[Aktualności] Co warto zobaczyć na Moto Expo Polska...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Aktualności] Co warto zobaczyć na Moto Expo Polska..
Dyskusja na temat: Co warto zobaczyć na Moto Expo Polska 2016?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Co warto zobaczyć na Moto Expo Polska 2016?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Co warto zobaczyć na Moto Expo Polska 2016?
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
wiem że uczestniczycie w tym i że macie obniżone koszty wystawy albo całkiem zniesione w zamian za reklamę, ale odpowiadając na pytanie zawarte w tytule: nic, podobnie jak w latach ubiegłych:)<br><hr>sojers
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nic innego niż w salonie tylko w tłumie.<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):wiem że uczestniczycie w tym i że macie obniżone koszty wystawy albo całkiem zniesione w zamian za reklamę, ale odpowiadając na pytanie zawarte w tytule: nic, podobnie jak w latach ubiegłych:)<br><hr>sojers<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z roku na rok coraz gorzej. Jedna hala w miarę obstawiona, za to pół drugiej pustki. Nie polecam. Lepiej odwiedzić dealera bezpośrednio.<br><hr>Jacek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przesadzacie. Nawet jesli nei jest dużo wiecej niz w salonach to przynajmniej większosc dealerow macie w jednym miejscu. <br><hr>Oskar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szczytem bezczelności jest brać kasę za wejściówki. W tym roku odpuściłem sobie. <br><hr>Adam T
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przejechałem w obie strony 600km i niestety jestem zawiedziony. Za mało dynamiki, ogromny tłok. Impreza z rodzaju musi być ale nie koniecznie musisz być. <br><hr>ultronic
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oszalałeś chyba z tą jazdą.<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):Przejechałem w obie strony 600km i niestety jestem zawiedziony. Za mało dynamiki, ogromny tłok. Impreza z rodzaju musi być ale nie koniecznie musisz być. <br><hr>ultronic<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ostatnio byÅ‚em na tej wystawie ok. 12 lat temu, w porównaniu z tamtÄ…, obecna to żenada. Zdecydowana wiÄ™kszość wystawców ustawiona pod masowÄ… sprzedaż dla nie motocyklistów (dla kat. B). Zgadzam siÄ™ z przedmówcÄ… "Impreza z rodzaju musi być ale nie koniecznie musisz być". Dobrze, że przynajmniej byÅ‚a dla mnie na miejscu 😠. Gdyby nie rodzynki "hand made" , szkoda kasy.. ...<br><hr>Ludzik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam pytanie do wszystkich malkontentów. Czy na rynku takim jak polski (około 8% wielkości rynku niemieckiego) chcecie mieć takie imprezy jak w Klonii, albo w Mediolanie? Na prawdę poważnie myślicie o kupnie ciuchów i motocykla jesli szczypiecie sie z 25 zł na bilet? Oczywiście że super byłoby mieć takie imprezy jak Intermot, czy Eicma, ale to się szybko nie wydarzy. Generalnie rzecz biorąc wyczuwam za długie siedzenie na d*** bez jeżdzenia i wielu zaczyna nie być sobą <br><hr>Uzi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam podobne zdanie jak przedmówca. Chcecie targów takich jak w Niemczech, to zacznijcie kupowac tyle motongów co Niemcy...<br><hr>Tony Halik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam podobne zdanie jak przedmówca. Chcecie targów takich jak w Niemczech, to zacznijcie kupowac tyle motongów co Niemcy...<br><hr>Tony Halik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przeciętny niemiecki motocyklista ma podobno już 50 lat - może Polacy są za młodzi...Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie do wszystkich malkontentów. Czy na rynku takim jak polski (około 8% wielkości rynku niemieckiego) chcecie mieć takie imprezy jak w Klonii, albo w Mediolanie? Na prawdę poważnie myślicie o kupnie ciuchów i motocykla jesli szczypiecie sie z 25 zł na bilet? Oczywiście że super byłoby mieć takie imprezy jak Intermot, czy Eicma, ale to się szybko nie wydarzy. Generalnie rzecz biorąc wyczuwam za długie siedzenie na d*** bez jeżdzenia i wielu zaczyna nie być sobą <br><hr>Uzi<br>
Co do jeżdżenia to ja jeździłem ostatnio we czwartek.<br><hr>.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem realistą i nie oczekuję takich targów jak w Niemczech. Oczekuję jednak takich imprez targowych jak lata temu . Jak olbrzymia różnica na niekorzyść jest między targami organizowanymi w Warszawie w ostatnich latach i poprzednio, to wystarczy sobie przypomnieć na zdjęciach i filmach w necie ( jeżeli ktoś nie pamięta).<br><hr>ramiKomentatorzy napisał(a):Mam podobne zdanie jak przedmówca. Chcecie targów takich jak w Niemczech, to zacznijcie kupowac tyle motongów co Niemcy...<br><hr>Tony Halik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Targi, raczej wystawa, bo ciężko nazwać targami imprezę, gdzie nie można się dowiedzieć o dostępności modeli, a zgrozą są odpowiedzi, typu "nie wiemy czy ten model będzie w sprzedaży", to po co go na targach pokazywać.
Romet pokazał nowe modele pow. 125, ale o cenach cisza.
Ogólnie strasznie słabo, widać nacisk na 125-ki, potem dziura i pojemności bliskie 1000cc, pojemności w środku brak.
Za lekkie wariactwo można uznać, że z jednej strony na tych targach wystawia się importer Junak, Romet, Polkom, Zipp, a z drugiej dealerzy Suzuki, Kymco, Yamaha. Dealer ma niestety dużo uboższą gamę pojazdów i często gorszą wiedzę o dostępności poszczególnych modeli w innych salonach.
<br><hr>jas13
Romet pokazał nowe modele pow. 125, ale o cenach cisza.
Ogólnie strasznie słabo, widać nacisk na 125-ki, potem dziura i pojemności bliskie 1000cc, pojemności w środku brak.
Za lekkie wariactwo można uznać, że z jednej strony na tych targach wystawia się importer Junak, Romet, Polkom, Zipp, a z drugiej dealerzy Suzuki, Kymco, Yamaha. Dealer ma niestety dużo uboższą gamę pojazdów i często gorszą wiedzę o dostępności poszczególnych modeli w innych salonach.
<br><hr>jas13
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Co roku to samo. Targi złe, stoiska małe, obsługa nierzetelna, a to że Niemcy mają lepsze, a to że kiedyś w ogóle było o niebo lepiej. Nie wiem czy tak o niebo. Pierwsze targi zaliczyłem w 2004, jeszcze na AWF i wcale nie było o niebo lepiej, nawet nie było w ogóle lepiej. Wręcz uważam (patrząc na wielkość rynku moto w PL), że było w tym roku zupełnie fajnie. Lepiej niż w 2015. Można było zobaczyć parę perełek jak MV Agusta Lewisa Hamiltona, Ducati XDiavela, fajne wersje BMW Ernajty, nową rodzinę XSR od Yamahy, Africe Twin od Hondy, konkursowy Scrambler i duże stoisko z customami. Nieziemsko na żywo prezentował się Recydivist i moto Nergala. Fajnie, że w PL pojawiają się cafe-racerowe garażo-butiki a la Deus. Dwa takie się wystawiły. Owszem, brakowało H-D, Kawasaki, KTM czy Polarisa, ale dzięki stoisku ŚM zobaczyłem wreszcie na żywo Indiana Scouta czy Kawę H2. No cóż, jak mają taką politykę, to my klienci też możemy reagować swoją i np. przenosić nasze zainteresowanie na inne marki lub cisnąć im na mediach społecznościowych, żeby poprawili się za rok. Mocno brakowało mi Triumpha. Chciałem zobaczyć nowego Speeda Triple i całą nową rodzinę neoklasyków (Bonneville, Truxton, Scrambler), ale jak się okazało od lutego br Triumph nie ma w Polsce dystrybutora więc jest trochę usprawiedliwiony. <br><hr>Miś
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja przyjeżdżam na te targi co rok i to jeszcze od czasów kiedy robili je inni organizatorzy. I sugestie że kiedyś było lepiej pozostaje mi jedynie uznać za naturalną dla ludzi tendencję do idealizowania przeszłości. W czym były lepsze targi organizowane na Torwarze, albo na ulicy Marsa? Nie było wiecej wystawców i nie było więcej atrakcji...<br><hr>Tony HalikKomentatorzy napisał(a):Mam podobne zdanie jak przedmówca. Chcecie targów takich jak w Niemczech, to zacznijcie kupowac tyle motongów co Niemcy...<br><hr>Tony Halik<br>Komentatorzy napisał(a):Jestem realistą i nie oczekuję takich targów jak w Niemczech. Oczekuję jednak takich imprez targowych jak lata temu . Jak olbrzymia różnica na niekorzyść jest między targami organizowanymi w Warszawie w ostatnich latach i poprzednio, to wystarczy sobie przypomnieć na zdjęciach i filmach w necie ( jeżeli ktoś nie pamięta).<br><hr>rami<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Otóż mylisz się lub pamięć cię zawodzi. Były lata , w których wystawiła się też Kawa, KTM (nawet z wydzielonym boxem off-road i jego profi obsługą), Harley , nawet Agusta (!) , Honda miała DUŻE stoisko , producenci markowych kasków z możliwością zakupu (!), na wielu stoiskach można było kupić jakieś drobiazgi ( np. Piaseczno przywoziło mi.in EVS i inne drobiazgi do zakupu, kiedyś trafiłem zajeb..ta pościel Kawasaki z crossówką ). Była więc BOGATA prezentacja targowa, był handel, był event środowiskowo-towarzyski - dziś to cień tamtych imprez. Nawet wystrój sal i stanowisk dziś jakiś siermiężny Na youtubie znajdziesz wiele relacji z lat świetności imprezy w Warszawie , po co więc dyskutować , skoro fakty są zapisane w serwisach filmowych i zdjęciowych.<br><hr>adam57Komentatorzy napisał(a):Mam podobne zdanie jak przedmówca. Chcecie targów takich jak w Niemczech, to zacznijcie kupowac tyle motongów co Niemcy...<br><hr>Tony Halik<br>Komentatorzy napisał(a):Jestem realistą i nie oczekuję takich targów jak w Niemczech. Oczekuję jednak takich imprez targowych jak lata temu . Jak olbrzymia różnica na niekorzyść jest między targami organizowanymi w Warszawie w ostatnich latach i poprzednio, to wystarczy sobie przypomnieć na zdjęciach i filmach w necie ( jeżeli ktoś nie pamięta).<br><hr>rami<br>Komentatorzy napisał(a):Ja przyjeżdżam na te targi co rok i to jeszcze od czasów kiedy robili je inni organizatorzy. I sugestie że kiedyś było lepiej pozostaje mi jedynie uznać za naturalną dla ludzi tendencję do idealizowania przeszłości. W czym były lepsze targi organizowane na Torwarze, albo na ulicy Marsa? Nie było wiecej wystawców i nie było więcej atrakcji...<br><hr>Tony Halik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przepraszam, ale zapomniałem o jednej szanowanej marce : bywał też Triumph.<br><hr>adam57Komentatorzy napisał(a):Mam podobne zdanie jak przedmówca. Chcecie targów takich jak w Niemczech, to zacznijcie kupowac tyle motongów co Niemcy...<br><hr>Tony Halik<br>Komentatorzy napisał(a):Jestem realistą i nie oczekuję takich targów jak w Niemczech. Oczekuję jednak takich imprez targowych jak lata temu . Jak olbrzymia różnica na niekorzyść jest między targami organizowanymi w Warszawie w ostatnich latach i poprzednio, to wystarczy sobie przypomnieć na zdjęciach i filmach w necie ( jeżeli ktoś nie pamięta).<br><hr>rami<br>Komentatorzy napisał(a):Ja przyjeżdżam na te targi co rok i to jeszcze od czasów kiedy robili je inni organizatorzy. I sugestie że kiedyś było lepiej pozostaje mi jedynie uznać za naturalną dla ludzi tendencję do idealizowania przeszłości. W czym były lepsze targi organizowane na Torwarze, albo na ulicy Marsa? Nie było wiecej wystawców i nie było więcej atrakcji...<br><hr>Tony Halik<br>Komentatorzy napisał(a):Otóż mylisz się lub pamięć cię zawodzi. Były lata , w których wystawiła się też Kawa, KTM (nawet z wydzielonym boxem off-road i jego profi obsługą), Harley , nawet Agusta (!) , Honda miała DUŻE stoisko , producenci markowych kasków z możliwością zakupu (!), na wielu stoiskach można było kupić jakieś drobiazgi ( np. Piaseczno przywoziło mi.in EVS i inne drobiazgi do zakupu, kiedyś trafiłem zajeb..ta pościel Kawasaki z crossówką ). Była więc BOGATA prezentacja targowa, był handel, był event środowiskowo-towarzyski - dziś to cień tamtych imprez. Nawet wystrój sal i stanowisk dziś jakiś siermiężny Na youtubie znajdziesz wiele relacji z lat świetności imprezy w Warszawie , po co więc dyskutować , skoro fakty są zapisane w serwisach filmowych i zdjęciowych.<br><hr>adam57<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość