Sklepy Warszawa
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Sklepy Warszawa
Witam serdecznie,
Po okresie gromadzenia środków finansowych, chciałbym w końcu wyposażyć się w akcesoria nieco lepsze niż to co mam aktualnie. Przeglądałem sklepy internetowe i allegro, ale większość rzeczy chciałbym przymierzyć i dotknąc przed zakupem - co jest w miarę naturalne.
Chciałbym was prosić o adresy sklepów w Warszawie (do Wawki mam 160km i planuje poświęcić kilka dni na sklepy i kupno) które warto odwiedzić, lub o ewentualne rady gdzie szukać albo gdzie kupić takie rzeczy jak:
kurtka,
spodnie,
kask,
rękawice,
buty.
Prosiłbym o nieodpowiadanie na zasadzie - żebym poszukał google - bo interesują mnie bardziej ludzkie opinie, a nie papka reklamowa ze stron.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję.
Po okresie gromadzenia środków finansowych, chciałbym w końcu wyposażyć się w akcesoria nieco lepsze niż to co mam aktualnie. Przeglądałem sklepy internetowe i allegro, ale większość rzeczy chciałbym przymierzyć i dotknąc przed zakupem - co jest w miarę naturalne.
Chciałbym was prosić o adresy sklepów w Warszawie (do Wawki mam 160km i planuje poświęcić kilka dni na sklepy i kupno) które warto odwiedzić, lub o ewentualne rady gdzie szukać albo gdzie kupić takie rzeczy jak:
kurtka,
spodnie,
kask,
rękawice,
buty.
Prosiłbym o nieodpowiadanie na zasadzie - żebym poszukał google - bo interesują mnie bardziej ludzkie opinie, a nie papka reklamowa ze stron.
- deke
- Świeżak
Było już kilka razy, użyj szukaja może dowiesz się czegoś więcej.
A tu mapka ze sklepami:
http://warszawa.motomapka.info/
A tu mapka ze sklepami:
http://warszawa.motomapka.info/
VFR 02'
-
navi - Świeżak
Re: Sklepy Warszawa
deke napisał(a):Witam serdecznie,
kurtka,
spodnie,
kask,
rękawice,
buty.
piaseczno, ul. Chyliczkowska 29
0791072704
MOTORY, PRAWDZIWA MIŁOŚĆ
- iza_79
- Świeżak
Chciałem odświeżyć temat w nieco zmienionej formie - jakiego sklepu NIE odwiedzać. A oto moja historia: w zeszłym roku szukałem w Wawie kasków HJC. trafiłem na sklep na Bemowie. poszedłem, grzecznie mówię dzień dobry, usłyszałem wymamrotane "dobry". Szukam po półkach, oglądam, a że to mój pierwszy kask więc nawet nie wiedziałem za bardzo na co patrzeć. po paru min. podchodze do sprzedawcy, pytam... palcem pokazał gdzie są kaski do kwoty która mnie interesuje i się odwrócił.Patrzę na zegarek... hmmm za pół godz zamykają, no dobra, facet zmęczony, przymierzam, kupuje i spadam. Minął prawie rok - chcę kupić kask dla mojej dziewczyny. Myślę - HJC. Jedziemy do sklepu. godzina-koło południa. Wchodzimy. "Dzień dobry". usłyszeliśmy: "..obry". Pytam sprzedawcę jakie malowania zostały tych CS R1 co to na allegro je pokazujecie że w promocyjnej cenie są. Na to się obydwaj spojrzeli na mnie i COŚ wybełkotali. "Słucham?"-mówię. "No.. nie ma ich". No dobra, przejechałem pół warszawy. Mogli by aktualizować swoje reklamy. Pytam -"to w takim razie po ile są teraz R1ki?" Cisza. "Przepraszam, po ile teraz są te R1-ki?" znowu jakiś bełkot słyszę ale wnioskuje że chodzi o 550. Na to drugi sprzedawca - 570. Więc dopytuję - no to w końcu PO ILE?? okazało się że 560 ale niedługo będzie dostawa i wszystkie zdrożeją do 570 czy ileśtam.
Możecie nie bardzo zrozumieć moją przydługą opowieść ale generalnie zostałem kompletnie olany przez sprzedawców, moje pytania były ignorowane, ich reklama na allegro nieaktualna, a ja czułem się tam jak intruz. Jednym słowem - jak ktoś wie czego chce to może i dobry sklep, ale dla początkujących, nie do końca pewnych swojego wyboru ZDECYDOWANIE ODRADZAM ten sklep. Tak "pomocnych" sprzedawców to rzadko się w dzisiejszych czasach spotyka. Na pożegnanie zdobyli się obaj na pełne "do widzenia". Ja tam jednak już nie wrócę.
Możecie nie bardzo zrozumieć moją przydługą opowieść ale generalnie zostałem kompletnie olany przez sprzedawców, moje pytania były ignorowane, ich reklama na allegro nieaktualna, a ja czułem się tam jak intruz. Jednym słowem - jak ktoś wie czego chce to może i dobry sklep, ale dla początkujących, nie do końca pewnych swojego wyboru ZDECYDOWANIE ODRADZAM ten sklep. Tak "pomocnych" sprzedawców to rzadko się w dzisiejszych czasach spotyka. Na pożegnanie zdobyli się obaj na pełne "do widzenia". Ja tam jednak już nie wrócę.
- niesiob
- Świeżak
Widzę że nie tylko ja mam takie odczucia po wizycie sklepu na Bemowie. Domyślam się że mówimy o tym samym w Centrum Bemowo obok Carrefoura? Jakiś miesiąc temu byłem tam kupić wspomniany kask HJC CS-R1 w zielonym malowaniu zachęcony ceną na allegro. Po wejściu do sklepu zostałem przywitany w podobny sposób jak kolega, jako że byłem nastawiony na konkretny model i rozmiar kasku od razu zapytałem o produkt. Pan przyniósł mi kask z zaplecza, przymierzyłem wszystko ok więc przechodzę do zapłaty. Mimo, że dzień wcześniej dzwoniłem zapytać w jakich godzinach sklep jest otwarty i dowiedzieć się czy na pewno dany kask w tym rozmiarze jest na stanie to sprzedawca był zaskoczony tym że kask jest wystawiony na allegro i to w takiej cenie(ok 400zl) na pudełku na kasku było 550zl. Po kilkuminutowej mało przyjemnej dyskusji osiągnęliśmy kompromis i odjechałem z kaskiem kupionym po cenie z allegro. Myślę że podobnie jak niesiob była to moja ostatnia wizyta w tym miejscu. Pozdrawiam i nie polecam...
-
grelfons - Świeżak
tak, ten w centrum handlowym Bemowo. No to widzę że generalnie nie dbają o klienta. Może mój błąd był taki że się nie kłóciłem, ale cóż... jak mi facet mówi że nie ma to nie ma. W każdym razie moja dziewczyna przymierzyła R1, i jeszcze tego samego dnia zamówiłem na allegro ze szczecina - za 450zł ("nowa" dostawa do wspomnianego sklepu to miały/mają być ceny rzędu 570) więc itak wyszedłem prawie na swoje.
- niesiob
- Świeżak
Haa a chcialem tam jechac szukac kasku dla dziewczyny. Chyba w ogole brakuje tematu o sklepach i serwisach ktorych nie polecamy.
Ja na przyklad mialem podobne wrazenia po wizycie w bosmotorcycles
viewtopic.php?t=23416&highlight=gbury
Ja na przyklad mialem podobne wrazenia po wizycie w bosmotorcycles
viewtopic.php?t=23416&highlight=gbury
-
bast - Bywalec
Ja też byłem na Bemowie we wspomnianym sklepie. Poprzymierzałem wszystkie kaski jakie mnie interesowały, wybrałem rozmiar, zapisałem w pamięci firmę model i kolor po czym powiedziałem dziękuję, opuściłem Centrum Handlowe Bemowo i udałem się do domku gdzie zamówiłem oglądany kask w internecie 150PLN taniej:-)
Polecam to rozwiązanie ponieważ w tym wypadku to oni mogli się poczuć "wykorzystani":-)
Polecam to rozwiązanie ponieważ w tym wypadku to oni mogli się poczuć "wykorzystani":-)
- floreso
- Świeżak
Też mogę podczepić się do opinii o sklepie na Bemowie przy Carefourze. Jakiś czas temu kupowałem blokadę do moto. Po wizycie i 30 sek. rozmowie wyszedłem. Bez przesady z twierdzeniem: "Klient nasz pan" ale z taką ignorancją i zachowaniem jakie prezentują sprzedawcy w tym sklepie dużego sukcesu im nie wróżę. Czułem się intruzem, który niestety chciał coś kupić i zawracał im d...
VFR 02'
-
navi - Świeżak
deke a jakiej firmy ciuchów konkretnie szukasz ?
W W-wie i okolicach jest sporo firm:
nazwa / adres
1. Inter-Motors, W-wa Jagielońska i Waryńskiego
2. Larsson, W-wa Połczyńska
3. Moto-akcesoria, Marki i od niedawna chyba Raszyn
4. motorakowski.pl, Konstancin Długa
5. Roleff, Piaseczno Chyliczkowska
6. Motostore, W-wa Wiertnicza
Jest jeszcze sporo, ale podałem te które znam.
Jeśli chodzi o polecane przeze mnie to polecam:
2,3,4, oraz 1 ale tu zależy od dnia chłopaków, raz lepiej jest na Waryńskiego, raz lepiej na Jagielońskiej.
Częściej bywałem na Waryńskiego.
W 4 na duży + zasługuje pomoc w doborze odpowiedniego rozmiaru, a nie martw się sam jak to czasem bywa.
W Roleffie w Piasecznie niestety pan nie był w stanie mi pomóc. I moim zdaniem lekko blefował z jakością.
W W-wie i okolicach jest sporo firm:
nazwa / adres
1. Inter-Motors, W-wa Jagielońska i Waryńskiego
2. Larsson, W-wa Połczyńska
3. Moto-akcesoria, Marki i od niedawna chyba Raszyn
4. motorakowski.pl, Konstancin Długa
5. Roleff, Piaseczno Chyliczkowska
6. Motostore, W-wa Wiertnicza
Jest jeszcze sporo, ale podałem te które znam.
Jeśli chodzi o polecane przeze mnie to polecam:
2,3,4, oraz 1 ale tu zależy od dnia chłopaków, raz lepiej jest na Waryńskiego, raz lepiej na Jagielońskiej.
Częściej bywałem na Waryńskiego.
W 4 na duży + zasługuje pomoc w doborze odpowiedniego rozmiaru, a nie martw się sam jak to czasem bywa.
W Roleffie w Piasecznie niestety pan nie był w stanie mi pomóc. I moim zdaniem lekko blefował z jakością.
Ostatnio edytowano 25/3/2009, 22:58 przez Raczek_6, łącznie edytowano 1 raz
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Podejrzewam że pytanie dake-a jest już nieaktualne (temat zakładany w grudniu 2007)
Co do sklepów - ja kupowałem buty niedawno w Jabłonnej (www.motorsport.waw.pl ) rękawice, buty, kaski z tej średniej półki. do tego dużo skórzanych ciuchów i przyjemna obsługa. W moto-akcesoriach w Markach byłem (również w poszukiwaniu kasku) - mają spory wybór (szeroki wachlarz cen) ale jak pytałem o wady/zalety nolana 61 to miałem wrażenie że sam wiem więcej niż doradzający (a nie jestem jakimś ekspertem w dziedzinie moto akcesoriów).poprosiłem o smar do łańcucha- pan podszedł do półki i dał mi jeden z kilku dostępnych, a że się spieszyłem to tylko zerknąłem na firmę (motul) i do kasy. dopiero w domu zobaczyłem że dał mi smar "off road", ale mam nadzieję że to żadna różnica. zresztą na razie ulice są prawie jak off road
Ale przynajmniej w moto-akc nie czułem się jak w sklepie na bemowie.

Co do sklepów - ja kupowałem buty niedawno w Jabłonnej (www.motorsport.waw.pl ) rękawice, buty, kaski z tej średniej półki. do tego dużo skórzanych ciuchów i przyjemna obsługa. W moto-akcesoriach w Markach byłem (również w poszukiwaniu kasku) - mają spory wybór (szeroki wachlarz cen) ale jak pytałem o wady/zalety nolana 61 to miałem wrażenie że sam wiem więcej niż doradzający (a nie jestem jakimś ekspertem w dziedzinie moto akcesoriów).poprosiłem o smar do łańcucha- pan podszedł do półki i dał mi jeden z kilku dostępnych, a że się spieszyłem to tylko zerknąłem na firmę (motul) i do kasy. dopiero w domu zobaczyłem że dał mi smar "off road", ale mam nadzieję że to żadna różnica. zresztą na razie ulice są prawie jak off road

- niesiob
- Świeżak
Jeśli masz paragon jedź i wymień ten smar.
Chyba że chcesz mieć nie nasmarowany łańcuch i smar na wszystkich plastikach.
Z tego co wiem łańcuchy w motocyklach Off road-owych nie mają oringów, a do oringowych łańcuchów są inne smary.
P.S. Nie zauważyłem daty.
Chyba że chcesz mieć nie nasmarowany łańcuch i smar na wszystkich plastikach.
Z tego co wiem łańcuchy w motocyklach Off road-owych nie mają oringów, a do oringowych łańcuchów są inne smary.
P.S. Nie zauważyłem daty.
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
ja mogę polecić intermotors na Łopuszańskiej, stosunkowo nowe miejsce ale obsługa bardzo uprzejma, zamawiałem rękawice przy odbiorze okazało się że przyjechał nie dokładnie ten model ale też były ok i kupiłem w zamian dostając całkiem przyjemną zniżkę.
-
grelfons - Świeżak
wpadnijcie do salonu w ktorym pracuje na zakupy www.3fun.pl zapraszam jestem po urlopie od soboty i tez mam csr1
polecam jeszcze asortyment kolegi hefrona z forum

AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Ścigacz.pl
http://forum.scigacz.pl/about8075.html&highlight=roleff (otwórz link)
heh.. własnie znalazłem starą pogawędkę nt sklepu na który się żaliłem. Albo ktoś ma jakiś interes w zachwalaniu sklepiku albo panowie na początku swojej działalności faktycznie się starali.
KOSTA, jakie czynności zawiera cena przeglądu w "twoim" serwisie? ("> 125ccm3 (synchronizacja, bez regulacji luzów zaworowych)..........450 zł)?? to co jest w PROCEDURZE PRZEGLĄDU STANDARDOWEGO MOTO? a jeśli tak to np za olej sie dopłaca czy nie? sorry za głupie pytanie, ale czeka mnie pierwszy w życiu przegląd maszyny i szukam w miarę taniego serwisu.
heh.. własnie znalazłem starą pogawędkę nt sklepu na który się żaliłem. Albo ktoś ma jakiś interes w zachwalaniu sklepiku albo panowie na początku swojej działalności faktycznie się starali.
KOSTA, jakie czynności zawiera cena przeglądu w "twoim" serwisie? ("> 125ccm3 (synchronizacja, bez regulacji luzów zaworowych)..........450 zł)?? to co jest w PROCEDURZE PRZEGLĄDU STANDARDOWEGO MOTO? a jeśli tak to np za olej sie dopłaca czy nie? sorry za głupie pytanie, ale czeka mnie pierwszy w życiu przegląd maszyny i szukam w miarę taniego serwisu.
- niesiob
- Świeżak
niesiob napisał(a):http://forum.scigacz.pl/about8075.html&highlight=roleff (otwórz link)
Jaki masz przebieg ?
Koszty serwisu zależą od potrzeby wykonania czynności m.in. od przebiegu.
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
przebieg to koło 16 000 mil (nie pamiętam dokładnie, ale pewnie by wypadało zrobić duży przegląd po 24tyś km. W manualu mam dokładnie rozpisane co i kiedy trzeba zrobić, ale nie miałem kiedy się w to wczytać. na pewno olej i filtr do wymiany, silnik pali łądnie i raczej równo, więc chyba gaźników nie trzeba regulować?, może luzy zaworowe.. nie wiem co tam jeszcze się robi.
- niesiob
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe