Zabezpieczenie motocykla Parking podziemny
• Strona 1 z 1
Zabezpieczenie motocykla Parking podziemny
Cześć,
Jak zabezpieczacie swoje moto na parkingu podziemnym? Nie chodzi tu o AC.
Pozdrawiam
Jak zabezpieczacie swoje moto na parkingu podziemnym? Nie chodzi tu o AC.
Pozdrawiam
- scorpio1000
- Świeżak
...generalnie przygotowując się na akcję zabrałbym ze sobą nożyce do przecięcia łańcucha, duży młotek i płaski śrubokręt. Właściwie warto zabrać cały zestaw narzędzi, bo motocykliści potrafią instalować coraz to wymyślniejsze zabezpieczenia.
Niezbędny będzie też samochód dostawczy.
Niezbędny będzie też samochód dostawczy.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
- scorpio1000
- Świeżak
Zacznijmy od tego, że kolega mógłby nie zakładać co dwa miesiące takiego samego tematu.
about106244.html
Nie wiem co jeszcze chciałby się dowiedzieć...
Skuteczne zabezpieczenie to motocykl na który nikt się nie połasi, mój sąsiad w swoim nawet kluczyki zostawia i nikt mu nie sprzątnął. Na moją starą Kawę też raczej nikt się nie napala (oprócz mojego gimbusiarskiego sąsiada), nie planuję robić w niej kosmetyki, zawsze jest wizualnie mniej atrakcyjna dla złodzieja, a dla mnie i tak tylko jej wnętrze się liczy.
Ale jakiś alarmik sobie może machnę.
about106244.html
Nie wiem co jeszcze chciałby się dowiedzieć...
Skuteczne zabezpieczenie to motocykl na który nikt się nie połasi, mój sąsiad w swoim nawet kluczyki zostawia i nikt mu nie sprzątnął. Na moją starą Kawę też raczej nikt się nie napala (oprócz mojego gimbusiarskiego sąsiada), nie planuję robić w niej kosmetyki, zawsze jest wizualnie mniej atrakcyjna dla złodzieja, a dla mnie i tak tylko jej wnętrze się liczy.

-
Katje - Świeżak
porzadny łańcuch, przywal kotwę do czegoś betonowego, najlepiej do ściany tak żeby łańcuch wisiał, wtedy ciężko o punkt podparcia dla nożyc, malina lock, jest też coś takiego jak grip lock, alarm koniecznie z czujnikiem ruchu, jak będziesz miał to wszystko i Ci zajebią motocykl tzn że chcieli go zgarnąć i nic nie poradzisz... ewentualnie zrób mini garaż
https://www.youtube.com/watch?v=5Z7kZg9WPGw

black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
lagiboy napisał(a):porzadny łańcuch, przywal kotwę do czegoś betonowego, najlepiej do ściany tak żeby łańcuch wisiał, wtedy ciężko o punkt podparcia dla nożyc, malina lock, jest też coś takiego jak grip lock, alarm koniecznie z czujnikiem ruchu, jak będziesz miał to wszystko i Ci zajebią motocykl tzn że chcieli go zgarnąć i nic nie poradzisz... ewentualnie zrób mini garaż![]()
Dobra opcja

-
Katje - Świeżak
lepiej oglądać miny sąsiadów niż swoją gdy zobaczysz puste miejsce. ja staram się zawsze zapinać disk lock. widziałem kilka razy na filmach jak ktoś zostawił moto i 1 łamią blokadę kierownicy, 2 rozpieprzają stacyjkę, 3 odjeżdżają. założenie disklocka trwa 3 sekundy, zdjęcie drugie 3. więcej pieprzenia jest z szukaniem klucza do disklocka. wiadomo że disklocka złodziej tez może zdjąć ale ma juz wtedy kolejną rzecz do zrobienia. a jak zapniesz disklock odwrotnie (zamkiem do wnętrza koła) to jeszcze gorzej dla kradzieja.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
lagiboy napisał(a):lepiej oglądać miny sąsiadów niż swoją gdy zobaczysz puste miejsce. ja staram się zawsze zapinać disk lock. widziałem kilka razy na filmach jak ktoś zostawił moto i 1 łamią blokadę kierownicy, 2 rozpieprzają stacyjkę, 3 odjeżdżają. założenie disklocka trwa 3 sekundy, zdjęcie drugie 3. więcej pieprzenia jest z szukaniem klucza do disklocka. wiadomo że disklocka złodziej tez może zdjąć ale ma juz wtedy kolejną rzecz do zrobienia. a jak zapniesz disklock odwrotnie (zamkiem do wnętrza koła) to jeszcze gorzej dla kradzieja.
Słusznie prawisz kolego, no i niegłupi pomysł z tym disc lockiem.
-
Katje - Świeżak
• Strona 1 z 1