Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Jarosław Wałęsa otrzymał wysokie...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Jarosław Wałęsa otrzymał wysokie...

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Jarosław Wałęsa otrzymał wysokie...

Postprzez Åšcigacz » 19/6/2015, 17:36

Dyskusja na temat: Jarosław Wałęsa otrzymał wysokie odszkodowanie
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Jarosław Wałęsa otrzymał wysokie odszkodowanie
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/6/2015, 17:36

co to za moto, którym rozbił się pan Jarosław?<br><hr>trkr
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/6/2015, 17:44

w przypadku kowalskiego widziałbym nastepujacy scenariusz:
1. odmowa wypłaty odszkodowania (razace naruszenie przepisow dot.predkosci),
2. po apelacji, zwrocie do ponownego rozpoznania, ponownej apelacji - kowalski odpuszcza, w wprzypadku posiadania kasy na adwokata i cierpliowsci osttecznie uzyskuje prawomocny wyrok - ubezpieczyciel wyplca kwote miesczaca sie w widelkach 20-30 tysecy zł<br><hr>txa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/6/2015, 18:39

w stylu rodziny Wałęsów, przykład do naśladowania po ojcu.....<br><hr>monthy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/6/2015, 19:24

Komentatorzy napisał(a):co to za moto, którym rozbił się pan Jarosław?<br><hr>trkr<br>
R1?<br><hr>pp
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/6/2015, 19:42

Komentatorzy napisał(a):co to za moto, którym rozbił się pan Jarosław?<br><hr>trkr<br>
CBR 1000 RR<br><hr>and
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 07:53

Czy 100 tyś to dużo? Oczywiście zależy dla kogo. Dla Pana posła są to śmiesznie niskie pieniądze, zresztą jak dla sporej ilości osób prowadzących działalność gospodarczą. W takim scenariuszu wolę 3 miesiące poprowadzić biznes niż pół roku leżeć na oiomie. Cud, że przeżył. <br><hr>pew
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 08:40

Komentatorzy napisał(a):Czy 100 tyś to dużo? Oczywiście zależy dla kogo. Dla Pana posła są to śmiesznie niskie pieniądze, zresztą jak dla sporej ilości osób prowadzących działalność gospodarczą. W takim scenariuszu wolę 3 miesiące poprowadzić biznes niż pół roku leżeć na oiomie. Cud, że przeżył. <br><hr>pew<br>
Masz rację, te 100 tys za takie obrażenia to g.... a nie pieniądze. Tu nie chodzi tylko ile on by na to pracował ale takie uszkodzenia odbiją się na tym co on dalej będzie mógł robić w życiu (albo raczej czego już mógł robić nie będzie). Ponadto wytrzymałość zrośniętych kości już nie ta sama. Na pewno ma bóle, a jeśli nie to z wiekiem będzie je miał. Powiem tak, kwota jaka mnie by satysfakcjonowała to 3-5 mln. 100 tys to ekwiwalent za złamaną rękę.<br><hr>nikt-wazny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 08:42

Komentatorzy napisał(a):w przypadku kowalskiego widziałbym nastepujacy scenariusz:
2. po apelacji, zwrocie do ponownego rozpoznania, ponownej apelacji - kowalski odpuszcza, w wprzypadku posiadania kasy na adwokata i cierpliowsci osttecznie uzyskuje prawomocny wyrok - ubezpieczyciel wyplca kwote miesczaca sie w widelkach 20-30 tysecy zł<br><hr>txa<br>
Nie było by takiego problemu. Zwykły Kowalski po prostu by nie przeżył bo nie był by z takim zaangażowaniem ratowany.<br><hr>nikt-wazny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 09:28

Komentatorzy napisał(a):Czy 100 tyś to dużo? Oczywiście zależy dla kogo. Dla Pana posła są to śmiesznie niskie pieniądze, zresztą jak dla sporej ilości osób prowadzących działalność gospodarczą. W takim scenariuszu wolę 3 miesiące poprowadzić biznes niż pół roku leżeć na oiomie. Cud, że przeżył. <br><hr>pew<br>
Komentatorzy napisał(a):Masz rację, te 100 tys za takie obrażenia to g.... a nie pieniądze. Tu nie chodzi tylko ile on by na to pracował ale takie uszkodzenia odbiją się na tym co on dalej będzie mógł robić w życiu (albo raczej czego już mógł robić nie będzie). Ponadto wytrzymałość zrośniętych kości już nie ta sama. Na pewno ma bóle, a jeśli nie to z wiekiem będzie je miał. Powiem tak, kwota jaka mnie by satysfakcjonowała to 3-5 mln. 100 tys to ekwiwalent za złamaną rękę.<br><hr>nikt-wazny<br>
Jestem tego samego zdania :) <br><hr>pew
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 10:24

Komentatorzy napisał(a):w przypadku kowalskiego widziałbym nastepujacy scenariusz:
2. po apelacji, zwrocie do ponownego rozpoznania, ponownej apelacji - kowalski odpuszcza, w wprzypadku posiadania kasy na adwokata i cierpliowsci osttecznie uzyskuje prawomocny wyrok - ubezpieczyciel wyplca kwote miesczaca sie w widelkach 20-30 tysecy zł<br><hr>txa<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie było by takiego problemu. Zwykły Kowalski po prostu by nie przeżył bo nie był by z takim zaangażowaniem ratowany.<br><hr>nikt-wazny<br>
przezyc by z przezyl tylko jedna noga w ogole by sie nie zginala a rece tylko tak troche....a gdyby to byl szpital powiatowy, jezdzilby na wozku....rzeczywistosc polskich szpitali<br><hr>txa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 10:37

Co wy tu komentujecie?? Przecież wiadomo od dawna, że ten wypadek to wina wałęsy a kowalski jest tutaj kozłem ofiarnym!!! Po tym widać, jak jest u nas wszystko ustawione po znajomości i kolesiostwie!!!! Bardzo współczuję temu zwykłemu zjadaczowi chleba że trafił akurat na taką hienę ...<br><hr>MichałM
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 12:53

Komentatorzy napisał(a):Co wy tu komentujecie?? Przecież wiadomo od dawna, że ten wypadek to wina wałęsy a kowalski jest tutaj kozłem ofiarnym!!! Po tym widać, jak jest u nas wszystko ustawione po znajomości i kolesiostwie!!!! Bardzo współczuję temu zwykłemu zjadaczowi chleba że trafił akurat na taką hienę ...<br><hr>MichałM<br>
Jeżeli wyjeżdżasz komuś pod koła nie ustępując pierszeństwa to jest to twoja wina niezależnie czy wjedziesz pod kola europosła czy innego Iksińskiego i nie jest ważne czy akurat ten drugi jechał 80, 90 czy też 100 km/h. A jeżeli uważasz inaczej to zapraszam do lektury przepisów ruchu drogowego lub wycieczkę do szkoły nauki jazdy, tam też wytłumaczą<br><hr>kierowca
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 13:32

Odszkodowanie po 4 latach... troche dlugo czekal :)
<br><hr>Urban
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 14:35

Komentatorzy napisał(a):Co wy tu komentujecie?? Przecież wiadomo od dawna, że ten wypadek to wina wałęsy a kowalski jest tutaj kozłem ofiarnym!!! Po tym widać, jak jest u nas wszystko ustawione po znajomości i kolesiostwie!!!! Bardzo współczuję temu zwykłemu zjadaczowi chleba że trafił akurat na taką hienę ...<br><hr>MichałM<br>
Wszystkie sÄ…dy i wszystkie wyroki wskazujÄ… winÄ™ kierujÄ…cego samochodem, ale ty wiesz lepiej !!! Ja tam nie jestem stary Wałęsa , ale gdyby mojego MÅ‚odego tak zaÅ‚atwiÅ‚, nie wywinÄ…Å‚by siÄ™ mi jakimiÅ› zawiasami i gòw....nym 20tys zÅ‚ odszkodowaniem. Wałęsa caÅ‚e życie bÄ™dzie pÅ‚aciÅ‚ za ten wypadek, gdyż zdrowia nigdy już w peÅ‚ni nie odzyska. Poza tym nie wyobrażasz sobie jak drogie sÄ… niektóre procedury medyczne, których NFZ nie finansuje - te 100tys zÅ‚ z OC sprawcy to grosze w porównaniu z kosztami tych procedur !<br><hr>adam57
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 14:37

Uspokój się bo ci moher się przekrzywi ...<br><hr>severian
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 14:51

Komentatorzy napisaÅ‚(a):Wszystkie sÄ…dy i wszystkie wyroki wskazujÄ… winÄ™ kierujÄ…cego samochodem, ale ty wiesz lepiej !!! Ja tam nie jestem stary Wałęsa , ale gdyby mojego MÅ‚odego tak zaÅ‚atwiÅ‚, nie wywinÄ…Å‚by siÄ™ mi jakimiÅ› zawiasami i gòw....nym 20tys zÅ‚ odszkodowaniem. Wałęsa caÅ‚e życie bÄ™dzie pÅ‚aciÅ‚ za ten wypadek, gdyż zdrowia nigdy już w peÅ‚ni nie odzyska. Poza tym nie wyobrażasz sobie jak drogie sÄ… niektóre procedury medyczne, których NFZ nie finansuje - te 100tys zÅ‚ z OC sprawcy to grosze w porównaniu z kosztami tych procedur !<br><hr>adam57<br>
Najpierw powołujesz się na wyroki "wszystkich sądów" jako na prawdę objawioną a zaraz potem piszesz, że gdyby to dotyczyło twojej rodziny to gość by się tak łatwo nie wywinął. Czyli jak w Samych Swoich - prawo prawem a sprawiedliwość ma być po naszej stronie. Taka sama rynsztokowa moralność jak u Wałęsów. Gratuluję. Każdy kto jeździ wie, że on tam nie przekroczył prędkości o 25 tylko dużo więcej i gdyby nie zajebisty sprzęt z C-ABS to by się pewnie władował pod ten samochód a nie przeleciał nad nim. Wałęsa jest współwinny i wszyscy dobrze o tym wiemy tylko niektórzy nie potrafią tego przyznać. Nie życzę ci, żebyś kiedyś nie zauważył w lusterku debila, który nic sobie nie robi z ograniczeń prędkości.<br><hr>abc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 14:58

To taki rodzaj choppera do spokojnego, kulturalnego przemieszczania się i kontemplacji otaczającej przyrody. To właśnie robił Pan Wałęsa w momencie gdy mijał grupę pojazdów na poboczu i gdy przydażył mu się wypadek, za który nie ponosi żadnej winy. Ten chopper nazywa się Honda CBR 1000 RR Fireblade<br><hr>qter
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 16:01

Jestem zdumiony poziomem agresji i zideologizowania niektórych komentujących. Przecież wg. nawet najbardziej łagodnych ekspertyz komentowanych w internecie ów pan przekroczył prędkość o nie mniej niż 25km/h. Więc to w jaki sposób winnym stał się kierowca wyjeżdżający z drogi podporządkowanej to może wiedzieć tylko tzw wymiar sprawiedliwości. Owszem włączał się do ruchu ale 1) widok mógł mu zasłaniać parkujący na poboczu samochód ciężarowy (sami o tym pisaliście) którego kierowca nie został pociągnięty do odpowiedzialności 2) zauważenie pędzącego z taką prędkością motocykla (koloru czarnego) na drodze graniczy z cudem! 3) nie przestrzeganie prędkości automatycznie owocuje niemożliwością prawidłowej oceny sytuacji na drodze przez innych uczestników ruchu. Tyle mówi zwykła logika, a zasłanianie się formułą że włączający się do ruchu "nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu" przy ignorowaniu szeroko komentowanych faktów kompromituje państwo. Nie pierwszy raz... ps. Szanowni komentujący dosiadanie motocykla nie czyni człowieka lepszym ani nie powinno stanowić "karte blanche" w ocenie sytuacji drogowej. Szczególnie dla nas! Jest 90? Jedź nie więcej niż 90! A sympatie polityczne zostawcie w domu bo przesłaniają zdrowy rozsądek. <br><hr>Reytan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/6/2015, 16:12

Komentatorzy napisał(a):Jestem zdumiony poziomem agresji i zideologizowania niektórych komentujących. Przecież wg. nawet najbardziej łagodnych ekspertyz komentowanych w internecie ów pan przekroczył prędkość o nie mniej niż 25km/h. Więc to w jaki sposób winnym stał się kierowca wyjeżdżający z drogi podporządkowanej to może wiedzieć tylko tzw wymiar sprawiedliwości. Owszem włączał się do ruchu ale 1) widok mógł mu zasłaniać parkujący na poboczu samochód ciężarowy (sami o tym pisaliście) którego kierowca nie został pociągnięty do odpowiedzialności 2) zauważenie pędzącego z taką prędkością motocykla (koloru czarnego) na drodze graniczy z cudem! 3) nie przestrzeganie prędkości automatycznie owocuje niemożliwością prawidłowej oceny sytuacji na drodze przez innych uczestników ruchu. Tyle mówi zwykła logika, a zasłanianie się formułą że włączający się do ruchu "nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu" przy ignorowaniu szeroko komentowanych faktów kompromituje państwo. Nie pierwszy raz... ps. Szanowni komentujący dosiadanie motocykla nie czyni człowieka lepszym ani nie powinno stanowić "karte blanche" w ocenie sytuacji drogowej. Szczególnie dla nas! Jest 90? Jedź nie więcej niż 90! A sympatie polityczne zostawcie w domu bo przesłaniają zdrowy rozsądek. <br><hr>Reytan<br>
Całkowicie się zgadam :)<br><hr>PekaSB
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości

na górê