[AktualnoÅ›ci] Zapis Å›miertelnego wypadku…...
[AktualnoÅ›ci] Zapis Å›miertelnego wypadku…...
Dyskusja na temat: Zapis Å›miertelnego wypadku… częściÄ… kampanii bezpieczeÅ„stwa
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Zapis Å›miertelnego wypadku… częściÄ… kampanii bezpieczeÅ„stwa
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Zapis Å›miertelnego wypadku… częściÄ… kampanii bezpieczeÅ„stwa
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Mocne... film napewno wpływa na wyobraźnię. Można wiele nauczyć się na błędach Davida- on już nie ma szans uczyć się na błędach innych.<br><hr>bogussz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mocne... film napewno wpływa na wyobraźnię. Można wiele nauczyć się na błędach Davida- on już nie ma szans uczyć się na błędach innych.<br><hr>bogussz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po obejrzeniu siedziałem przez dłuższą chwilę jak zahipnotyzowany. Podziwiam matkę, że zdecydowała się na upublicznienie tego materiału. Obyśmy wszyscy wyciągnęli właściwe wnioski z tej potwornej tragedii. <br><hr>Gnypek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Za szybko... o wiele za szybko. Nie zostawił sobie żadnej szansy, nawet trudno winić kierowcę auta..<br><hr>Prowler
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Trudno winić Twoją matkę, że jesteś debilem.<br><hr>kkkKomentatorzy napisał(a):Za szybko... o wiele za szybko. Nie zostawił sobie żadnej szansy, nawet trudno winić kierowcę auta..<br><hr>Prowler<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja przezylem taki wypadek, i to bez zlamania, nie wiem ile jechalem ale auto przestawilem o 90stopni, i w zadna sciane nie wjechalo jak pisza w gazecie (link nizej) z 10-15 metrow turlalem sie po asfalcie bez kombinezonu w samych rekawiczkach z ubran dla motocyklisty + kask z czego ok 10m lecialem w powietrzu tak jak on po uderzeniu, z tym ze tu lecial wiecej niz 10m. wyszedlem z tego bez szwanku, ludzie na przystanku w szoku, ja tez ale dopiero jak zobaczylem ze ruszam palcami i nic mi nie jest... tak... wtedy dostalem szoku bo bylo to dla mnie na prawde dziwne . mniejsza predkosc tez nie zawsze uratuje ci zycie, zle upadniesz i zlamiesz kregoslup , a powiem wam, ze podczas takiego pier...niecia nie ma sie kontroli nad cialem, lecisz jak zwloki. pozdrawiam wszystkich i uwazajcie na siebie. za tydzien mam nadzieje zaczne chodzic bez kul a za 2 tyg moze w koncu zegne palce u reki wcisne sprzeglo i zoram kapcia do konca na zakonczenie sezonu bynajmniej mojego w tym roku. ELO !
<a href="http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3553841,wypadek-na-kilinskiego-seicento-wjechalo-w-kamienice-po-zderzeniu-z-motocyklista,id,t.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3553841,wypadek-na-kilinskiego-seicento-wjechalo-w-kamienice-po-zderzeniu-z-motocyklista,id,t.html</a><br><hr>Vense
<a href="http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3553841,wypadek-na-kilinskiego-seicento-wjechalo-w-kamienice-po-zderzeniu-z-motocyklista,id,t.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3553841,wypadek-na-kilinskiego-seicento-wjechalo-w-kamienice-po-zderzeniu-z-motocyklista,id,t.html</a><br><hr>Vense
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Niestety niektórzy motocykliści mają taką filozofię, że jak mają szybkie moto to muszą zapierdalać! zawsze i wszędzie!!!<br><hr>bob
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli to ty na prawdę byłeś bohaterem tego artykułu to gratuluję lekkomyślności jazdy bez prawka i współczuję jednocześnie bo zapłacisz za wszystkie szkody z tym związane z własnej kieszeni...<br><hr>bbbbKomentatorzy napisał(a):ja przezylem taki wypadek, i to bez zlamania, nie wiem ile jechalem ale auto przestawilem o 90stopni, i w zadna sciane nie wjechalo jak pisza w gazecie (link nizej) z 10-15 metrow turlalem sie po asfalcie bez kombinezonu w samych rekawiczkach z ubran dla motocyklisty + kask z czego ok 10m lecialem w powietrzu tak jak on po uderzeniu, z tym ze tu lecial wiecej niz 10m. wyszedlem z tego bez szwanku, ludzie na przystanku w szoku, ja tez ale dopiero jak zobaczylem ze ruszam palcami i nic mi nie jest... tak... wtedy dostalem szoku bo bylo to dla mnie na prawde dziwne . mniejsza predkosc tez nie zawsze uratuje ci zycie, zle upadniesz i zlamiesz kregoslup , a powiem wam, ze podczas takiego pier...niecia nie ma sie kontroli nad cialem, lecisz jak zwloki. pozdrawiam wszystkich i uwazajcie na siebie. za tydzien mam nadzieje zaczne chodzic bez kul a za 2 tyg moze w koncu zegne palce u reki wcisne sprzeglo i zoram kapcia do konca na zakonczenie sezonu bynajmniej mojego w tym roku. ELO !
<a href="http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3553841,wypadek-na-kilinskiego-seicento-wjechalo-w-kamienice-po-zderzeniu-z-motocyklista,id,t.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3553841,wypadek-na-kilinskiego-seicento-wjechalo-w-kamienice-po-zderzeniu-z-motocyklista,id,t.html</a><br><hr>Vense<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tylko gdyby kierowca poczekał chwilę tam i skręcił po przejeździe motocyklisty to nikomu by się nic nie stało...
Ale jak jedzie taka pizda w puszce i rozmawia przez telefon, albo myśli o niebieskich migdałach i nie patrzy na to co się dzieję na drodze to tak jest.
Wina leży też po stronie motocyklisty, bo prędkość miał już w miarę wysoką, ale gdyby kierowca poczekał to dojechałby do domu cały.... <br><hr>klfkdk
Ale jak jedzie taka pizda w puszce i rozmawia przez telefon, albo myśli o niebieskich migdałach i nie patrzy na to co się dzieję na drodze to tak jest.
Wina leży też po stronie motocyklisty, bo prędkość miał już w miarę wysoką, ale gdyby kierowca poczekał to dojechałby do domu cały.... <br><hr>klfkdk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Felerne skrzyżowanie, w marcu tego roku na tym samym skrzyżowaniu facet wymusił na mnie pierwszeństwo. Jestem po jednej operacji i czekają mnie dwie kolejne. Prędkość znikoma 50km/h. <br><hr>DzabKomentatorzy napisał(a):ja przezylem taki wypadek, i to bez zlamania, nie wiem ile jechalem ale auto przestawilem o 90stopni, i w zadna sciane nie wjechalo jak pisza w gazecie (link nizej) z 10-15 metrow turlalem sie po asfalcie bez kombinezonu w samych rekawiczkach z ubran dla motocyklisty + kask z czego ok 10m lecialem w powietrzu tak jak on po uderzeniu, z tym ze tu lecial wiecej niz 10m. wyszedlem z tego bez szwanku, ludzie na przystanku w szoku, ja tez ale dopiero jak zobaczylem ze ruszam palcami i nic mi nie jest... tak... wtedy dostalem szoku bo bylo to dla mnie na prawde dziwne . mniejsza predkosc tez nie zawsze uratuje ci zycie, zle upadniesz i zlamiesz kregoslup , a powiem wam, ze podczas takiego pier...niecia nie ma sie kontroli nad cialem, lecisz jak zwloki. pozdrawiam wszystkich i uwazajcie na siebie. za tydzien mam nadzieje zaczne chodzic bez kul a za 2 tyg moze w koncu zegne palce u reki wcisne sprzeglo i zoram kapcia do konca na zakonczenie sezonu bynajmniej mojego w tym roku. ELO !
<a href="http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3553841,wypadek-na-kilinskiego-seicento-wjechalo-w-kamienice-po-zderzeniu-z-motocyklista,id,t.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3553841,wypadek-na-kilinskiego-seicento-wjechalo-w-kamienice-po-zderzeniu-z-motocyklista,id,t.html</a><br><hr>Vense<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Polecam zrobić prawko bo już masz ładne koszty a to nie koniec przyjemności <br><hr>ammigoKomentatorzy napisał(a):ja przezylem taki wypadek, i to bez zlamania, nie wiem ile jechalem ale auto przestawilem o 90stopni, i w zadna sciane nie wjechalo jak pisza w gazecie (link nizej) z 10-15 metrow turlalem sie po asfalcie bez kombinezonu w samych rekawiczkach z ubran dla motocyklisty + kask z czego ok 10m lecialem w powietrzu tak jak on po uderzeniu, z tym ze tu lecial wiecej niz 10m. wyszedlem z tego bez szwanku, ludzie na przystanku w szoku, ja tez ale dopiero jak zobaczylem ze ruszam palcami i nic mi nie jest... tak... wtedy dostalem szoku bo bylo to dla mnie na prawde dziwne . mniejsza predkosc tez nie zawsze uratuje ci zycie, zle upadniesz i zlamiesz kregoslup , a powiem wam, ze podczas takiego pier...niecia nie ma sie kontroli nad cialem, lecisz jak zwloki. pozdrawiam wszystkich i uwazajcie na siebie. za tydzien mam nadzieje zaczne chodzic bez kul a za 2 tyg moze w koncu zegne palce u reki wcisne sprzeglo i zoram kapcia do konca na zakonczenie sezonu bynajmniej mojego w tym roku. ELO !
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sam jesteś debilem jeśli nie dostrzegasz winy motocyklisty!!!<br><hr>bobKomentatorzy napisał(a):Za szybko... o wiele za szybko. Nie zostawił sobie żadnej szansy, nawet trudno winić kierowcę auta..<br><hr>Prowler<br>Komentatorzy napisał(a):Trudno winić Twoją matkę, że jesteś debilem.<br><hr>kkk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"Kierujący autem jadąc ul. Senatorską nie zachował ostrożności, nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu i zderzył się z motocyklistą jadącym ul. Kilińskiego" więc za co ma płacić? Wypadek nie jest z jego winy więc dostanie odszkodowanie! Mało, faceta na drogę cywilną może ciągnąc o zadośćuczynienie! A to czy miał prawko czy nie to nie ma znaczenia!!!!! W tym przypadku dostanie mandat 500zł jeżeli nie ma żadnej kategorii. Błędnie myślisz skoro uważasz że jadąc bez PJ i ktoś w Ciebie wjedzie to ten bez PJ jest winny zawsze. Sam jestem po podobnym zdarzeniu. Miałem wypadek na CBR F4, wyjechała mi baba, a ja miałem cofnięte uprawnienia i SĄDOWY ZAKAZ PROWADZENIA WSZELKICH POJAZDÓW! I co? Wina baby, PZU odszkodowanie wypłaciło, sąd nałożył grzywną za złamanie zakazu - (500PLN + 160 zł kosztów sądowych). Szczena opadła? Jak nie wierzysz mogę podesłać zdjęcia dokumentów.<br><hr>PalziuKomentatorzy napisał(a):ja przezylem taki wypadek, i to bez zlamania, nie wiem ile jechalem ale auto przestawilem o 90stopni, i w zadna sciane nie wjechalo jak pisza w gazecie (link nizej) z 10-15 metrow turlalem sie po asfalcie bez kombinezonu w samych rekawiczkach z ubran dla motocyklisty + kask z czego ok 10m lecialem w powietrzu tak jak on po uderzeniu, z tym ze tu lecial wiecej niz 10m. wyszedlem z tego bez szwanku, ludzie na przystanku w szoku, ja tez ale dopiero jak zobaczylem ze ruszam palcami i nic mi nie jest... tak... wtedy dostalem szoku bo bylo to dla mnie na prawde dziwne . mniejsza predkosc tez nie zawsze uratuje ci zycie, zle upadniesz i zlamiesz kregoslup , a powiem wam, ze podczas takiego pier...niecia nie ma sie kontroli nad cialem, lecisz jak zwloki. pozdrawiam wszystkich i uwazajcie na siebie. za tydzien mam nadzieje zaczne chodzic bez kul a za 2 tyg moze w koncu zegne palce u reki wcisne sprzeglo i zoram kapcia do konca na zakonczenie sezonu bynajmniej mojego w tym roku. ELO !
<a href="http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3553841,wypadek-na-kilinskiego-seicento-wjechalo-w-kamienice-po-zderzeniu-z-motocyklista,id,t.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3553841,wypadek-na-kilinskiego-seicento-wjechalo-w-kamienice-po-zderzeniu-z-motocyklista,id,t.html</a><br><hr>Vense<br>Komentatorzy napisał(a):Jeśli to ty na prawdę byłeś bohaterem tego artykułu to gratuluję lekkomyślności jazdy bez prawka i współczuję jednocześnie bo zapłacisz za wszystkie szkody z tym związane z własnej kieszeni...<br><hr>bbbb<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Najbardziej zszokowało mnie to, że ten wypadek wcale nie wygląda na taki po którym mógłby zginąć motocyklista. W prawdzie prędkość miał całkiem pokaźną, aczkolwiek uderzając w najniższym punkcie samochodu dał sobie szansę wytracenia prędkości na trochę wiekszym odcinku niż jakby to miało miejsce prze zderzeniu z np. ścianą. W moim odczuciu takie zdarzenie powinno się skończyć co najwyżej uszkodzeniem kręgosłupa/ licznymi złamaniami, ale jak widać jest inaczej...<br><hr>tgm
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No na prawdę. współczucia dla rodziny. No tak samo myślę że Ci co to obejrzą wyciągną jakieś wnioski i czasami puszczą gaz <br><hr>Tatarek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tuz przed wypadkiem mija napis na ulicy "SLOW" (2:50 w filmiku) tymczasem nie odejmuje nawet odrobinę z palnika. No niestety tak to się kończy.....<br><hr>brystol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Piszecie ze to wina kierowcy auta. Po części tak bo w końcu zajechał drogę, ale czy któryś z tych mądrych motocyklistów zdaje sobie sprawę ze jadąc z taka prędkością motocykl przemieszcza się (160km/h) prawie 45m/s?Że jest dużo mniejszy od auta, trudniej go zauważyć(zwłaszcza ze kolory motocykla i motocyklisty zlewają sie z otoczeniem), dodając do tego ze może kierowca auta być oślepiony przez słońce - rozmawiać z pasażerami/przez telefon, być po prostu zmęczony i o tą 1 -3 sekundy później zobaczyć ze jedzie na niego motocykl z dużą prędkością (w tym czasie motocykl przejedzie 150 m) do tego czas reakcji - kolejne sekundy i kolejne 50-150 metrów. I tragedia gotowa. Dlatego strasznie mnie wkurzają wypowiedzi motocyklistów którzy zapi**przaja po 200km/h i maja pretensje do innych ze ktoś zajechał drogę, albo ze zmienia pas jak on jedzie i wymusza pierwszeństwo (często jadąc slalomem). Inni użytkownicy drogi nawet nie maja szansy zobaczyć tego motocyklisty mimo ze by bardzo chcieli uniknąć wypadku i czyjejś tragedii.<br><hr>Ner3var
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości