Wlasciciele HORNETOW - pokazcie sie!!!!!!!!!
Witam wszystkich jako ze to moj pierwszy post. Kupilem Horneta 2006-posiada elektroniczny wskaznik temperatury silnika- i mam pytanko jaka powinna byc / jaka u Was jest - temperatura pracy silnika. Zrobilem niedawno pierwsze 150km na nowym motorku i wyglada to u mnie tak ze na postoju / w korkach silnik nagrzewa sie do 100-102 stopni i wlacza sie wentylator a podczas jazdy mam okolo 75 stopni. Czy takie skoki temperatury sa normalne czy mam zepsuty / zaciety termostat. Prosze o opinie.
PS. czy temperatura pracy zalezy rowniez od temperatury otoczenia? fakt ze mamy zime i jak ostatnio jezdzilem bylo jakies 4 stopnie na plusie.
pozdrawiam Sebastian
PS. czy temperatura pracy zalezy rowniez od temperatury otoczenia? fakt ze mamy zime i jak ostatnio jezdzilem bylo jakies 4 stopnie na plusie.
pozdrawiam Sebastian
carpe diem
- sebeq
- Świeżak
Mam pyanie bo chce zakupic Horneta z 98r i z tego co wiem do w 2000r zostalo zmienione przednie kolo z 16" na 17". I tutaj mam pytanie. Czy to duza roznica bo ponoc na 16 latwo shimmy zlapac a 2 pytanko to czy bez problemu da rade wymienic w 98r kolo na 17?
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Chciałbym zapytać cz próbował któryś z Was podnosić tył hornety ? Znalazlem taki 'kit' do podwyzszenia dupy hornetowi. Bawil sie ktos tym?
Przymierzam się do kupna tego sprzętu bo mi się widzi. Móglby ktos swoje spostrzezenia sprzedac na co zwrocic uwage przy kupnie hornety ? Interesuje mnie Hornet od 2008 roku w gore...
dzieki i pozdrawiam
Przymierzam się do kupna tego sprzętu bo mi się widzi. Móglby ktos swoje spostrzezenia sprzedac na co zwrocic uwage przy kupnie hornety ? Interesuje mnie Hornet od 2008 roku w gore...
dzieki i pozdrawiam
-
kirass - Świeżak
Jak po co ? ... ja zadej sobie inne pytanie. brzmi ono ' a dlazego by tak nie podniesc nieco dupy hornetowi ? ;D
Ale Wam powiem,ze mam pwien koncept i nie boje sie uzyc stwierdzenia,ze będzie to jeden z najladniejszych hornetow w polsce
Ale Wam powiem,ze mam pwien koncept i nie boje sie uzyc stwierdzenia,ze będzie to jeden z najladniejszych hornetow w polsce

-
kirass - Świeżak
kirass napisał(a):będzie to jeden z najladniejszych hornetow w polsce
No wiesz... są różne gusta i to co dla Ciebie jest najładniejsze, dla innego może być kolokwialnie mówiąc g***em

-
C-bool - Mieszkaniec forum
kirass napisał(a):Jak po co ? ... ja zadej sobie inne pytanie. brzmi ono ' a dlazego by tak nie podniesc nieco **** hornetowi ? ;D
Może i będzie lepiej wyglądał.
Ale nie zapominaj że podniesienie tyłu (chyba że chodzi ci tylko o podniesienie na stelażu zadupka) gwałtownie wyostrzy i tak niezłą geometrię zawieszenia. W efekcie moto może łapać shimmę z byle powodu (a nawet bez powodu

No chyba że ma tylko stać w przeszklonej gablocie

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Chcialbym mu podniesc tyl o jakies 30mm na takich...teraz nie wiem jak to nazwac... takich podluznych blaszkach,ktore zakonczone sa otworami i montuje sie je gdzies przy tylnim wachaczu... ja lubie kiedy moto jest wysokie... ale nie chce innego modelu
Sluchajcie , jak sprawuje sie hornet z przebiegiem powiedzmy... 17ooo km ?
Mam dylemat : kupic horneta zrobionego z przebiegiem 17ooo czy kupic takiego z przebiegiem 8000 i zrobic go samemu?
Cena ta sama.

Sluchajcie , jak sprawuje sie hornet z przebiegiem powiedzmy... 17ooo km ?
Mam dylemat : kupic horneta zrobionego z przebiegiem 17ooo czy kupic takiego z przebiegiem 8000 i zrobic go samemu?
Cena ta sama.
-
kirass - Świeżak
Zastanawiałeś się dlaczego ktoś sprzedaje moto z przebiegiem 500km? Przecież to kilka dni jazdy.
17 000km to tyle co nic.
Tym sposobem zwalisz geometrię. Do stania i podziwiania moto będzie to OK! Ale jeździć się tym nie da
Do tego jeśli zrobisz to na wahaczu to łańcuch przy przyśpieszaniu/hamowaniu silnikiem może się nieoczekiwanie zachowywać ( zgniatać/rozprężać amortyzator ).
17 000km to tyle co nic.
kirass napisał(a):Chcialbym mu podniesc tyl o jakies 30mm na takich...teraz nie wiem jak to nazwac... takich podluznych blaszkach,ktore zakonczone sa otworami i montuje sie je gdzies przy tylnim wachaczu...
Tym sposobem zwalisz geometrię. Do stania i podziwiania moto będzie to OK! Ale jeździć się tym nie da

Do tego jeśli zrobisz to na wahaczu to łańcuch przy przyśpieszaniu/hamowaniu silnikiem może się nieoczekiwanie zachowywać ( zgniatać/rozprężać amortyzator ).
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości