hamowanie biegami
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
hamowanie biegami
zakładam ten temat ponieważ chciałbym się dowiedzieć jak hamować biegami krok po kroku. Proszę o wyjaśnienie mi tego bardzo szczegółowo
- Hoster
- Świeżak
...a jak nie ma oleju to silnik nie ma substancji, ktora by go smarowala...
herbatkowy napisał(a):To wazne, motocykl to nie jest 100koni i plastiki, to cos wiecej. 100koni + plastiki staje sie motocyklem dopiero wtedy, gdy wsiadzie na niego zapalony i zakochany MŁODY CHŁOPAK, ktory z czasem staje sie motocyklista.
-
emils - Świeżak
-
turboponczek - MEGA TROLL
..a jak już się zaopatrzysz w 4T to zbijasz bieg puszczasz sprzęgło ...i silnik hamuje!
http://bikepics.com/members/reddie/ (otwórz link)
-
Redd - Świeżak
Hoster, nie dziw sie ze nikt Ci nie odpowiedział. Było milion 800 takich pytan na forum.
Szukałem jakieś.. 1,5 min. Mysle ze szukałbym jeszcze 5 min i mój post zająłby 2 strony.
1.
about2266.html
2.
about26578.html
3.
http://www.scigacz.pl/Przegazowka,jak,z ... ,7686.html
Ja powinienem być moderatorem.
Zrobiłbym tu ku*wa taki porządek że jaja puchną.
Szukałem jakieś.. 1,5 min. Mysle ze szukałbym jeszcze 5 min i mój post zająłby 2 strony.
1.

2.

3.

Ja powinienem być moderatorem.
Zrobiłbym tu ku*wa taki porządek że jaja puchną.
-
turboponczek - MEGA TROLL
Warto dodać, że jest to oszczędnosć paliwa jeżeli nasz silnik jest na wtrysku.
http://www.pcmod.pl (otwórz link) - Forum o tematyce komputerowej. Diagnostyka, naprawa, overclocking, software.
(otwórz link)

- TDragon
- Świeżak
Kiriosik napisał(a):A jak nie jest na wtrysku - to przy hamowaniu silnikiem zużywa paliwo? -pytanie
ale masz pojęcie to ho ho
na gaźniku też jazda/ hamowanie silnikiem jest ekonomiczna ponieważ nie dodajemy wtedy gazu (nie zużywamy paliwa) . A jeżeli ktoś chce sprawdzić na przykładzie auta to proponuje wsiąść w auto z wskaźnikiem chwilowego zużycia paliwa rozpędzić się wrzucić luz - w zależności od pojemności i mocy pokaże ok 1l , a gdy rozpędzimy się puścimy gaz/lub zredukujemy i puścimy gaz wskaźnik pokaże 0,0 .

-
adam_89 - Stały bywalec
To jak w końcu zdecydujcie się, moim zdaniem na gaźniku nic nie zżera paliwa, gdyż zamykając gaz zamykamy przepustnicę więc paliwa nie pobiera. Tak przynajmiej wydaje się być logiczne....
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
fakt ale problem czy spali benzyny za 10 groszy czy wcale.....
Z faktu Hamowania silnikiem wynikają także inne rzeczy:
lepsza skuteczność hamowania jest z zapiętym biegiem niż na odciętym silniku, trudniej jest zablokować tylne koło(oczywiśnie z pominięciem niektórych V i singli)... oraz oszczędność okładzin.
Chyba już wiesz wszystko
Z faktu Hamowania silnikiem wynikają także inne rzeczy:
lepsza skuteczność hamowania jest z zapiętym biegiem niż na odciętym silniku, trudniej jest zablokować tylne koło(oczywiśnie z pominięciem niektórych V i singli)... oraz oszczędność okładzin.
Chyba już wiesz wszystko
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Traperoso napisał(a):Fakt, ale jest oczywiste. Motocykle z wtryskiem też palą i 0 na wskaźniku chwilowego spalania, to nie dokońca prawda ^^
wlasnie podobno jest taka elektronika w nowszych modelach, ze odcina doplyw paliwa, wiec pali 0

Peugeot Vivacity -> '06 Kawasaki Ninja 250

-
SHVAYA - Bywalec
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3