GSX-R 750 na drugie moto odpowiednie?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
GSX-R 750 na drugie moto odpowiednie?
Witam co sÄ…dzicie o Suzuki GSX-R 750 K8? wygoda/komfort jazdy
Chciałbym się właśnie przesiąść na takie moto. Dwa sezony jeździłem na Suzuki GSX 600f i zastanawia mnie czy GSX-R jest dobrym wyborem. Jak to jest z tym systemem S-DMS?
Chciałbym używać na krótkie jak i na długie dystanse.
Zamierzam go kupić na okres około 3 lat.
188cm/75kg
Chciałbym się właśnie przesiąść na takie moto. Dwa sezony jeździłem na Suzuki GSX 600f i zastanawia mnie czy GSX-R jest dobrym wyborem. Jak to jest z tym systemem S-DMS?
Chciałbym używać na krótkie jak i na długie dystanse.
Zamierzam go kupić na okres około 3 lat.
188cm/75kg
- Pawetor90
- Świeżak
Przymierzałem się do GSX-Ra i jeśli chodzi o pozycję siedzącą to dużo bardziej mi przypasowała jak np na r6. 1000 to jeszcze za duża pojemność jak dla mnie. Bardziej zastanawiam się nad GSX-R 600 albo 750. Ale chciałym kupić moto na okres około 3 lat dlatego bardziej byłbym skłonny kupić 750, tylko zostanawia mnie jak to jest z agresywnością jej w porównaniu do 600. Jeździłem na GSX 600f 86KM olejak a jednak 750 ma to 150 koni i nie wiem jak to jest z ogarnięciem takiego motocykla czy jest duża różnica między 600.
Ostatnio edytowano 16/3/2015, 18:54 przez Pawetor90, łącznie edytowano 1 raz
- Pawetor90
- Świeżak
750 idzie jak 1000? Skończ wypisywać te brednie Grynfix. GSXR 750 nie wypluło nigdy na hamowni tych 150KM i o ile fakt moto idzie porównywalnie do starych Rjedynek typu rn04 to uwierz że poprzednią ZX-10R wciągałem GSXR 750 K6 airboxem... To obecną bym go zjadł i wypluł wydechem
Skąd ty bierzesz wene na wypisywanie tych herezji? Jeździłeś w ogóle jakimś nowszym Litrem? Czy tak tylko bajki sobie wypisujesz? 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Black-Ghost
Więc pytanie do Ciebie. Twoim zdaniem 750 nadaje się na drugie moto czy bardziej byś proponował 600? Według mnie jest to 25KM różnicy niby nie mało ale czy jest to znacząca róznica jeśli chodzi o ogarnięcie moto? Przypomnę dwa sezony śmigałem na GSX 600f.
Więc pytanie do Ciebie. Twoim zdaniem 750 nadaje się na drugie moto czy bardziej byś proponował 600? Według mnie jest to 25KM różnicy niby nie mało ale czy jest to znacząca róznica jeśli chodzi o ogarnięcie moto? Przypomnę dwa sezony śmigałem na GSX 600f.
GSX-R 750 k8
- Pawetor90
- Świeżak
Jak 2 sezony jeździłeś, to chyba wiesz na co cie stać? Jak trzesz łokciami i walisz długie gumy, to możesz i na litra wskakiwać
Jak opon nawet nie pozamykałeś... to jeździj dalej tym gsxfem
W sumie nie bardzo widzę sens 750, 600 na luzie wystarczy po tym słabowatym turystyku.

W sumie nie bardzo widzę sens 750, 600 na luzie wystarczy po tym słabowatym turystyku.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invi napisał w sumie to samo co chciałem napisać... Jeśli czujesz sie na siłach to Gix 750 nie powinien cie przerosnąć.. a jeśli nie to 600 w zupełności wystarczy
I nie słuchaj tych bzdur że Gix 750 idzie jak litry
Bo chłopak trochę urwał sie od rzeczywistości...
Grynfix Proszę skończ wypisywać te głupoty.. Świat poszedł do przodu litry mają po 200KM i 200kg wagi co daje przelicznik 1/1 a najnowszy gix 750 ma biede 150KM wypluć na hamowni i nie waży 150kg

I nie słuchaj tych bzdur że Gix 750 idzie jak litry

Grynfix Proszę skończ wypisywać te głupoty.. Świat poszedł do przodu litry mają po 200KM i 200kg wagi co daje przelicznik 1/1 a najnowszy gix 750 ma biede 150KM wypluć na hamowni i nie waży 150kg

-
powiem ci tak. jak chcesz 3/4 w k6+ to zycze powodzenia. ja szukalem od kwietnia, w listopadzie kupilem bo akurat znajomy sprzedawal.
750 jest malo na rynuku, sa drogie k8 to wydatek 25tys w gore (bez gratow ofc).
wracajac do pytania, bo tym gsxf, na 750 bym nie wchodzil, poszukaj 600.
black - gixy po L1 dostaly w dupe. jak chcesz najmocniejsza jednostke, ktora najlepiej sie prowadzi, to tylko k6/k7, albo k8-l0 (mapy zaplony + inne owiewki, reszta ta sama)
750 jest malo na rynuku, sa drogie k8 to wydatek 25tys w gore (bez gratow ofc).
wracajac do pytania, bo tym gsxf, na 750 bym nie wchodzil, poszukaj 600.
black - gixy po L1 dostaly w dupe. jak chcesz najmocniejsza jednostke, ktora najlepiej sie prowadzi, to tylko k6/k7, albo k8-l0 (mapy zaplony + inne owiewki, reszta ta sama)
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
tanio. pokaż to moto, jeśli nie ma grafik 3d na boku to malowane, tak btw (bo owiewka oryginal na bok kosztuje 750zl, wiec duzo ludzi leci w kulki).
//a to czy ejstes gotowy to tak jak invi mowil, gumy pozamykane etc to czemu nie. jesli jezdziles spokojnie, turystycznie, to nawet nie siadaj, bo go w calosci nie sprzedasz:D
//a to czy ejstes gotowy to tak jak invi mowil, gumy pozamykane etc to czemu nie. jesli jezdziles spokojnie, turystycznie, to nawet nie siadaj, bo go w calosci nie sprzedasz:D
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Akurat wychodzi to 25tys zł tak jak mówiłeś, można tu natrafić na okazje. Zdjęcia nie mam, będę miał w poniedziałek to podeślę.
Raczej turystycznie tym gsxfem nie jezdziłem
mam tu bardzo dobre warunki do jazdy na moto, górzyste terenu, dużo winkli 
Raczej turystycznie tym gsxfem nie jezdziłem

- Pawetor90
- Świeżak
Pawetor90 napisał(a):można tu natrafić na okazje.)
Dział bajki i mity

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Panowie zluzujcie trochÄ™ gumkÄ™ w majtach
Ale również sie podpisze pod tym że nie ma okazji.. Jeśli coś jest warte dobrych pieniędzy to nikt tego nie sprzedaję taniej.

-
No jak trochę pojeździsz, pooglądasz maszyn to zobaczysz o czym mówię
Nikt, absolutnie nikt, nie sprzedaje motocykla który jest wart 25 tys. za dwa, cztery albo sześć tysięcy taniej bo: ,,bierze ślub", ,,dziecko mu się urodziło", ,,wyjeżdża za granicę" albo inny tego typu śmieszny powód
Ty byś tak zrobił ? sprzedał byś dużo taniej bo potrzebujesz pieniędzy ? Przecież to absurdalne podejście, a ludzi się na to łapią...
Jeśli ktoś sprzedaje moto rzeczywiście taniej niż ono kosztuje w danym roczniku i stanie, to takie szpeje nawet nie trafiają na ogólnodostępne aukcje

Nikt, absolutnie nikt, nie sprzedaje motocykla który jest wart 25 tys. za dwa, cztery albo sześć tysięcy taniej bo: ,,bierze ślub", ,,dziecko mu się urodziło", ,,wyjeżdża za granicę" albo inny tego typu śmieszny powód

Jeśli ktoś sprzedaje moto rzeczywiście taniej niż ono kosztuje w danym roczniku i stanie, to takie szpeje nawet nie trafiają na ogólnodostępne aukcje

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
jak bralem gixa, szukalem od kwietnia. poczatke listopada poszlo info, ze kumpel chyba bedzie sprzedawal, bo potrzebuje hajsu na juz. ale kurde daleko, ponad 300km, no i drogo. dzwonie, pytam, moto tip top, naped do wymiany, jakies ryski, wiadomo.
jade, jak ogladalme moto, dzwonily 3 osoby w sprawie tego gixa, z ceny urwalem 100zl (z 20k).
nie ma okazji
jak ktos potrzebuje hajsu na juz, a moto ma wychuchane, to najwyzej sprzeda je za tydzien po tej cenie co chce, a nie tego samego dnia.
pomine to, ze te naprawde wycackane sprzety, najczesciej chodza po znajomych/po forach, i na aukcjach nawet wystawiane nie sa, bo nie trzeba
//i nie ma czegos takiego ze moto w super stanie, za pol ceny na allegro, bo typ potrzebuje kasy i moto stoi miesiac, dwa, trzy. bo nawet wiekszosc ludzi ma na tyle mozgu, ze ulepa nie kupi (ale nie wszyscy, stad potem tematy, czemu moto sciaga, czemu cos chrupie, etc)
jade, jak ogladalme moto, dzwonily 3 osoby w sprawie tego gixa, z ceny urwalem 100zl (z 20k).
nie ma okazji

jak ktos potrzebuje hajsu na juz, a moto ma wychuchane, to najwyzej sprzeda je za tydzien po tej cenie co chce, a nie tego samego dnia.
pomine to, ze te naprawde wycackane sprzety, najczesciej chodza po znajomych/po forach, i na aukcjach nawet wystawiane nie sa, bo nie trzeba
//i nie ma czegos takiego ze moto w super stanie, za pol ceny na allegro, bo typ potrzebuje kasy i moto stoi miesiac, dwa, trzy. bo nawet wiekszosc ludzi ma na tyle mozgu, ze ulepa nie kupi (ale nie wszyscy, stad potem tematy, czemu moto sciaga, czemu cos chrupie, etc)
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości