[Skutery Keeway] Keeway Hurricane 50
w seryjnym to trzeba ta rurkę odciąć ale najlepiej kupic nowe kolanko i jest git lepiej wyglada<br><hr>ziomekKomentatorzy napisał(a):Witam.Mam problem chce kupić kolanko wydechowe odblokowane ale seryjnie jest taki wężyk co z nim zrobić ??[url=<a href='http://img153.imageshack.us/i/dsc00059uq.jpg/]'>img153.imageshack.us/i/dsc00059uq.jpg/]</a> <a href='http://img153.imageshack.us/img153/8572/dsc00059uq.jpg'>img153.imageshack.us/img153/8572/dsc00059uq.jpg</a>[/url]<br><hr>kamlos111<br>Komentatorzy napisał(a):Ja mam na zbyciu takie kolanko.<br><hr>gielusso<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
umnie bylo to samo okazalo sie ze mialem przepalony tłumnik w środku :;p sprawdz!<br><hr>ziomekKomentatorzy napisał(a):mam problem w hurricanie z 2007 roku z przebiegiem 4300km: przy dodaniu gazu startuje normalnie ale za chwile go dławi czyli traci moc prawie do zera i zwiększa tak ze 4 razy i potem normalnie ale za jakis czas to samo i nawet gaśnie. Co robić? dzieje sie to na zimnym i gorącym silniku.<br><hr>Kamil<br>Komentatorzy napisał(a):Po pierwsze: zobacz czy ma dobre smarowanie. Po drugie: Daj mu więcej powietrza.<br><hr>gielusso<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam hurricana dam mu gazu w opur to do 60 leci na dotych niekture samochody niedaja rady czy sportowy tlumik i sportowy filtr powietsza zwiekszy jego osiongi?<br><hr>Piter
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam kupiłem keewaya hurricane który nie palił poprzedni właściciel mówił że jechał i stanął po tym stał on prawie rok po wyczyszczeniu gaźnika i wymianie świecy zapalił po długim kręceniu rozrusznikiem lecz po ok 10sec zgasł i do dziś nie chce palić proszę o pomoc (został wielokrotnie czyszczony filter)
Z GÓRY DZIĘKUJE<br><hr>:/:(
Z GÓRY DZIĘKUJE<br><hr>:/:(
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sprawdź w jakim stanie jest tłok i głowica... Może w złym i dlatego nie pali.<br><hr>gielussoKomentatorzy napisał(a):witam kupiłem keewaya hurricane który nie palił poprzedni właściciel mówił że jechał i stanął po tym stał on prawie rok po wyczyszczeniu gaźnika i wymianie świecy zapalił po długim kręceniu rozrusznikiem lecz po ok 10sec zgasł i do dziś nie chce palić proszę o pomoc (został wielokrotnie czyszczony filter)
Z GÓRY DZIĘKUJE<br><hr>:/:(<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ta strona to jest g.... !Komentatorzy napisał(a):gdzie są blokady w keeway hulicane<br><hr>marcin<br>
Keeway to solidnie robiony skuter a śilnik ma węgierski tylko Japońskie detale . Nie jest skuter sportowym ale po zdjęciu blokad leci 70 km/h !<br><hr>rafihuragan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ta strona to g.... !
Keeway ma silnik Węgierski a nie chiński !
A plastiki Japońskie a nie chińskie !
Jest to skuter solidny lecz szybki nie jest , po zdjęciu blokad 70KM/H !
I ma 5 KM a nie 3KM !<br><hr>rafihuragan
I ma 5 KM a nie 3KM !<br><hr>rafihuragan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja kupiłem kolanko odblokowane i zdjąłem taki pierścień z tulejki w wariatorze i leci mi 75km/h <br><hr>...Komentatorzy napisał(a):gdzie są blokady w keeway hulicane<br><hr>marcin<br>Komentatorzy napisał(a):Ta strona to jest g.... !
Keeway to solidnie robiony skuter a śilnik ma węgierski tylko Japońskie detale . Nie jest skuter sportowym ale po zdjęciu blokad leci 70 km/h !<br><hr>rafihuragan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sory u mnie 75<br><hr>jhgKomentatorzy napisał(a):Ile Keeway Hurricane ma blokad? Bo słyszłem, że ma 4 blokady, a mi oferują ściągniecie wszystkich blokad za darmo to jak mi ściągną te wszystkie blokady to o ile mi pojedzie więcej? Proszę o pomoc i kontakt pod numerem GG 20996205 . ! ! !<br><hr>On<br>Komentatorzy napisał(a):jego v-max bez blokad to 70km/h<br><hr>matei98<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zdejmij blokade z wariatora (nic nie placisz bo to 15 min roboty) a i jeszcze kolanko zmień na tuningowe (tu musisz zaplącić troche kasy zależy gdzie kupisz) i lata ci spokojnie 70 km/h ja łapie 75km/h ale to zależy od modelu ;D<br><hr>jołKomentatorzy napisał(a):wie ktos jak tanio poprawic osiagi hurricane???<br><hr>Adam697663206<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam Hurricana zmieniłem mu kolanko na odblokowane zmieniłem mu wariator na Pollini speed control i leci jak matrzenie np.
na trasie na wolnych obrotach leci sobie miedzy 50-55km/h a max. to udało mi sie na prostej 75 a jak odpuściłem opór powietrza ( jechałem za tirem) to wydusiłem 85km/h
na serio nie kłamię. Skuter nie zawodny mój ma przejechane 6 tys. km narazie to co mi się zepsuło to żarówka mi się przepaliła i linka strzeliła od licznika. Jeszcze wymieniałem olej w przekładni w tylnym kółku w nim dwa razy. Teraz tylko siadam na niego leje benzyne i jeżdże bez problemu. Spala mi tak w granicach 3-3,5l
Jest to tak średnio ale narazie bym nic za niego nie wymienił
Skuter ma wymiare miękkie resory uważam że najlepiej się na nim jeździ tak jak jest na nim max. 110-120kg. czyli jedna albo dwie chude osoby.
Np. niema w nim takiego czegoś żeby się przegrzewał albo inaczej chodził po nagrzaniu się. w każdych warunkach chodzi tak samo. Jest mały zwinny na jedna osobę wygodny na dwie gorzej ma 3 schowki + kofer mozan do niego wszystko pomieścić. Materiały z jakich jest zrobiony nie sa najgorsze ale. np. zauważyłem że plastyki po kilku myciach mają malutkie ryski. ale za to plastyki są elastyczne i solidne że nawet jak się go połozy na boku to nic nie pęknie tylko się ugnie.<br><hr>anton1989
na trasie na wolnych obrotach leci sobie miedzy 50-55km/h a max. to udało mi sie na prostej 75 a jak odpuściłem opór powietrza ( jechałem za tirem) to wydusiłem 85km/h
na serio nie kłamię. Skuter nie zawodny mój ma przejechane 6 tys. km narazie to co mi się zepsuło to żarówka mi się przepaliła i linka strzeliła od licznika. Jeszcze wymieniałem olej w przekładni w tylnym kółku w nim dwa razy. Teraz tylko siadam na niego leje benzyne i jeżdże bez problemu. Spala mi tak w granicach 3-3,5l
Jest to tak średnio ale narazie bym nic za niego nie wymienił

Skuter ma wymiare miękkie resory uważam że najlepiej się na nim jeździ tak jak jest na nim max. 110-120kg. czyli jedna albo dwie chude osoby.
Np. niema w nim takiego czegoś żeby się przegrzewał albo inaczej chodził po nagrzaniu się. w każdych warunkach chodzi tak samo. Jest mały zwinny na jedna osobę wygodny na dwie gorzej ma 3 schowki + kofer mozan do niego wszystko pomieścić. Materiały z jakich jest zrobiony nie sa najgorsze ale. np. zauważyłem że plastyki po kilku myciach mają malutkie ryski. ale za to plastyki są elastyczne i solidne że nawet jak się go połozy na boku to nic nie pęknie tylko się ugnie.<br><hr>anton1989
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale każdy skuter taki sredniego ogelu m.in. hurrican po sciągniąciu blkoad nei leca więcej niż 70-75km/hKomentatorzy napisał(a):Ta strona to g.... !
I ma 5 KM a nie 3KM !<br><hr>rafihuragan<br>
Póżniej jest tylko tiuning i wtedy mozan zyskać jeszce max 15-20km/h wiecej
Ja np. dałem za wariator do mojego 260zł
Pollini speed control i leci mi 75-85 w zalezności od oporu.
A pali mi tyle samo. ja uważam ze ne oplaca się grzebac w gaźniku bo to ma byc skuter do swobodnej jazdy.<br><hr>anton1989
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Siema mam problem odblokowałem mojego skutera (keeway hurricane), blokady: na wydechu(cienka rurka), z wariatora (podkładka) z gaźnika+ dysza 65, sprężyna dociskowa i jedzie tylko 55km/h i to nie zawsze. Mam pytanie co muszę zrobić żeby jechał szybciej??? <br><hr>PEDRO
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolego Jestem pewien ze jak odblokowałeś kolanko na wydechu to nabrał znacznie mocy. A moc trzeba przełożyć na prędkość więc nie wiem co tam wyciagłes z tego wariatora ale powinieneś wyciągnąć taką tulejkę miedzy tymi talerzami. ja tak zrobiłem i leciał mi z 50- 65 taka poprawa była. Ja np. probowałem zmienić dysze na większa ale nie było żadnej róznicy na mocy a wiecej mi o pół litra żarł wiec to niemiało sensu. Wiec Kupiłem wariator Pollini speed control i po tym jak go załozyłe to była taka różnica że jak mi leciał 65 to teraz na prostej z opore wiatru wybuja do 75 ale tez sie zmieniło ze jka np. przed te jechałem 45 to były takei dosyc obroty a teraz są bardzo małe więc to sie też przełozyło na spalanie. No a maksyalnie z niego wydusiłem za tirem 88km/ h mówię ci rozbierz ten wariator ale do tego potrzebujesz specjalny klucz lecz ja to blokowałem kawałkiem metalu o te zabki co tam sa i odkrecałem śróbe i też szło odkręc tą przednią pokrywe od wariatora i w środku będzie tulejak wyciągnij ja wariator dokręć tak jak go rozbierałeś i jeśli to jest nralny seryjny hurrican dobrze dotarty to musi ci lecieć 60-65 a jesli ci to mało to kup sportowy wariator. Dobra stary odpisz i co ty zrobiłeś przy tym wariatorze czy cos jeszce w nim grzebałeś to ci powiem co i jak.<br><hr>anton1989Komentatorzy napisał(a):Siema mam problem odblokowałem mojego skutera (keeway hurricane), blokady: na wydechu(cienka rurka), z wariatora (podkładka) z gaźnika+ dysza 65, sprężyna dociskowa i jedzie tylko 55km/h i to nie zawsze. Mam pytanie co muszę zrobić żeby jechał szybciej??? <br><hr>PEDRO<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale ty tam napisałeś ze cos grzebałeś przy sprężynie dociskowej. Ja np. nei grzebałem i mi leci normalnie.<br><hr>anton1989Komentatorzy napisał(a):Siema mam problem odblokowałem mojego skutera (keeway hurricane), blokady: na wydechu(cienka rurka), z wariatora (podkładka) z gaźnika+ dysza 65, sprężyna dociskowa i jedzie tylko 55km/h i to nie zawsze. Mam pytanie co muszę zrobić żeby jechał szybciej??? <br><hr>PEDRO<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Siema ja z tego wariatora ściągałem podkładkę metalową (cienką). A co do dyszy to ja ją wymieniłem na większą 65 i muszę powiedzieć że dała mi ona lepszy start. A co do wariatora nie mam zamiaru kupować ponieważ za nie całe 1,5 roku odstawiam skuter i przesiadam się do samochodu więc nie opłaca mi się wkładać do skutera <br><hr>PEDROKomentatorzy napisał(a):Siema mam problem odblokowałem mojego skutera (keeway hurricane), blokady: na wydechu(cienka rurka), z wariatora (podkładka) z gaźnika+ dysza 65, sprężyna dociskowa i jedzie tylko 55km/h i to nie zawsze. Mam pytanie co muszę zrobić żeby jechał szybciej??? <br><hr>PEDRO<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego Jestem pewien ze jak odblokowałeś kolanko na wydechu to nabrał znacznie mocy. A moc trzeba przełożyć na prędkość więc nie wiem co tam wyciagłes z tego wariatora ale powinieneś wyciągnąć taką tulejkę miedzy tymi talerzami. ja tak zrobiłem i leciał mi z 50- 65 taka poprawa była. Ja np. probowałem zmienić dysze na większa ale nie było żadnej róznicy na mocy a wiecej mi o pół litra żarł wiec to niemiało sensu. Wiec Kupiłem wariator Pollini speed control i po tym jak go załozyłe to była taka różnica że jak mi leciał 65 to teraz na prostej z opore wiatru wybuja do 75 ale tez sie zmieniło ze jka np. przed te jechałem 45 to były takei dosyc obroty a teraz są bardzo małe więc to sie też przełozyło na spalanie. No a maksyalnie z niego wydusiłem za tirem 88km/ h mówię ci rozbierz ten wariator ale do tego potrzebujesz specjalny klucz lecz ja to blokowałem kawałkiem metalu o te zabki co tam sa i odkrecałem śróbe i też szło odkręc tą przednią pokrywe od wariatora i w środku będzie tulejak wyciągnij ja wariator dokręć tak jak go rozbierałeś i jeśli to jest nralny seryjny hurrican dobrze dotarty to musi ci lecieć 60-65 a jesli ci to mało to kup sportowy wariator. Dobra stary odpisz i co ty zrobiłeś przy tym wariatorze czy cos jeszce w nim grzebałeś to ci powiem co i jak.<br><hr>anton1989<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wymieniłem oryginalną sprężynę na zieloną +15% z top racing<br><hr>PEDROKomentatorzy napisał(a):Siema mam problem odblokowałem mojego skutera (keeway hurricane), blokady: na wydechu(cienka rurka), z wariatora (podkładka) z gaźnika+ dysza 65, sprężyna dociskowa i jedzie tylko 55km/h i to nie zawsze. Mam pytanie co muszę zrobić żeby jechał szybciej??? <br><hr>PEDRO<br>Komentatorzy napisał(a):Ale ty tam napisałeś ze cos grzebałeś przy sprężynie dociskowej. Ja np. nei grzebałem i mi leci normalnie.<br><hr>anton1989<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja zmieniłem kolanko wydechu na odblokowany,z wariatora tulejkę i odblokowany moduł i leci mi na prostej 60 a nawet 65 km/h<br><hr>tomekKomentatorzy napisał(a):Siema mam problem odblokowałem mojego skutera (keeway hurricane), blokady: na wydechu(cienka rurka), z wariatora (podkładka) z gaźnika+ dysza 65, sprężyna dociskowa i jedzie tylko 55km/h i to nie zawsze. Mam pytanie co muszę zrobić żeby jechał szybciej??? <br><hr>PEDRO<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości