Honda Varadero XL 125 V -TEMAT OGÓLNY
Mnie się wydaje , że trochę dużo cenią za moto po wypadku . Już trochę w tym siedzę i rzadko kiedy zmieścisz się w kosztorysie . Może być dużo niespodzianek . Jak się nie boisz to kup , z tym do końca nigdy nie wiadomo . Może się okazać lepsza od jakiejś sprawnej .
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
Otóż to, bać się nie boje, tylko ciągle się zastanawiam co z tym zrobić. Myślę, że zaczekam i znajdę coś innego bez uszkodzeń.
- michal.now.95
- Świeżak
Babydero + prawko A1 2013
Siemka ludziska! Jestem nowy na forum Za rok będę kupował babydero, juz od daaaawna mam ją na oku I teraz takie pytania (czytałem wszystkie tematy w tym dziale i nie było)
- Gaźnik i wtrysk paliwa w viadeku - czym się różnią? Wtrysk jest od roczników 2007 w góre.
- Jakie viaderko lepiej brać? To w starej czy nowe budzie? Poza design'em to nie ma chyba znacznych różnic
-Czy warto wymieniać kanapę na jakąś inna? Podobno jest wygodna Czy z plecaczkiem, jeździ się gorzej? Czy babydero wraz z pasażerem jeździ
wolniej i ogólnie słabiej w dłuższe trasy?
No i takie pytanie nie dotyczące Viaderka, ale na pewno odpowiedź na to pytanie przyda się osobom które przymierzają się do kupna Moto i zdawania na A1 w 2013r. :
- W 2013r. wchodzą nowe przepisy, trudniejsze egzaminy itd itd, podobno moją dotyczyć tylko kat. A i B reszta zostaje bez zmian i dochodzi A2. Czy to prawda? Czy na to A1 będziemy zdawać tak samo jak w poprzednich latach?
Dzięki wszystkim za odpowiedzi Na forum zostanę na pewno na dłużej
- Gaźnik i wtrysk paliwa w viadeku - czym się różnią? Wtrysk jest od roczników 2007 w góre.
- Jakie viaderko lepiej brać? To w starej czy nowe budzie? Poza design'em to nie ma chyba znacznych różnic
-Czy warto wymieniać kanapę na jakąś inna? Podobno jest wygodna Czy z plecaczkiem, jeździ się gorzej? Czy babydero wraz z pasażerem jeździ
wolniej i ogólnie słabiej w dłuższe trasy?
No i takie pytanie nie dotyczące Viaderka, ale na pewno odpowiedź na to pytanie przyda się osobom które przymierzają się do kupna Moto i zdawania na A1 w 2013r. :
- W 2013r. wchodzą nowe przepisy, trudniejsze egzaminy itd itd, podobno moją dotyczyć tylko kat. A i B reszta zostaje bez zmian i dochodzi A2. Czy to prawda? Czy na to A1 będziemy zdawać tak samo jak w poprzednich latach?
Dzięki wszystkim za odpowiedzi Na forum zostanę na pewno na dłużej
-
Armin - Świeżak
- Gaźnik trzeba co jakiś czas zsynchronizować i wyregulować, przy wtrysku nic nie robisz, silnik na wtrysku jest elastyczniejszy i ciut mniej pali
- Różnicą jest gaźnik w starym, wtrysk w nowym i oczywiście design, ja mam starą budę i mi się bardzo podoba.
- Kanapa jest wygodna, ale jak Ci nie podejdzie to możesz sobie wymienić z pasażerem dobrze się jeździ, trochę ciężej jest, ale czy słabiej to chyba nie, ja z plecaczkiem rozwijam takie prędkości jak i sam, raz prawie v-maca złapałem z plecakiem
- Nowe przepisy nie zmieniają A1, oprócz nowego egzaminu oczywiście.
- Różnicą jest gaźnik w starym, wtrysk w nowym i oczywiście design, ja mam starą budę i mi się bardzo podoba.
- Kanapa jest wygodna, ale jak Ci nie podejdzie to możesz sobie wymienić z pasażerem dobrze się jeździ, trochę ciężej jest, ale czy słabiej to chyba nie, ja z plecaczkiem rozwijam takie prędkości jak i sam, raz prawie v-maca złapałem z plecakiem
- Nowe przepisy nie zmieniają A1, oprócz nowego egzaminu oczywiście.
-
sopel_95 - Świeżak
No Sopel widzę, że się zaaklimatyzowałeś na forum bo pamiętam jak czytałem wszystkie wpisy to pytałeś o Varadero tak jak każdy przed kupnem No ale mniejsza o to
V-Maxa z plecaczkiem? A to się zdziwiłem mój brat ma xj 600n i narzeka, że gdy jeździ ze mna lub kimś innym to odczuwa to na przyspieszeniu i ogólnych osiągach
Hmm.. No wychodzi na to, że babydero w nowej budzie jest ciut-ciut lepsze No ale.. - Kogo by było stać, albo kto by dał 8 koła za moto 125
Zmienia się egzamin w A1? To znaczy że baza pytań 1500 dotyczy też tej kategorii?
V-Maxa z plecaczkiem? A to się zdziwiłem mój brat ma xj 600n i narzeka, że gdy jeździ ze mna lub kimś innym to odczuwa to na przyspieszeniu i ogólnych osiągach
Hmm.. No wychodzi na to, że babydero w nowej budzie jest ciut-ciut lepsze No ale.. - Kogo by było stać, albo kto by dał 8 koła za moto 125
Zmienia się egzamin w A1? To znaczy że baza pytań 1500 dotyczy też tej kategorii?
-
Armin - Świeżak
Silnik w Viadrze jest dość mocny jak na swoją pojemność mój np ma humory, nie wiem od czego to zależy, czasami przy 100 km/h na 5 biegu nie chce dalej iść, a czasami mam tak, że odkręcam manete i ciągnie do końca jak głupi, i wcale nie muszę go kręcić do końca na każdym biegu, żeby złapać v-maxa
Z tego co się orientuję nowe egzaminy obejmują wszystkie kategorie, egzamin A1 jest prawie taki sam jak na A, różni się tym, że zdajesz go na 125-tce
Z tego co się orientuję nowe egzaminy obejmują wszystkie kategorie, egzamin A1 jest prawie taki sam jak na A, różni się tym, że zdajesz go na 125-tce
-
sopel_95 - Świeżak
Siema, jestem nowy i nie wiele się znam. Chciałbym was poprosić żebyście mi doradzili jakie Viaderko będzie najlepsze. Mój budżet to tak mniej więcej 8000 zł i nie ukrywam że wolałbym te nowsze modele. Niżej wrzucam linki i proszę o pomoc, co o nich sądzicie ?
1. http://moto.allegro.pl/honda-varadero-2 ... 33424.html
2. http://otomoto.pl/honda-varadero-zareje ... 97760.html
3. http://otomoto.pl/honda-xl-125-v-varade ... 13272.html
4. http://otomoto.pl/honda-xl-125-varadero-M3107446.html
Z góry dzięki za pomoc i doradzenie.
1. http://moto.allegro.pl/honda-varadero-2 ... 33424.html
2. http://otomoto.pl/honda-varadero-zareje ... 97760.html
3. http://otomoto.pl/honda-xl-125-v-varade ... 13272.html
4. http://otomoto.pl/honda-xl-125-varadero-M3107446.html
Z góry dzięki za pomoc i doradzenie.
- piter95
- Świeżak
Pierwszą bym sobie odpuścił z tą rejestracją na 50-tke, możesz mieć problem przy przeglądzie, ostatnia odpada, za tą kase kupisz nową bude, 2 i 3 są w porządku, ale to i tak trzeba jechać na miejscu obejrzeć, odpalić ew. przejechać się .
-
sopel_95 - Świeżak
Niekoniecznie, możliwe, że ktoś mało jeździł lub cofnięty licznik, nawet jak cofnięty to nie dużo, bo to w miarę świeży sprzęt. Przy 2400 km to on powinien wyglądać jakby dopiero z salonu wyjechał.
-
sopel_95 - Świeżak
Siemka Piter Mnie też bardziej podobają się te w nowej budzie, no ale cóż.. Cena to cena.. Tak sobie oglądam to co dałeś i to babydero nr 1? Nieee.. - Odpada. Dlaczego? Tak jak Sopel pisał że będziesz mieć problemy przy przeglądzie itd itd, a zwłaszcza jak "Miśki" złapią Cię a Ty będziesz jechał Viaderkiem na karcie motorowerowej.
2? No to już lepiej Nie przejmuj się przebiegiem.. 2400km? Oj ja bym się cieszył z tego powodu I pewnie nie tylko ja Silnik, plastiki wszystko ok na zdj.. Nie widać by był szlif czy coś.. Ja bym się zastanawiał
3? Pamiętam.. Dosyć długo jest na allegro.. Od Września jakoś. Limitowana edycja Zadbane moto, użytkowane przez kobietę - to widać Oczywiście zawsze cenę można utargować, to podstawa
4? Jest w starej budzie.. Cena za wysoka.. Mnie siÄ™ tam nie podoba
2? No to już lepiej Nie przejmuj się przebiegiem.. 2400km? Oj ja bym się cieszył z tego powodu I pewnie nie tylko ja Silnik, plastiki wszystko ok na zdj.. Nie widać by był szlif czy coś.. Ja bym się zastanawiał
3? Pamiętam.. Dosyć długo jest na allegro.. Od Września jakoś. Limitowana edycja Zadbane moto, użytkowane przez kobietę - to widać Oczywiście zawsze cenę można utargować, to podstawa
4? Jest w starej budzie.. Cena za wysoka.. Mnie siÄ™ tam nie podoba
Ostatnio edytowano 30/5/2012, 15:23 przez Armin, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
Armin - Świeżak
-
sopel_95 - Świeżak
Dominator
EDIT:
Ciągle dążę do poprawienia osiągów i dźwięku Viadra, i mam kolejny pomysł, mianowicie z tego co wiem to w kolektorze jest katalizator. Co wy na to, żeby go wyciąć i w jego miejsce wstawić zwykłą rurke ????
Myślę, że dzwięk poprawił by się od razu i po synchronizacji gaźników lepiej by się wkręcał na obroty.
EDIT:
Ciągle dążę do poprawienia osiągów i dźwięku Viadra, i mam kolejny pomysł, mianowicie z tego co wiem to w kolektorze jest katalizator. Co wy na to, żeby go wyciąć i w jego miejsce wstawić zwykłą rurke ????
Myślę, że dzwięk poprawił by się od razu i po synchronizacji gaźników lepiej by się wkręcał na obroty.
-
sopel_95 - Świeżak
Aaa no a ile dałeś za Dominatora?
EDIT:
Dźwięk? Przecież z tym tłumikiem masz już Mega dźwięk Ogólnie to dobry pomysł, możesz spróbować, ale jak tak czytałem o tuningu Babydero to tylko wizualnie można coś wskórać.. Czy się osiągi poprawią? No z 5KM więcej by się przydało - Jak już zrobisz i będzie efekt to daj znać
EDIT:
Dźwięk? Przecież z tym tłumikiem masz już Mega dźwięk Ogólnie to dobry pomysł, możesz spróbować, ale jak tak czytałem o tuningu Babydero to tylko wizualnie można coś wskórać.. Czy się osiągi poprawią? No z 5KM więcej by się przydało - Jak już zrobisz i będzie efekt to daj znać
Babydero <3
-
Armin - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości