Zobacz wątek - Jakie koła poza oryginalnymi sm pasuja do aprili rx 125
NAS Analytics TAG

Jakie koła poza oryginalnymi sm pasuja do aprili rx 125

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Jakie koła poza oryginalnymi sm pasuja do aprili rx 125

Postprzez herdins » 2/12/2008, 01:03

Witam.
Na dniach bede kupował aprilie rx 125 z rocznika 1998-2000 i nie moge znaleść nigdzie odpowiedzi jakie koła mozna zadoptowac jako koła do supermoto. Mam 16 lat i jezdziłem wczesniej na Hondzie cr 125 :P lecz ciagłe chowanie sie przed policja czy jazda bocznymi drogami zaczeła mnie meczyc. Dlatego zdecydowałem się na prawko A1 i tą aprilke :). Z tego co pamietam to do mojej hondy mozna było zadoptować koła od aprili rs 125 yamahy tzr 125 hondy nsr 125 i jakis starszych chyba suzuki GS400cmm lub GS500 i takie koła interesowały by mnie najbardziej.
Wydaje mi się ze te kołą zostały własnie wyjete z jakiegos wiekszego scigacza ale nie jestem pewien wiec pytam z czego mozna cos takeigo wsadzic w ta aprile.
1 Mniej wiecej pasowały :roll: (wiadomo ze zawsze mozna dorobic jakies dystanse itp)
2 Dosyć tanie. Ceny typowych kol spuermotowa wachaja sie od 1200-2500zl a jesli da sie wsadzic koła od takiej GS czy innego modelu, to i tak koszt całej zabawy wyniesie nie wiecej niz 500 zl. Wiec chyba jednak warto :lol:

zdjecie 1
Obrazek

zdjecie 2
Obrazek
Obrazek

Jak widac nawet od aprili AF1 ktos wsadził koła i wachacz ale czy to sie aby napewno sprawdza?
Obrazek

Ktoś napisał zy wsadzic koła od aprili MX lecz jak narazie nei moge ich nigdzie znaleść. A jak juz raz były to cena wynosiła 1300zl :(
zamiast tego jest wiele kolek za praktycznie grosze od takich gs ktore mi wygladaja identycznie jak koła ktore sa w motorkach wyzej pokazanych.
mozna znacie kogos kto ma supermoto na takich kołach? lub wymiary piast w aprilce a gs ?

zdjecie 1
Obrazek Obrazek
zdjecie 2
Obrazek

a co do tarczy to tez nie ma zbyt wielkich problemów bo tylna jest chyba taka sama a do przednie kupuje sie gotowy adapter

i wyglÄ…da to tak:
http://allegro.pl/search.php?string=adapter&from_showcat=1&category=19041&country=1 (otwórz link)

Obrazek

z gory dzieki za odpowiedz :)
Honda cr 125, (coÅ› sie szykuje)
Obrazek
herdins
Świeżak

Postprzez herdins » 3/12/2008, 18:47

Jest na tym forum ktos kto sie na tym zna? :?
Honda cr 125, (coÅ› sie szykuje)
Obrazek
herdins
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê