Zobacz wątek - Yamaha FZR 1000 Exup Moc zagineła....
NAS Analytics TAG

Yamaha FZR 1000 Exup Moc zagineła....

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Yamaha FZR 1000 Exup Moc zagineła....

Postprzez arekmoto2 » 3/5/2016, 17:16

Witam! Posiadam mojÄ… wiekowÄ… YamahÄ™ FZR 1000 Exup z 92r.
Motorek sprawował się bez problemowo i bezawaryjnie aż do dziś...
Odpaliłem jak zawsze, rozgrzałem motor na postoju jak zawszę wyjechałem.
Gdy rozgrzałem dałem gazu a tu nic, tz na 1 biegu się wkręca ale on wyrywał mi koło w powietrze a teraz po prostu przyspieszyłem. Pojechałem na stacje zatankowałem i wyjechałem na autostradę.
V max jaki osiągnąłem to 200 km/h i 7000rpm dosyć wyraźne wibracje i szarpania. Dodam że w sezonie był wymieniany filtr powietrza, paliwa, oleju, świece, i chłodniczy płyn.
Jeszcze sprawdzałem to na ludzie normalnie wkręcił się do odcinki. Nie słychać stuków ani niczego innego, tak samo nie ma dymu z rury. Proszę o wasze rady może ktoś się z tym spotkał.
YAMAHA R1 :)
arekmoto2
Świeżak

Postprzez lagiboy » 3/5/2016, 19:20

albo mu brak paliwa albo powietrza, obejrzyj filtr powietrza jeszcze raz, potem filtr paliwa, jak to nie załatwi problemu to moga być zawory do regulacji.
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Postprzez arekmoto2 » 3/5/2016, 21:21

Chyba dobry trop, ponieważ teraz sobie uświadomiłem że zanim odpaliłem dzisiaj motor pompa pompuje paliwo do gaźników takie szybkie "cykanie" a dzisiaj było tak jak bym miał słabe aku bardzo powoli cykało, ale normalnie zakręcił rozrusznik. Czyli może umiera już pompa paliwa? Albo wyczyścić styki :) Oby to było to bo już się bałem że panewka... w końcu już 70 tyś przebiegu....
arekmoto2
Świeżak

Postprzez arekmoto2 » 5/5/2016, 13:11

Witam jeszcze raz! Problem został rozwiązany, po wyczyszczeniu styków pompy paliwa i dokręceniu filtra powietrza znów było 280km/h na autostradzie :) Jest moc w pełnym zakresie, dodatkowo wymieniałem uszczelkę w jednym z gaźników bo był cały mokry z paliwa. Temat można zamknąć.
arekmoto2
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê