadnych problemów naprawde miła osługa .
No ale tu jest polska w niemczech w każdym wiekszym miescie jest pare salonów danej firmy i maja motocylke do jazd testowych . W polsce nigdy tego nie próbowalem i mysle że bedzie z tym problem .
Rady
Przedewszystkim trzeba myśle, zrobic dobre wrażenie najlepiej powiedzieć że ma sie moto już i właśnie planuje zmienić .
Jesli jednak nie jezdziłes na pożadnym motorze a do jazd poprosisz o jakiegos litra to może sie to dla ciebie żle skonczyc , wiec odradzam tego typu przygody .
No ale tu jest polska w niemczech w każdym wiekszym miescie jest pare salonów danej firmy i maja motocylke do jazd testowych . W polsce nigdy tego nie próbowalem i mysle że bedzie z tym problem .
Rady
Przedewszystkim trzeba myśle, zrobic dobre wrażenie najlepiej powiedzieć że ma sie moto już i właśnie planuje zmienić .
Jesli jednak nie jezdziłes na pożadnym motorze a do jazd poprosisz o jakiegos litra to może sie to dla ciebie żle skonczyc , wiec odradzam tego typu przygody .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Nic podobnego, nie jestem z tych narwanych
Konkretnie to myślałem og suzuki GSR 600 (nie GSXR) także to jeszcze nie śmierć na kołach...
Ciągle jeszcze zbieram na pierwsze moto, bo rodzice tylko zafundowali mi prawko A dwa lata temu i nie dadzą już ani grosza na nic co związane z motocyklami
Także opcja pójścia np. z ojcem udając że chce mi kupić odpada
Tak tylko ogólnie pytam bo właściwie to nikt nie umiał mi odpowiedzieć na to pytanie

Konkretnie to myślałem og suzuki GSR 600 (nie GSXR) także to jeszcze nie śmierć na kołach...
Ciągle jeszcze zbieram na pierwsze moto, bo rodzice tylko zafundowali mi prawko A dwa lata temu i nie dadzą już ani grosza na nic co związane z motocyklami

Tak tylko ogólnie pytam bo właściwie to nikt nie umiał mi odpowiedzieć na to pytanie

-
Scarlet - Świeżak
Niestety znam ten ból (młody wiek) i czesto w salonie Suzuki jestem "olewany" dopiero jak się okazuje że zamawiam coś do B6 to obsługa się zmienia. Wątpie, że w Polsce uda Ci się dostać motocykl do jazdy próbnej, ale jeżeli interesuje Cię GSR to w tym roku byla "karawana suzuki" i ten model byl w palecie sprzętów do ujeżdzania. Myślę, że w 2008 roku również będzie taka akcja i bez żadnej łaski bedziesz mógl pojezdzić. Ja tak skorzystalem i jezdzilem DL650 (ponieważ mysle w przyszłości o nim) i GSX-R750 K7
a tak z ciekawości jak się jeździ taką szlifierką. Szkoda, że w PL nie dba się tak o klienta jak na zachodzie...

Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
No nie dba sie i to mnie martwi wszyscy narzakaja na niska sprzedarz a o klijenta nikt nie dba . Tutaj naprawde do zachodu nam duzo brakuje . Gdy bylem w salonie BMW ( ale z samochodami ) interesowałem sie modelem seri 3 to miła ładna pani zaprosiła mnie na prezentacje przed tv zrobiła do tego dobra kawe i odpowiedziała na wszystkie moje pytania , do tego dostałem upominek portfel bmw za to że wykazałem zainteresowanie i wiedze o samochodach bmw (tak stwierdziła ) . To tylko taka anegdota co co salonów w polsce a za granica
No niezły sprzet nie mogłem wykorzystać mocy bo jazda odbywała sie po monachium w mieście . jednak motor za 10 tys euro nie jest w moim przedziale cenowym . Musze jednak przyznać ze mój bandit jest wiele wygodniejszy na miasto .
Jak widac wszystko ma swoje plusy i minusy .
No niezły sprzet nie mogłem wykorzystać mocy bo jazda odbywała sie po monachium w mieście . jednak motor za 10 tys euro nie jest w moim przedziale cenowym . Musze jednak przyznać ze mój bandit jest wiele wygodniejszy na miasto .
Jak widac wszystko ma swoje plusy i minusy .
-
Powiem jedno, liczy sie karta kredytowa jak jest złota to wchodzą ci w d..... wszedzie, naprawde wszędzie i można śmigać wszystkim i nic nawet nie chcieć kupić
:D:D Można ją zdobyć dość prosto wystarczy mieć firme i wpłacać firmową kase i wypłacać po jednym dniu duże sumy żeby robić duże obroty, za jakiś czas bank sam sie odezwie i zaproponuje
:D

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Nom niestety, ale z drugiej strony co sie dziwić ryzyko że nieznany koleś rozbjie nowe moto i narobi problemu, a takich co nie mają kasy i chcą pokatować nieswoje moto jest masa, więc nie ma co sie dziwić jak jeden zakup przypada na 40 jazd testowych.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Idic zapewniam cie że nie stac mnie na nowe kawasaki ninja 6 a na nowe bmw seri 3 za 50 tys euro ( to z silnikiem 3,5 litra disel 286 koni bo takim miałem sie okazje przejechać ) a jednak udostepnili sprzęt do jazdy . W żadnym z salonów nawet nie sugerowałem że chce kupic .
Wiec nie wiem czy to sprawa złotej karty jak oni by też mieli sprawdzic jej zawartośc . Raczej to problem podejścia do klijęta w polsce .
Wiec nie wiem czy to sprawa złotej karty jak oni by też mieli sprawdzic jej zawartośc . Raczej to problem podejścia do klijęta w polsce .
-
Ostatnio dość często bywam w salonie Suzuki, o nowe moto nie pytam bo mnie nie stać, jedynie o części. Ludzie są tam naprawdę spoko (Wrocław), można pogadać i się pośmiać. Nigdy nie byłem traktowany niepoważnie czy olewany przez sprzedawców. A propo karawany to na pewno będzie bo się pytałem, tylko nie wiem dokładnie kiedy.
Jeżeli chodzi o Karawanę to sytuacja wygląda tak: Dostajesz moto i jeździcie w grupce po Wrocławiu i obrzeżach, masz wolną rękę, jeżeli skasujesz motocykl (co już się zdarzało) to sama załatwiasz formalności z ubezpieczalnią. NO i chyba tyle. Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o Karawanę to sytuacja wygląda tak: Dostajesz moto i jeździcie w grupce po Wrocławiu i obrzeżach, masz wolną rękę, jeżeli skasujesz motocykl (co już się zdarzało) to sama załatwiasz formalności z ubezpieczalnią. NO i chyba tyle. Pozdrawiam
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Karawana brzmi świetnie, w tym roku na pewno skorzystam!
Jesli chodzi o jazdy próbne to wygląda na to że chyba faktycznie nic z tego skoro w Polsce sprzedawcy mają takie podejście... Ciekawe jak zareagowaliby ci z Wrocka jakbyś ich o to poprosił
Jesli chodzi o jazdy próbne to wygląda na to że chyba faktycznie nic z tego skoro w Polsce sprzedawcy mają takie podejście... Ciekawe jak zareagowaliby ci z Wrocka jakbyś ich o to poprosił
-
Scarlet - Świeżak
Tak, wcześniej są zapisy na motocykle. Cała karawana krąży między salonami Suzuki zatrzymując się tylko na jakiś czas.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
W holandii wygląda to tak: trzeba dać dowód tożsamości z meldunkiem na terenie holandii i zostawić kartę bankową w tzw zastaw, potem dajemy prawojazdy, oni robią kopie, wypełnia sie jedną strone formularza, jakieś pierdoły typu jak długo ma sie prawko dane itd. i płaci 15 eur których nie zwracają to jest paliwo i jednorazowe ubezpieczenie gdybyśmy skasowali sprzęt to za nic nie odpowiadamy. Troche zachodu żeby godzine pośmigać ale to odstrasza potencjalnych ,,oblatywaczay''.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Hmm płacić za jazde testową? Troche zniechęcające...
a żeby sie zapisać na tą karawanę Suzuki to trzeba odwiedzić jakiś salon (dealera itp.)?
a żeby sie zapisać na tą karawanę Suzuki to trzeba odwiedzić jakiś salon (dealera itp.)?
Mogę pomóc nakręcić lub zmontować jakiś dobry film motocyklowy 

-
Scarlet - Świeżak
Witam, mogę opowiedzieć ja to jest w yamaszce na połczyńskiej. Kiedyś, w zeszłym roku zadzwoniłem do nich w sprawie motoru. Rozmawiałem z jakąś panią. Zapytałem się o możliwość jazdy testowej. I tu zdziwienie pani się pyta na jaki dzień chciałbym się umówić
.
formalność jakie trzeba spełnić:
prawo jazdy z odpowiedniÄ… kategoriÄ…, (xero robiÄ…)
karta kredytowa (xero robią , na wypadek uszkodzenia motoru, przy czym pokrywane jest 10% kosztów własnych),
wypełnienie formularza użyczenia motoru (tak to się chyba nazywa).
Ja jeździłem cały dzień
, zakochałem się w tym motorze i niestety kupiłem. Tak więc UWAGA
.

formalność jakie trzeba spełnić:
prawo jazdy z odpowiedniÄ… kategoriÄ…, (xero robiÄ…)
karta kredytowa (xero robią , na wypadek uszkodzenia motoru, przy czym pokrywane jest 10% kosztów własnych),
wypełnienie formularza użyczenia motoru (tak to się chyba nazywa).
Ja jeździłem cały dzień

-
BekuMT01 - Świeżak
Scarlet napisał(a):a żeby sie zapisać na tą karawanę Suzuki to trzeba odwiedzić jakiś salon (dealera itp.)?
tak trzeba, ilość miejsc ograniczona więc kto pierwszy ten lepszy.
BekuMT01 napisał(a):zakochałem się w tym motorze i niestety kupiłem. Tak więc UWAGA.
Niestety? Ja bym się cieszył

-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Z glownych zasad jakie wymieniaja sobie salony firmowe i wypozyczalnie to prawko danej kategorii min 3 lata, tak jest w przypadku samochodow, jesli chodzi o motocykle to mysle ze to jest minimum bo puszka kazdy baran pojedzie o ile tatus go nauczyl zmieniac biegi i rozrozniac pedaly, motocyklem nie koniecznie 

Pzdr
- LeWy2005
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 8 gości