Sens zmiany Thunderace na R1
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Moim zdaniem GSXR jest od R1 wygodniejszy... Ale czy to do turystyki siÄ™ nadaje... Nie bardzo...
Thunderace to stary kloc... Kiedyś były traktowane jak sporty, dziś są sportturystami... Kloce do turystyki są idealne... Wysoka masa działa na korzyść 4 liter...
Do jazdy z plecakiem moim zdaniem R1 będzie "bolesny". To typowy sport...
Thunderace to stary kloc... Kiedyś były traktowane jak sporty, dziś są sportturystami... Kloce do turystyki są idealne... Wysoka masa działa na korzyść 4 liter...
Do jazdy z plecakiem moim zdaniem R1 będzie "bolesny". To typowy sport...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Grynfix:
Mam RN04 i powiem trochę od siebie. R1 nie ma żadnego uchwytu a to wcięcie o którym pewnie myślisz zupełnie się na uchwyt nie nadaje, przynajmniej mój plecaczek nie używa go
Piszesz że r1 to nie rewolucja? hmm poczytaj ten artykuł bo dla mnie chociaż jest podobna(!) to zupełnie inne moto http://www.scigacz.pl/Yamaha,YZF-R1,89.html Następna sprawa to uważaj na RN01. W sumie nie miałem do czynienia z nim ale STATYSTYCZNIE dużo więcej egzemplarzy jest porozbijanych i z popsutą skrzynią biegów. Podobno w RN04 zrobili ileś tam poprawek które miały podnieść wytrzymałość skrzyni...nie wiem u mnie nic się nie dzieje już 5 sezon. Moja rada: jeżeli masz wychuchanego Thunderace`a i wszystko chodzi dobrze to nie zamieniaj na erke chyba że kuzyna jest też dobra i sprawdzona. Thunder to naprawdę fajne i mocne moto a Twoja laska jeździ w miarę wygodnie. Niejednokrotnie spotkałem thundera w trasie i naprawdę super się z nim lata i jest co robić
Tyle z mojej strony
Mam RN04 i powiem trochę od siebie. R1 nie ma żadnego uchwytu a to wcięcie o którym pewnie myślisz zupełnie się na uchwyt nie nadaje, przynajmniej mój plecaczek nie używa go

Wchodzę tam, gdzie inni uciekają przed śmiercią...
-
Bzyk_R1 - Świeżak
Powtórzę to jeszcze raz. Thunder to wspaniała maszyna, jeżeli Cię nie zawodzi i jest doinwestowana to nie oddawaj jej. Zależy Ci na sekundowych lepszych osiągach? czy na parę km/h lepszej prędkości? chyba nie...wiec po co erka? Każdy ceni coś w swoim motocyklu coś co dla niego jest ważne, każdy kto troche pojeździ i pozna motura, troszkę zainwestuje to zna jego wartość. Ja np. bym Ci mojej R1 nie dał na zamiane i dla mnie porównanie R1:Thunder to 999:0 ale co z tego? ważne żebyś nie zamienił siekierki na kijek...nie bierz jakiegoś ulepa 

-
Bzyk_R1 - Świeżak
Bo najlepiej było by mieć i sporta i turystyka
A nie myślałeś o np. Hondzie XX (R4) albo VFR (V4) ??
Inna marka, ale te modele idealnie łączą sport z turystyką
Kawasaki ma ZZR1200 i 1400, ostrzej to ZX12R
Suzuki - jeździsz litrem i wydajesz się normalny - może Hayka??

A nie myślałeś o np. Hondzie XX (R4) albo VFR (V4) ??
Inna marka, ale te modele idealnie łączą sport z turystyką

Kawasaki ma ZZR1200 i 1400, ostrzej to ZX12R
Suzuki - jeździsz litrem i wydajesz się normalny - może Hayka??
Jak fenix z popiołów 

-
Przecież te Hayki, ZZRy, XX itd to ta sama półka co thunderace, albo i jeszcze mniej sportowe, tyle że więcej KM mają.
Kup se panie normalnego sportowego litra i nie zamulaj
Kup se panie normalnego sportowego litra i nie zamulaj

Ostatnio edytowano 27/2/2015, 18:57 przez Invi, łącznie edytowano 1 raz
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Grynfix napisał(a): Drugi kuzyn ma KTM RC8 teraz też na full akrapovicu i to brzmi raczej jak spadający śmigłowiec niż jak motocykl..
A ja to kocham wręcz

Brat ma Firestorm'a z dwoma otwartymi Art'ami i ochrzciliśmy go - Helikopter

Dla mnie - genialne

Jak fenix z popiołów 

-
Motor musi być słyszalny haha (interpretować jak kto chce). Też mam akra w R1 i głos wydaje piękny. Kiedyś spotkałem w drodze na zlot na Jasną Górę Thundera...gościu leciał z plecaczkiem i tak nam się fajnie pociskało ze hej. Startował super i było z kim jechać. Dla mnie to super maszyny są no i poza tym <3Yama<3
-
Bzyk_R1 - Świeżak
Grynfix napisał(a):No maszynka jest super - tylko pobór oleju w tych motocyklach jest po prostu wqurw!@jący.. a to dopadnie każdego thundera wcześniej lub później - nawet dbanego..
Ja mam od kolektorów akrapovica - brak exup'a itd.. Do tego chyba k&N więc darcie się motocykla (co prawda trochu głośne no ale .. jakoś mnie to nie boli) daje naprawdę fajny dźwięk - szczególnie powyżej 7kRPM robi się tornado z wydechu - a jeszcze trzeba to wyregulować DynoJetem (o ile już go nie ma) - tylko poczytałem troche i różne są opinie![]()
Miki - co do fotki - kolegi ojciec miał K1200S z wydechami od MV AugustyTeż 4 lufy z tyłu.. fajny dźwięk
![]()
Tu masz dźwięk kuzyna motocykla: https://www.youtube.com/watch?v=Qceqa7zFRkY - ja wole szlifierki
co to za cichy skuter?
jak chcesz głośny wydech to łyknij krótkie 2br albo krótkiego akrapa, poprzerabiaj i będziesz miał. najgłośniejsze są te najkrótsze wydechy (nie są najbardziej basowe, wiadomo, ale mega drą mordę)
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Ty lepiej już sie nie zastanawiaj nad zamianami bo widzę że planujesz inwestycje w Groma
a tak nawiasem kupiłeś juz ten pas z uchwytami dla pasażerki bo ja też myślałem nad tym ostatnio dla mojej młodej.

-
Bzyk_R1 - Świeżak
Thunderace przy R1 rn04 np jest jak wóz z węglem, nie skręca i nie hamuje 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 51 gości