Honda CRF 250
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Honda CRF 250
Witam,czy możecie powiedziec mi co myślicie na temat CRFki,tzn co sie najczęściej psuje, na co trzeba uważać,jaki olej najlepiej lac,co ile MH go zmienic czyli wszystko co trzbe o tym modelu wiedziec z góry dzięki 

-
Vini21 - Świeżak
motocykl bardzo ładny, idealny do motocrossu. drobne wady to aluminiowa rama przenosząca drgania na dłonie i konieczność WYMIANY zaworów co ok 15 godzin. lej syntetyk. sprawdzone to: BELL RAY, MOTOREX I MOTUL, ale pakowany w puszki. do polski najczęściej trafia tandetny.
- luca ktm
- Świeżak
Z tego co czytałem/słyszałem, właśnie w CRF narzekają na zawory. Niektórzy zawodnicy odrazu wysyłają swoje głowice do przeróbki. Również tłok należy wymieniać w zależności do 16Mh ewentualnie co 6 wyścigów. Mimo wszystko o CRF ostatnio większość wypowiada się bardzo optymistycznie. Obecnie uznawany za czołową crossówkę. Ale tak jak wspomniałęm wcześniej te informacje są przecytane/zasłyszane, także tylko powtarzam co udało mi się dowiedzieć i jeżeli tylko ktoś się ze mną nie zgodzi, proszę pisać.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Co do tej zmiany tłoków, to wydaje mi się trochę przesadą... 16mh to baaardzo mało i biorąc pod uwagę, że w konkurencyjnych motocyklach wymienia się co 40-50mh, to wartość bardzo mała. Wydaje mi się, że są to bujdy. Co do zaworów, to słyszałem podobne opinie jak koledzy.
-
Beavis - Moderator
Ech juz mam,przyprowadziłem ją,zrobiłem jeden trening i lipa
zawory ssące nie są szczelne,wysłałem głowice do naprawy,mają wstawic nowe zawory tytanowe,nie opłaca sie chyba wstawiac zwykłych?pytam sie o ten tłok bo nie wiem czy zmienic czy nie,niby tłok wygląda na dobry,ale jak mam juz robic remont to może tłok też?Jak myślisz?

Honda CRF 250 R :]
-
Vini21 - Świeżak
Jest sens, bo nie przywiera do tego np. spalony olej...
Często poleruje się też po to tłoki(górną powierzchnię).
Często poleruje się też po to tłoki(górną powierzchnię).
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości