Rękawice na zimne dni
• Strona 2 z 2 • 1, 2
W nocy z czwartku, na piątek, w Warszawie tyle było... http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... e=Warszawa
- Sysgone
- Świeżak
Sysgone napisał(a):W nocy z czwartku, na piątek, w Warszawie tyle było... http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... e=Warszawa
No jak wół powyżej 5 stopni.. więc?
-
kravec - Administrator
To ma do sedna tematu że nie ma sensu szukać głupich rozwiązań na temperatury w okolicach 0 stopni. W takich warunkach się nie jeździ i koniec. Opony motocyklowe nie są przystosowane do takich temperatur.
Kupując bardzo grube rękawice nie będzie odpowiednio czuł kierownicy, nie będzie miał właściwego wyczucia klamki, przycisków. To wpływa na bezpieczeństwo jazdy. Więc tak- uważam że ta dyskusja ma sens bo niektórzy tutaj mocno przesadzają. Nie raz jeździłem w temperaturach około 8 stopni- tak jak teraz mamy w nocy (nie w dzień) i na dystansie powiedzmy 20km dawały radę "zwykłe" skórzane rękawice motocyklowe, ewentualnie zakładałem pod nie jakieś cieniutkie dodatkowe (i tak pogarsza to wyczucie kierownicy i klamek).
Kupując bardzo grube rękawice nie będzie odpowiednio czuł kierownicy, nie będzie miał właściwego wyczucia klamki, przycisków. To wpływa na bezpieczeństwo jazdy. Więc tak- uważam że ta dyskusja ma sens bo niektórzy tutaj mocno przesadzają. Nie raz jeździłem w temperaturach około 8 stopni- tak jak teraz mamy w nocy (nie w dzień) i na dystansie powiedzmy 20km dawały radę "zwykłe" skórzane rękawice motocyklowe, ewentualnie zakładałem pod nie jakieś cieniutkie dodatkowe (i tak pogarsza to wyczucie kierownicy i klamek).
-
kravec - Administrator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości