Tablice rejestracyjne zaklejone
• Strona 1 z 1
Tablice rejestracyjne zaklejone
Witam,
Czy ktoś z was jeździ na zaklejonych tablicach rejestracyjnych ? (np. taśmom żeby nie były widać paru cyfr).
Pytam dlatego że w moim moto nie ma za bardzo możliwości wyginania lub chowania ich tak żeby były mało widoczne .
I czy ktoś spotkał się z policją w takiej sytuacji, jaka kara jakie konsekwencje
Czy ktoś z was jeździ na zaklejonych tablicach rejestracyjnych ? (np. taśmom żeby nie były widać paru cyfr).
Pytam dlatego że w moim moto nie ma za bardzo możliwości wyginania lub chowania ich tak żeby były mało widoczne .
I czy ktoś spotkał się z policją w takiej sytuacji, jaka kara jakie konsekwencje

- Afibatin
- Świeżak
viewtopic.php?t=14169
Kochasz OjczyznÄ™? Patrioci piszÄ… poprawnie po polsku i nie zaklejajÄ… tablic.
Zastanów się, co Ty byś zrobił na miejscu każdego policjanta. Z każdego radiowozu.
Kochasz OjczyznÄ™? Patrioci piszÄ… poprawnie po polsku i nie zaklejajÄ… tablic.
Zastanów się, co Ty byś zrobił na miejscu każdego policjanta. Z każdego radiowozu.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Ja nie chciał bym być psem , wiec nie stawiam się w ich sytuacji.
Zapytałem jak to wygląda w RL.
Dlaczego zakrywać :
bo później konfidencji wysyłają na policje , że się na strzałce nie zatrzymuje itd...
Wiele by wymieniać. A co do patriotyzmu , to wielu jest takich co o tym mocno krzyczy a później wyjeżdżają z kraju.
To że zrobię błąd , to znaczy że nie jestem patriotą ? (Fajnie wiedzieć
)
Zapytałem jak to wygląda w RL.
Dlaczego zakrywać :
bo później konfidencji wysyłają na policje , że się na strzałce nie zatrzymuje itd...
Wiele by wymieniać. A co do patriotyzmu , to wielu jest takich co o tym mocno krzyczy a później wyjeżdżają z kraju.
To że zrobię błąd , to znaczy że nie jestem patriotą ? (Fajnie wiedzieć

- Afibatin
- Świeżak
Więcej pokory!
W Twoim pierwszym poście na szybko znalazłem błędów osiem. W drugim z resztą też osiem. Pomyłka, a brak szacunku do języka i czytających - czyli tych, których prosisz o pomoc/poradę - to dwie różne rzeczy. Uważaj też, kogo obrażasz.
Zerknąłeś do linka, którego podesłałem? Twoje pytanie jest z działu "Lewo", więc podpowiem, że najlepiej jest nie wyginać i nic nie przyklejać, zatrzymywać się na strzałce. Jeśli ktoś ma twarde dowody na to, że świadomie przejechałeś nie zatrzymując się na strzałce - płacić i przyjmować punkty, ew. się sądzić.
Poćwiczmy jednak Twoją wyobraźnię. Może i nie planujesz kariery w drogówce, ale spróbuj dokończyć zdanie: "Jakbym był policjantem i widział, że ktoś z premedytacją manipuluje przy tablicy, żeby uniemożliwić identyfikację pojazdu w razie wykroczenia - co samo w sobie jest wykroczeniem - to bym..."
Nie zdziw się później, jeśli odniesiesz wrażenie, że policja się na Ciebie uwzięła.
W Twoim pierwszym poście na szybko znalazłem błędów osiem. W drugim z resztą też osiem. Pomyłka, a brak szacunku do języka i czytających - czyli tych, których prosisz o pomoc/poradę - to dwie różne rzeczy. Uważaj też, kogo obrażasz.
Zerknąłeś do linka, którego podesłałem? Twoje pytanie jest z działu "Lewo", więc podpowiem, że najlepiej jest nie wyginać i nic nie przyklejać, zatrzymywać się na strzałce. Jeśli ktoś ma twarde dowody na to, że świadomie przejechałeś nie zatrzymując się na strzałce - płacić i przyjmować punkty, ew. się sądzić.
Poćwiczmy jednak Twoją wyobraźnię. Może i nie planujesz kariery w drogówce, ale spróbuj dokończyć zdanie: "Jakbym był policjantem i widział, że ktoś z premedytacją manipuluje przy tablicy, żeby uniemożliwić identyfikację pojazdu w razie wykroczenia - co samo w sobie jest wykroczeniem - to bym..."
Nie zdziw się później, jeśli odniesiesz wrażenie, że policja się na Ciebie uwzięła.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Tak pisze i już - tyle, co do pisowni. (Nie to, że nie mam do kogoś szacunku, ale mam z tym problem. )
Nie wiem czym ty jeździsz, ale gdy widzisz znak 50 to rozumiem, że 50 jedziesz. (A szóstki jeszcze nigdy w życiu chyba nie wrzuciłeś)
Chyba nie widzisz jak ludzie jeżdżą. Myślę, że nie ma sensu dyskutować z tobą, bo ja piszę jak to wygląda na drodze, Wielu z nas w korku omija auta i najeżdża na linie ciągła, podjeżdżając pod światła, nie rób z siebie jakiegoś placka.
Nie wiem czym ty jeździsz, ale gdy widzisz znak 50 to rozumiem, że 50 jedziesz. (A szóstki jeszcze nigdy w życiu chyba nie wrzuciłeś)
Chyba nie widzisz jak ludzie jeżdżą. Myślę, że nie ma sensu dyskutować z tobą, bo ja piszę jak to wygląda na drodze, Wielu z nas w korku omija auta i najeżdża na linie ciągła, podjeżdżając pod światła, nie rób z siebie jakiegoś placka.
- Afibatin
- Świeżak
Afibatin napisał(a):ale mam z tym problem
Chyba nie tylko z tym

Afibatin napisał(a):Nie wiem czym ty jeździsz, ale gdy widzisz znak 50 to rozumiem, że 50 jedziesz.
No skoro udzielamy się na forum o tematyce motocyklowej, to o lataniu samolotem raczej nie będziemy tutaj dyskutować

Afibatin napisał(a):A szóstki jeszcze nigdy w życiu chyba nie wrzuciłeś
Argument godny zbuntowanego, dotkniętego życiem 12 latka

Afibatin napisał(a):Chyba nie widzisz jak ludzie jeżdżą.
Widzę i co z tego? Tylko baran naśladuje zachowanie innego barana i książkowo nazywa się to zasadą podczepienia

Afibatin napisał(a):Myślę, że nie ma sensu dyskutować z tobą, bo ja piszę jak to wygląda na drodze, Wielu z nas w korku omija auta i najeżdża na linie ciągła, podjeżdżając pod światła, nie rób z siebie jakiegoś placka.
Tak, wielu z nas w korku omija auta najeżdżając na linię ciągłą, wielu z nas nie zatrzymuje się na warunkowym skręcie i póki robi się to w granicach rozsądku, to policjanci starają się przymykać na to oko. Ale jeżeli ktoś podchodzi do przejścia, a Ty lecisz 80km/h i masz wszystkich w poważaniu, bo Ty jesteś pan, król i władca drogi to niestety, ale mało komu będzie się taka sytuacja podobała.
Same zaklejone, podgięte czy inaczej wycudowane tablice, to już jest światełko ostrzegawcze dla służb porządku publicznego, które mówi jasno i klarownie, że czystego sumienia to Ty nie masz.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Dz.U. 1997 Nr 98 poz. 602
USTAWA PRAWO O RUCHU DROGOWYM
Art. 60. 1. Zabrania siÄ™:
(...)
2) zakrywania świateł oraz urządzeń sygnalizacyjnych, tablic rejestracyjnych lub
innych wymaganych tablic albo znaków, które powinny być widoczne;
3) ozdabiania tablic rejestracyjnych oraz umieszczania z przodu lub z tyłu pojazdu
znaków, napisów lub przedmiotów, które ograniczają czytelność tych tablic.
Odnośnie powyższego - mandat karny za pkt 2 - 100 zł, za pkt 3 - 50 zł (zgodnie z obowiązującym taryfikatorem). Interpretacja leży w gestii policjanta w stosunku do stopnia radosnej twórczości kierującego.
USTAWA PRAWO O RUCHU DROGOWYM
Art. 60. 1. Zabrania siÄ™:
(...)
2) zakrywania świateł oraz urządzeń sygnalizacyjnych, tablic rejestracyjnych lub
innych wymaganych tablic albo znaków, które powinny być widoczne;
3) ozdabiania tablic rejestracyjnych oraz umieszczania z przodu lub z tyłu pojazdu
znaków, napisów lub przedmiotów, które ograniczają czytelność tych tablic.
Odnośnie powyższego - mandat karny za pkt 2 - 100 zł, za pkt 3 - 50 zł (zgodnie z obowiązującym taryfikatorem). Interpretacja leży w gestii policjanta w stosunku do stopnia radosnej twórczości kierującego.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Afibatin napisał(a):(A szóstki jeszcze nigdy w życiu chyba nie wrzuciłeś)
VI wrzucam przy 50 km/h, wygralem cos ?
Misku
zaklej, jezdzij tylko pozniej nie placz po forach ze dostales pajde a rodzice musieli do sadu rodzinnego jak w przypadku dzieci.....
Osobiscie spuscilbym Ci powietrze z obu kol abys nie mial za lekko....

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość