[Yamaha MT-09 Tracer] Yamaha MT-09 Tracer - turystyczna..
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Yamaha MT-09 Tracer] Yamaha MT-09 Tracer - turystycz
Dyskusja na temat: Yamaha MT-09 Tracer - turystyczna waga półśrednia
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Yamaha MT-09 Tracer - turystyczna waga półśrednia
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Yamaha MT-09 Tracer - turystyczna waga półśrednia
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Fajny wózek, myśle że zrobi w szeregach konkurencji takie samo zamieszneia jak zrobiły 07 i 09
<br><hr>Qba

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a jakies wady lub nie do końca pozytywne wrazenia? bo troche sie czyta jak art. sponsorowany
<br><hr>frt

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może trudno w to uwierzyć, ale ten motocykl jest na prawdę bardzo dobry, szczególnie jeżeli odnosimy się do jego ceny. Oczywiście Yamaha mogła zastosować bardziej zaawansowaną kontrolę trakcji, zawieszenie jest stosunkowo sztywne - dla jednych będzie to zaleta, dla innych wada (wspomniałem o tym w tekście), być może akcesoryjna szyba jeszcze lepiej chroniłaby przed wiatrem. Podoba mi się jego płynna charakterystyka, choć niektórzy mogą powiedzieć, że V2 lepiej im się będzie jeździć. Prawda jest taka, że Yamaha zwlekając długo z modelem MT-09, stworzyła świetną bazę, w której wystarczy wprowadzić kilka drobnych zmian, aby uzyskać zupełnie inny, choć wciąż tak samo dobry motocyklKomentatorzy napisał(a):a jakies wady lub nie do końca pozytywne wrazenia? bo troche sie czyta jak art. sponsorowany<br><hr>frt<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motocykl tanszy o 20% od konkurencji - Tigera czy Versysa. Wygląda na zdjęciach bardzo dobrze, szykuje się kolejny hit.
<br><hr>hans
<br><hr>hans
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Porównując z Versysem 1000 należałoby wspomnieć o jeździe we dwójkę i komforcie pasażera. Versys jest pomyślany również dla dwojga, a Tracer jest raczej do turystyki jednoosobowej. Jest za krótki i ma za wysoko podnóżki pasażera, żeby był wygodny.<br><hr>Robert
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na cos takiego liczylem ze stajni Triumpha a tu Yamaha sie postarala. Najpierw jazda probna ale cos czuje ze w tym roku zamienie Tigera Sport na Tracera...
Szkoda ze w tekscie nie ma zadnej wzmianki z jazdy z pasazerem, podejrzewam ze z przyczyn technicznych...<br><hr>R@F
Szkoda ze w tekscie nie ma zadnej wzmianki z jazdy z pasazerem, podejrzewam ze z przyczyn technicznych...<br><hr>R@F
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a te filmiki muszą być aż tak kiepskiej jakości? no nie wierzę, że macie tak słabe kamery, wrzucajcie to na vimeo albo yt, bo ten wasz player niszczy całą robotę i przyjemności z oglądania zero. <br><hr>tomo360
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I ta szybka robi z nirgo motocykl turystyczny, może jeszcze dla dwóch osób? FJR 1300 za mało zwinny? Motocykl turystyczny nie służy do rżnięcia głupa na jednym kole tylko do komfortowego pokonywania długich tras, na których motocykl osłania nas przed wpływem warunków atmosfrycznych, jak właśnie wspomniany FJR czy BMW serii K. No i łańcuch...<br><hr>werner_beinhart
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zależy kto co lubi. Ja nie lubię tych wielkich motocykli wyglądających na kredens. A do komfortu i osłony przed warunkami atmosferycznymi służą samochody.<br><hr>ThondallKomentatorzy napisał(a):I ta szybka robi z nirgo motocykl turystyczny, może jeszcze dla dwóch osób? FJR 1300 za mało zwinny? Motocykl turystyczny nie służy do rżnięcia głupa na jednym kole tylko do komfortowego pokonywania długich tras, na których motocykl osłania nas przed wpływem warunków atmosfrycznych, jak właśnie wspomniany FJR czy BMW serii K. No i łańcuch...<br><hr>werner_beinhart<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No no! Bez takich bo Yamaha ma rodzine FZ która jest też idealna do takiej turystyki. Nie dajmy sie zwariowac ze te "Adventure" motocykle są inne bo nie są...chyba tylko z wygladu! Z asfaltu zjadą tak samo daleko jak FZ. No może kawałeczek dalej...
Dodatkowo prosba o test z pasażerem. Do tego ten motocykl został też stworzony, a obawy są z uwagi na wielkość, zawias, wygoda.
Przydało by się troche odczuć w stosunku do szerszej konkurencji - DL, Crossrunner i innych turystykow na rynku.<br><hr>Ziben
Dodatkowo prosba o test z pasażerem. Do tego ten motocykl został też stworzony, a obawy są z uwagi na wielkość, zawias, wygoda.
Przydało by się troche odczuć w stosunku do szerszej konkurencji - DL, Crossrunner i innych turystykow na rynku.<br><hr>Ziben
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Widziałem dzisiaj na żywo, w salonie w Bielsku-Białej. Nie napiszę więcej, aniżeli: "Drogi Święty Mikołaju...".<br><hr>zauroczony
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam nadzieję, że uwzględnione zostaną uwagi moich poprzedników i kolejne testy rozszerzone zostaną o udział w nich pasażera. Dzięki nim otrzymalibyśmy pełniejszy obraz. Osobiście czekam na te informacje z niecierpliwością. <br><hr>maro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
akurat te modele bym przemilczał. Bo to jeden z bardziej mdłych motocykli jakie są w ofercie na rynku.Komentatorzy napisał(a):No no! Bez takich bo Yamaha ma rodzine FZ która jest też idealna do takiej turystyki. Nie dajmy sie zwariowac ze te "Adventure" motocykle są inne bo nie są...chyba tylko z wygladu! Z asfaltu zjadą tak samo daleko jak FZ. No może kawałeczek dalej...
Przydało by się troche odczuć w stosunku do szerszej konkurencji - DL, Crossrunner i innych turystykow na rynku.<br><hr>Ziben<br>
Dobrze że ma nową serię MT i mam nadzieje że czym prędzej zamknie kartę FZ której korzenie sięgają w latach 80<br><hr>motorek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja tam mam fzs 600 fazer i wcale nie narzekam, nikt mi nie powie, że ten motocykl jest bezpłciowy. W klasie nakedów z tamtych lat jest najlepszy, bo i do turystyki się nadaje i do miasta, a w winklach też się nieźle składa. Takie opinie wyrażają zakompleksieni użytkownicy Hondy, którzy przy piwie bajają : bo mój motocykl to..., i to..., a w winklach umiejętności wychodzą. Pozdrawiam. Ps jak by mnie tylko było stać
<br><hr>Tomek

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wydaje mi się, że dosyć sporym minusem na dłuższe podróżowanie tym motocyklem może być układ steru oraz pozycja ułożenia rąk na nim. Manetki są wręcz na wprost od siebie, zero skosu. Nadgarstki mogą pewnie boleć po pokonaniu >200 km.<br><hr>Peterfz6
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości