11123
kup sobie papier ścierny, jakiś środek antykorozyjny np grunt epoksydowy, szpachlówka o ile jest potrzebna, podkład (hammereit do metalu) i lakier w sprayu, wszystko w małych puszkach. coś do umycia miejsca żeby usunąć syf, asfalt, wosk i inne badziewia z lakieru. Niektórzy uzywają benzyny ekstrakcyjnej ale podobno rozmazuje. Ja bym po prostu przeleciał to benzyną ekstrakcyjną kilka razy za każdym razem wycierając do sucha ręcznikiem papierowym. jak ruda przeżarła na wylot to jeszcze spawanie do tego.
Nie wal szpachlówki na gołą blachę, pomaluj kilka razy hammereitem za każdym razem po wyschnięciu poprzedniej warstwy, potem to sobie zmatowisz i jedziesz lakierem.
drzyj do gołej blachy na błysk, podkład, szpachlówa (jeśli konieczna), nowy lakier.
Nie wal szpachlówki na gołą blachę, pomaluj kilka razy hammereitem za każdym razem po wyschnięciu poprzedniej warstwy, potem to sobie zmatowisz i jedziesz lakierem.
drzyj do gołej blachy na błysk, podkład, szpachlówa (jeśli konieczna), nowy lakier.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
fanpage sciagacza na fejsie to dno, wrzucili foto ze ktos na patelni sie zabil. ulica to nie tor i krotka pilka, jak ktos ma daleko na strzelnice to chodzi po drodze i strzela do ludzi? nie, to dlaczego niektorzy sie na drogach scigaja?
a dwa, jak tor wybuduja to ludzie i tak nie beda chodzic 'bo za drogo', takie myslenie polaka.
a dwa, jak tor wybuduja to ludzie i tak nie beda chodzic 'bo za drogo', takie myslenie polaka.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Kaai napisał(a):fanpage sciagacza na fejsie to dno, wrzucili foto ze ktos na patelni sie zabil. ulica to nie tor i krotka pilka, jak ktos ma daleko na strzelnice to chodzi po drodze i strzela do ludzi? nie, to dlaczego niektorzy sie na drogach scigaja?
Kaai... jak to przeczytałem to zacząłem się zastanawiać czy skopiowałeś mój komentarz czy myślimy tak samo..
Zaczynam się o siebie obawiać

-
kravec - Administrator
Ostatnio edytowano 22/6/2014, 22:23 przez gumis, łącznie edytowano 1 raz
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
kravec napisał(a):Kaai napisał(a):fanpage sciagacza na fejsie to dno, wrzucili foto ze ktos na patelni sie zabil. ulica to nie tor i krotka pilka, jak ktos ma daleko na strzelnice to chodzi po drodze i strzela do ludzi? nie, to dlaczego niektorzy sie na drogach scigaja?
Kaai... jak to przeczytałem to zacząłem się zastanawiać czy skopiowałeś mój komentarz czy myślimy tak samo..
Zaczynam się o siebie obawiać
mam wrażenie, że jeśli nie jeździsz dla lansu, i nie jesteś z tych co "nigdy nie wiem czy wrUce calo do domu" (bo ja jak jadę to nie mam zamiaru się rozjebać) to myśli się chyba w podobny sposób co napisałem.
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Teraz mi przypomniałeś. Ostatnio siedząc na Piotrkowskiej (taka znana chyba dość, główna ulica/deptak w Łodzi z masą knajp, ogródków, dyskotek) patrzyłem sobie na całkiem zacne stado Jeźdzców.. bo inaczej nazwać nie mogę. Typki poodstrzelani w kombiaki alpina, ani jeden (z około trzydziestu) slajderów nawet trochę nie miał ruszonych, i same R'ki. I tak widać że chyba codziennie tam przyjeżdżają jak pogoda dopisze.
Teraz już rozumiem po co kupuje się 2 częściowe kombinezony- wiem po co zdejmować kurtkę jak idzie się "pojeździć" to raz, a dwa że potencjalna "zainteresowana" może nas znaleźć w tłumie za pomocą dopasowania kurtki leżącej na motocyklu do spodni które być może niebawem zostaną przed nią zdjęte
Gumiś- aż się łezka w oku zakręciła. Jaki on miał ostatni nick? Bo najbardziej go pamiętam jako Outlaw'a
Teraz już rozumiem po co kupuje się 2 częściowe kombinezony- wiem po co zdejmować kurtkę jak idzie się "pojeździć" to raz, a dwa że potencjalna "zainteresowana" może nas znaleźć w tłumie za pomocą dopasowania kurtki leżącej na motocyklu do spodni które być może niebawem zostaną przed nią zdjęte

Gumiś- aż się łezka w oku zakręciła. Jaki on miał ostatni nick? Bo najbardziej go pamiętam jako Outlaw'a
-
kravec - Administrator
ja mam 2 pc bo jest praktyczniejszy jak masz tylko 1 kombi, jak jadę na uczelnię to kurtkę ściągam i odwieszam,w spodniach i butach się "przemęczę" jakoś problemu z tymi nie mam
ale teraz szukam kolejnego to tylko 1pc i mega perforowany
ale teraz szukam kolejnego to tylko 1pc i mega perforowany
- Kaai
- Mieszkaniec forum
No to tak. Ale jak często tak to wygląda?
Najlepiej i tak tekstyl i jeansy do takich zastosowań. Choć na uczelnię zasuwam autem, ewentualnie rowerem. Nie miałbym gdzie trzymać kasku itd. Bo na zajęcia wchodzę w fartuchu więc nie ma opcji popitalania w butach od moto.
Zdecydowałeś już z tym kombinezonem?
Najlepiej i tak tekstyl i jeansy do takich zastosowań. Choć na uczelnię zasuwam autem, ewentualnie rowerem. Nie miałbym gdzie trzymać kasku itd. Bo na zajęcia wchodzę w fartuchu więc nie ma opcji popitalania w butach od moto.
Zdecydowałeś już z tym kombinezonem?
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a): Typki poodstrzelani w kombiaki alpina, ani jeden (z około trzydziestu) slajderów nawet trochę nie miał ruszonychf, i same R'ki. I tak widać że chyba codziennie tam przyjeżdżają jak pogoda dopisze.
U mnie w mieście też jest taka grupka bananów, tylko że same gixxery, i jak zobaczą jakąś lepszą to tak przypadkowo zatrzymują sie obok niej. A o stanie ich moto nie wspomne. Kiedyś słyszałem rozmowe jednego przez telefon, chyba z jakąś... kobietą lekkich obyczajów rozmawiał bo mówił że coś mu skrzypi i zaczął wymieniać pół zawiechy, co mu się przypomniało. Po czasie okazało się że łańcuch zardzewiał

-
cioracz - Mieszkaniec forum
W weekend odbył się u nas zlot Gryf Party. Może nie jestem specjalnym fanem tego typu imprez ale trochę pogadać i przejechać paradą na kilkaset sprzętów zawsze można.
Najgorszy był brak fury bo wszystko sprzedane ale sobie poradziłem:

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Dobrze ze mam slajdery przytarte moze cos na to wyrwe
Co do 2PC, wg mnie jest praktyczniejszy, nawet jak jedziesz gdzies sobie w trase, zatrzymujesz sie na postoj sciagasz i jest git. W 1PC bys musial za soba targac gore kombiaka, co jak zauwazylem wsrod ludzi jezdzacych w 1PC, jest uciazliwe. Nawet yatryzmac sie cos zjesc

Co do 2PC, wg mnie jest praktyczniejszy, nawet jak jedziesz gdzies sobie w trase, zatrzymujesz sie na postoj sciagasz i jest git. W 1PC bys musial za soba targac gore kombiaka, co jak zauwazylem wsrod ludzi jezdzacych w 1PC, jest uciazliwe. Nawet yatryzmac sie cos zjesc
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
cioracz napisał(a):kravec napisał(a): Typki poodstrzelani w kombiaki alpina, ani jeden (z około trzydziestu) slajderów nawet trochę nie miał ruszonychf, i same R'ki. I tak widać że chyba codziennie tam przyjeżdżają jak pogoda dopisze.
U mnie w mieście też jest taka grupka bananów, tylko że same gixxery, i jak zobaczą jakąś lepszą to tak przypadkowo zatrzymują sie obok niej. A o stanie ich moto nie wspomne. Kiedyś słyszałem rozmowe jednego przez telefon, chyba z jakąś... kobietą lekkich obyczajów rozmawiał bo mówił że coś mu skrzypi i zaczął wymieniać pół zawiechy, co mu się przypomniało. Po czasie okazało się że łańcuch zardzewiał
u mnie tez sami lanserzy na gixach

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
Ten piękniś to outlaw?
Zajebista
Normalnie perfekcyjnie zrobiona
No i wjazd za darmo
Ja bym pewnie wpadł, ale obrona jutro 

Landryss25 napisał(a):W weekend odbył się u nas zlot Gryf Party. Może nie jestem specjalnym fanem tego typu imprez ale trochę pogadać i przejechać paradą na kilkaset sprzętów zawsze można.
Zajebista

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Że wjazd za free to się dowiedziałem dopiero na miejscu jak mnie chłopaki do środka zawołali. Wejściówki bym nie kupował bo ciekawego dla mnie tam nie było. Zwłaszcza że zlot jest już kilka lat z rzędu a do zamku od domu mam 400m. No ale jak już dali to chwilę nawet byłem w środku
A tą WFM 2 lata temu wygrzebałem z kupy złomu, dałem chrzestnemu a on zainwestował w nią pare groszy

A tą WFM 2 lata temu wygrzebałem z kupy złomu, dałem chrzestnemu a on zainwestował w nią pare groszy

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl