Jak zrobić STOOPIE na miekkim przodzie?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-
ŻYTNIA SQUAD PIOTRKÓW - Świeżak
vir napisał(a):A mi na RD 80 bez problemu sie udaje
... mi sie na takim samym rowerze tez udaje....
Zelek - JIZAS!!! znow sie zaczyna.....
chlopaki; zdjac plastiki i szklo. zlozyc gmole, elementy ramy, zadupek itd okleic listwami plastikowymi i tasma.... moj kolo caly zadupek owinal dywanem i potraktowal to kilkoma warstwami tasmy... dzialalo spoko....
to samo przedni zawias... i mozna szalec - nie wymiekajcie

pozdro i udanych cwiczen

Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
teoria mówi tak: należy rozpedzic sie do ok. 40/50 km/g i wcisnąć cheble tak aby przod motocykla schował sie (na maxa, do mometu kiedy juz nizej nie chce isc) i w momencie calkowitego zlozenia docisnac chebel jeszcze mocniej. motocyklowi mozna troche pomoc podniesc sie. tzn w momencie dociskania chebla po calkowitym zlozeniu mozna delikatnie podrzucic cialo na podnozkach tak aby tyl motocykla zrobil sie lzejszy o ladnych pare kilogramow. ale to tylko teoria. najlepiej bedzie jak sami wyczujecie swoj sprzet tzn. hamulce (moment w ktorym motocykl rzeczywiscie hamuje) i zawieszenie (moment w ktorym motocykl rzeczywiscie siada). gafa z mojej strony byloby nie wspomniec o tym ze najpierw trzeba rozgrzac zarowno opone jak i hamulce. ja nie chwalac sie cwicze dopiero od 2 dni i juz 1 dnia stawialem swoja kawe ZX9R 94' (240kg) do pionu. takze zycze udanych prob i zero gleb
- GrzeÅ›
- Świeżak
Grześ napisał(a):teoria mówi tak: należy rozpedzic sie do ok. 40/50 km/g
Chyba raczej 100-140.

Przy 50-ciu to najwyżej podrzucisz na 10cm

Grześ napisał(a):mozna delikatnie podrzucic cialo na podnozkach tak aby tyl motocykla zrobil sie lzejszy o ladnych pare kilogramow
Po prostu podnieść lekko dupsko

Grześ napisał(a):gafa z mojej strony byloby nie wspomniec o tym ze najpierw trzeba rozgrzac zarowno opone jak i hamulce.
To jakieś, albo słabe masz te opony i hamulce, albo typowo torowe.
Hmm. Chociaż w sumie to ciężkie bydle jest.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
Na początek wystarczy 20... Przynajmniej do sm'a, ale i móg brat na fajerze z 20 potrafi podnieść tył do kąta gdzieś 40 stopni. Z 50 to ja robie już 'dłuższe' rollingi.
Zapraszam na http://www.bikepics.com/members/kuba9449/
-
kuba9449 - Świeżak
MT50 napisał(a):Chciałbym spytać czy na 50cc da rade zrobić stoopie (enduro)
Tu pojemnosc nie jest do niczego potrzebna. Wrecz masz latwiej, bo 50tki sa leciutkie. Wystarcza dobre hamulce, cieple gumy (zeby uslizgu nie bylo) i przelamac sie.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Manhatan napisał(a):Bez amorka się nieobędzieJak chcesz zrobić krótkie stoppie to niema problemu, ale dalej niepojedziesz, bo jedyne co może się stać przy większej prędkości to gleba
Obedzie sie bez amorka - trzeba mocniej trzymac kiere niz by to mialo miejsce z amorkiem

"Headstrong will take on anyone !"
Kawasaki ZX6-R
Honda CBR 600 F
Kawasaki ZX6-R
Honda CBR 600 F
- LordLox
- Świeżak
Dobru stunter wszystko potrafi na kazdym motorze ja stoopie uczyłem sie robić na rowerze tak tan góralu dopiero jak przejechałem 2 długosci roweru to uznalem sie za kozaka
umiem tezz na kole dawac rowerem ukrainÄ… tak ze 120 metrow przejade w dobrych warunkach bo dopiero pare miechow sie ucze. Rowerem glebnalem 2 razy.
Pierwszy jak podciagnelem sobie heble i zapomnialem o tym a drugi jak na ulicy u siebie na kamyczkach tych w starej technologii asfalcie sie kolo uslizgnelo to ladny wynik jak na ok 800 1000 ale teraz na CBR lece minimum 60 klamka wstaje opasajac bak kolanami w ugieciu motor sie chowa i dociskam (trzeba sie odwazyc przez pierwszych pare razy) ale mysl zawsze ze ci sie uda jesli zrobisz wszystko jak zaplanowaleÅ›.
-Wazne to zeby asfalt nie byl pofaldowany nawet minimalnie bo wtedy falowanie itd.
-Nie byl rozgrzany i swierzo polozony najlepiej robic to wieczorkiem wtedy jest pewność
-Trzeba dociazyc przod zeby sie nie uslizgiwal jak mi podczas pierwszych prob (teraz robiac stoopie nawet piszcze w trakcie jazdy odpowiednio balansujÄ…c hehe)
-Spuscic powietrza z kola ale nie na tyle zeby felga dobijala
-Dla poczatkujacych jezdnia pasowalo by zeby byla pochyloa w dol wtedy latwiej
-Moto niewazne jakie oby tarcza na przod i lekkie wmiare nawet te 125, 50 pojemnosci ladnie lata
Zobaczcie film w necie jak kolo z francji na CB 500 wymiata.

Pierwszy jak podciagnelem sobie heble i zapomnialem o tym a drugi jak na ulicy u siebie na kamyczkach tych w starej technologii asfalcie sie kolo uslizgnelo to ladny wynik jak na ok 800 1000 ale teraz na CBR lece minimum 60 klamka wstaje opasajac bak kolanami w ugieciu motor sie chowa i dociskam (trzeba sie odwazyc przez pierwszych pare razy) ale mysl zawsze ze ci sie uda jesli zrobisz wszystko jak zaplanowaleÅ›.
-Wazne to zeby asfalt nie byl pofaldowany nawet minimalnie bo wtedy falowanie itd.
-Nie byl rozgrzany i swierzo polozony najlepiej robic to wieczorkiem wtedy jest pewność
-Trzeba dociazyc przod zeby sie nie uslizgiwal jak mi podczas pierwszych prob (teraz robiac stoopie nawet piszcze w trakcie jazdy odpowiednio balansujÄ…c hehe)
-Spuscic powietrza z kola ale nie na tyle zeby felga dobijala
-Dla poczatkujacych jezdnia pasowalo by zeby byla pochyloa w dol wtedy latwiej
-Moto niewazne jakie oby tarcza na przod i lekkie wmiare nawet te 125, 50 pojemnosci ladnie lata
Zobaczcie film w necie jak kolo z francji na CB 500 wymiata.
cztery w rzędzie wjedzie wszędzie
- HWC
- Świeżak
nawet przy 40 km/h Tyłek idzie dużżżżżo więcej niż 10 cm:D
ja na RS 70 "jako tako" nauczyłem się przez 20 min;D
ruszam..1 iii 2 jest z 40 Km/h .. powoli zwalniam i hamuje i puszczam, hamuje-puszczam i hebel do końca!;D idzie w góreee;D
a przód w mojej Rs'ce też nie należy do bardzo twardych.
fotka dla potwierdzenia;)
http://c88.grono.net/62/88/gallery-99773032-500x500.jpg
"nie maszyna a technika czyni z Ciebie zawodnika";D
pzdr
ja na RS 70 "jako tako" nauczyłem się przez 20 min;D
ruszam..1 iii 2 jest z 40 Km/h .. powoli zwalniam i hamuje i puszczam, hamuje-puszczam i hebel do końca!;D idzie w góreee;D
a przód w mojej Rs'ce też nie należy do bardzo twardych.
fotka dla potwierdzenia;)
http://c88.grono.net/62/88/gallery-99773032-500x500.jpg
"nie maszyna a technika czyni z Ciebie zawodnika";D
pzdr

- niccq
- Świeżak
-
rossavu - Stały bywalec
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości