Złapanie gumy podczas jazdy
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Złapanie gumy podczas jazdy
Czy kiedykolwiek wam sie zdazylo zlapac gume podczas jazdy???
Co wtedy zrobiliscie??? jak sie zachowal wasz motocykl???
Nie mowie tutaj o jezdze 20km/h, tylko przy wyzszych predkosciach.
Co wtedy zrobiliscie??? jak sie zachowal wasz motocykl???
Nie mowie tutaj o jezdze 20km/h, tylko przy wyzszych predkosciach.
- Kasius
- Świeżak
jeszcze nigdy na motorku kapcia nie złapałem i mam nadzieje że tak zostanie mi jest tak dobrze ale pewnie jak bym złapał tyo myśle że gleba gwarantowana
Gilera Runner 2005r | | http://www.bezpieczny-motocyklista.info/
- kamil1993
- Świeżak
dlatego ja nie trawie, dlaczego ludzie kupują używane, stare, albo naprawiane opony... a potem kuku na drodze :/ na Gumach się nie oszczedza, do sporta trzeba dać te ponad 1000 zł, ale się ma pewność że się zrobiło wszystko dla swojego bezpieczeństwa...
Pozdr
Pozdr
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Ja złapalem gume w lesie przy predkosci okolo 50km/h, jechalem z kolega i człlem ze żuca mi tylem troche, kazalem mu zejsc bo bylo pod gorke i myslalem ze ma zaciezko ale jak zszedl i przyspieszylem to żucilo mocno tyłem a on krzyknol ze kapec 

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
R1 napisał(a):dlatego ja nie trawie, dlaczego ludzie kupują używane, stare, albo naprawiane opony... a potem kuku na drodze :/ na Gumach się nie oszczedza, do sporta trzeba dać te ponad 1000 zł, ale się ma pewność że się zrobiło wszystko dla swojego bezpieczeństwa...
Pozdr
odpowiedz na pytanie jest bardzo prozaiczna - niestety nie kazdego stac na nowy komplet opon. Ja zwykle jezdze na lezakownych, tudziez uzywanych oponach i niegdy nie mialem zadnych problemow.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
skoro stać ich na moto, to i na opony, napęd itp. a nie koniecznie trzeba wymieniać komplet... tył najwazniejszy 

-
R1 - Bywalec
mi ostatnio złapało przy 130 ostro porzucało ale zaraz delikatnie tylni hebel ręka z gazu i opanowałem
Jeszcze tu kiedyś wróce i zobaczymy kto jest górom.
- Prof.Piotr
- Świeżak
ale ja miałem rozcienta opona i powietrze pitło w moment a zazwyczaj jest dziura i powietrze powoli ucieka więc wcale to niejest takie niebezpieczne
Jeszcze tu kiedyś wróce i zobaczymy kto jest górom.
- Prof.Piotr
- Świeżak
jakoś nagle wszyscy ostatnio gumy łapią... żal
-
R1 - Bywalec
mi się zdarzyło złapać kapcia jak miałemtroche ponad 100
złapałem kapcia w przedniej oponie
jak przywaliłem o kożeń zapuźno go zauwarzyłem i nie pyknołem biegu niżej tak zeby przód poleciał bardziej góra i ciach
ale w enduro to nie tak bardzo czuć ale potem się dziwnie skreca tak przy 80;/ wiec była spokojna jazda do domku i odrazu zmiana
i jazda
dalej 

Husqvarna TE 250 i co tu dużo mówić 

- Lucek
- Świeżak
jechalem vtr 1000 f z zona i troche bagazy, na autostradzie wystrzelila mi przednia opona (byla nowa jak ja kupilem). kawalek bieznika odpadl. jechalem tak ok 150. nic sie nie stalo, moze dlatego, ze moto bylo zladowane, nie wiem. w momencie gdy strzelila, zauwazylem tylko, ze za cholere nie moge skrecic nawet na pas awaryjny. dopiero jak calkiem zwolnilem zjechalem na pobocze.
- Załączniki
-
- Image00001.jpg (21.19 KiB) PrzeglÄ…dane 7343 razy
- chris_nie
- Świeżak
bo to dunloop
Kumpel miał kiedyś taką twardą gumę ża nawet nie poczuł jak mu powietrze zeszło.
Siedzieliśmy w dwie osoby na moto i opona trzymała profil, a na ciśnieniomierzu pokazywała 0,2

Kumpel miał kiedyś taką twardą gumę ża nawet nie poczuł jak mu powietrze zeszło.
Siedzieliśmy w dwie osoby na moto i opona trzymała profil, a na ciśnieniomierzu pokazywała 0,2

http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
ostatnio tydzień temu złapałem gume właśnie na przednim kole jakieś 80km od domu. Co najciekawsze było to na zakręcie przy złożeniu (na szczęście wychodziłem już z winkla) w momencie motocykl się wyprostował i ostatkim siły wyprowadziłem go do końca. Postawiłem sprzęta przy jakiejś fabryczce w szczerym polu gdzie siedział stróż(????) przyjechało auto zdjęliśmy oponę i wio do domu zmienić kapcia:) wszystko było by ok gdyby nie była to niedziela 22 w nocy:)
Pozdrawiam!!

Pozdrawiam!!

No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości