Podstawowe narzędzia do warsztatu
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
melvin napisał(a):3 pytania:
1. Jaki multimetr wybrać?
w jakimś ładnym kolorze, np. żółtym
2. Jaka tablica narzędziowa do garażu?
koniecznie paździerzową
3. Jaka tablica z kuwetami do garażu?
hm... hodowla kotów?
jakiś żwirek zapachowy by się przydał
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ja mam żółty multimetr i zdecydowanie polecam. Poprzedni był czarny i nie bardzo się sprawdził.
A kuwety polecam kryte. Mniej śmierdzi i piach się tak nie rozsypuje jak z otwartej.
A kuwety polecam kryte. Mniej śmierdzi i piach się tak nie rozsypuje jak z otwartej.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
melvin napisał(a):1. Jaki multimetr wybrać?
Ja preferuje Uni-T - tech chinol, ale jakoś polubiłem te mierniki
Mam M890G

oraz kieszonkowy - UT10A

melvin napisał(a):2. Jaka tablica narzędziowa do garażu?
Ja mam płytę osb przy kołkowaną

Do tego mocowania WkrętMet

melvin napisał(a):3. Jaka tablica z kuwetami do garażu?
Nie mam kota to nie wiem co z kuwetą...
Na wkręty, podkładki bezpieczniki itd mam organizery

Na śruby i nakrętki - puszki po mleku dla dzieci

Na wieczku markerem popisane M12/M10/M8 itd...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
mnie właśnie wkurwiają te nakrętki itp w puszkach (ja akurat używam tub po wódce) i chciałbym to jakoś ogarnąć za pomocą tablicy z kuwetami, te "mobilne organizery" mnie nie jarają bo potrzebne są do nich półki i generalnie zabierają dużo miejsca...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Bierzesz sloiki, przykrecasz wieczka do sufitu, system organizacji gotowy. Nie zabiera miejsca, a od razu widac co jest w srodku.
Miernik bierz najtanszy. Poza sprawdzeniem "jest/nie ma napiecia" oraz czy jest polaczenie, nie bedziesz uzywac innych funkcji.
Miernik bierz najtanszy. Poza sprawdzeniem "jest/nie ma napiecia" oraz czy jest polaczenie, nie bedziesz uzywac innych funkcji.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
niestety mam niski garaż, tak niski że prawie zawadzam głową o lampę więc słoiki odpadają, do tego strop jest tak zazbrojony że ciężko się wwiercić. Nie toleruję taniego dziadostwa, znajomy miał tani miernik i przy sprawdzeniu napięcia ładowania w jego moto pokazywał 13.5v a moto nie doładowywało, na jakimś innym pożyczonym mierniku napięcie wynosiło już ok 10v. jak już mam wydawać pieniądze na coś, to niech to będzie dobrej jakości i niech spełnia swoje zadanie.

-
melvin - PierwszyOkrutny
Fugu napisał(a):Bierzesz sloiki, przykrecasz wieczka do sufitu, system organizacji gotowy. Nie zabiera miejsca, a od razu widac co jest w srodku.
Miałem to robić, ale dostałem 2 wory puch...
Dobra opcja
Coś w tym stylu

Jak fenix z popiołów 

-
melvin napisał(a): Nie toleruję taniego dziadostwa, znajomy miał tani miernik i przy sprawdzeniu napięcia ładowania w jego moto pokazywał 13.5v a moto nie doładowywało, na jakimś innym pożyczonym mierniku napięcie wynosiło już ok 10v.
Typowe dla zdychajacej baterii.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
http://allegro.pl/samochodowy-miernik-m ... 30784.html
zda to egzamin i wystarczy do podstawowych prac? czy lepiej wyższy model za około 100zł?
zda to egzamin i wystarczy do podstawowych prac? czy lepiej wyższy model za około 100zł?

-
melvin - PierwszyOkrutny
Jest tak samo dobry (czy zly jak taki za 10 PLN -> http://allegro.pl/miernik-multimetr-cyf ... 52645.html ). Tylko - pisales ze nie chesz taniego
Dobre mierniki nazywaja sie Voltcraft albo Fluke.

Dobre mierniki nazywaja sie Voltcraft albo Fluke.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Akurat co do YATO mam dość dobre przekonanie w kwestii jakości. Ogólnie nie chcę czegoś badziewnego firmy tajwanryż, chcę coś co podziała i dlatego pytam czy taki będzie dobry, czy rozsypie się za chwilę i czy lepiej wziąć coś innego i może droższego.

-
melvin - PierwszyOkrutny
Opinia w necie jest taka, że Yato jest najlepsze z najtańszych...
Brat właśnie kupił za 1600zł wózek narzędziowy + 12 wkładek narzędzi...
Powiem Wam, że jestem w szoku... Bije jakością na łeb niektóre uważane za dobre zestawy...
Miła dla oka kolorystyka i dość bogata oferta... Od manometrów, przez klucze, aż po dynamometr...
Brat właśnie kupił za 1600zł wózek narzędziowy + 12 wkładek narzędzi...
Powiem Wam, że jestem w szoku... Bije jakością na łeb niektóre uważane za dobre zestawy...
Miła dla oka kolorystyka i dość bogata oferta... Od manometrów, przez klucze, aż po dynamometr...
Jak fenix z popiołów 

-
chodzi tobie po głowie tego typu samoróbka?
http://www.tm24.pl/shop,100,stojaki-do-pojemnikow
http://www.tm24.pl/shop,100,stojaki-do-pojemnikow
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
a czy ktoś miał do czynienia z narzędziami Drenec? szukam sobie jakiegoś 'poważniejszego' zestawu kluczy, upatrzyłem sobie ładny zestaw, fajnie, że w walizeczce do przechowywania, ale chciałbym jeszcze zasięgnąć opinii, czy to solidne narzędzia?
(chodzi mi dokładnie o ten http://www.legallais.pl/produkt/zestaw-kluczy-nasadowych-drenec-z-serii-radio-14/1114 (otwórz link) )
(chodzi mi dokładnie o ten http://www.legallais.pl/produkt/zestaw-kluczy-nasadowych-drenec-z-serii-radio-14/1114 (otwórz link) )
Szerokości!
-
DalvertDavid - Świeżak
Z zasady, dbając o żywotność narzędzi, nie powinno się tego robić. W praktyce, pod warunkiem, że masz porządną markową grzechotkę, nic złego nie powinno się stać, dopóki nie będziesz zakładał na nią rury.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4