Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
właśnie zawory były dopiero co po regulacji, tak mi powiedział mechanik. W czesniej tez były takie jaja z tymi swiecami.
- damian8178
- Świeżak
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Znaczy sie jak? Raczej nic nie robię tylko wkręcam nowa. Kupiłem dzis ale jeszcze nie założyłem, także jesli możesz to napisz co zrobic z nia.
- damian8178
- Świeżak
co do kranik w ktmie. smigasz sobie na ON jak sie paliwo skonczy to przekręcasz na res i masz troche paliwa jakies 1.5 litra moze litr. nie wiem jak w 520. i jak to wyjeździsz to bedziesz miał kilka kropel moze w drugiej komorze, ale komora nie działa jako rezerwa
co do klxa skoro pali swiecy, popatrz sobie (wpisz w google) co oznaczają kolory swiec, fajny jest materiał w necie z bosha fotka swiecy i opis co jest nie tak. porównasz swoją i bedziesz miał odpowiedx
jak czarna okopcona to dostaje za duzo paliwa. pewnie gaxnik do regulacji ma iść. ( dymi na czarno ? ) ssanie odbija wszystko działa ?
kris a ty wygrzewasz ? ja swiece kupuje nową wsadzam i smigam, nigdy w zyciu nie wygrzewałem swiecy. ona sama sie wygrzewa podczas pracy ;p przy temp pracy silnika sama sie oczyszcza itp itd...
co do klxa skoro pali swiecy, popatrz sobie (wpisz w google) co oznaczają kolory swiec, fajny jest materiał w necie z bosha fotka swiecy i opis co jest nie tak. porównasz swoją i bedziesz miał odpowiedx
jak czarna okopcona to dostaje za duzo paliwa. pewnie gaxnik do regulacji ma iść. ( dymi na czarno ? ) ssanie odbija wszystko działa ?
kris a ty wygrzewasz ? ja swiece kupuje nową wsadzam i smigam, nigdy w zyciu nie wygrzewałem swiecy. ona sama sie wygrzewa podczas pracy ;p przy temp pracy silnika sama sie oczyszcza itp itd...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no o to mi chodzi że ja się włoży nową świecę to trzeba odpalić i żeby sobie pochodził aż do pełnego zagrzania a nie tak że odpalisz pochodzi z 1 min i go zgasisz bo się w tedy coś ze świecą dzieje że szybciej pada. Po prostu jak założysz nową świece to przy pierwszym odpaleniu motor musi złapać pełną temperaturę pracy.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
ee czy ja wiem, kazde odpalenie zimnego silnika i nie rozgrzanie swiecy do temp roboczej żeby soe oczysciła w pewnym sensie uszkadza swiece. a czy nowa czy uzywana - niszczy sie tak samo ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zawsze pisz jakie moto.. co innego chinskiego crossa, co innego honde czy yamahe. jak markowy to smiało mozna ja tylko tak myje swoje moto
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Pobawiłem sie śrubą od składu mieszanki i juz jest lepiej, swieca ma taki brązowawy kolor.
Teraz mam jeszcze jedno pytanie, co mogło sie stac z hamulcem przednim. 3 miesiące temu jak ostatnio jeździłem przed dłuższym odpoczynkiem działał on jak należy. Spokojnie można było blokować koło, teraz jest on strasznie słaby. Moge go nacisnąć i jak pchne do przodu moto to koło sie kreci. Jak rozwiazac ten problem?
Teraz mam jeszcze jedno pytanie, co mogło sie stac z hamulcem przednim. 3 miesiące temu jak ostatnio jeździłem przed dłuższym odpoczynkiem działał on jak należy. Spokojnie można było blokować koło, teraz jest on strasznie słaby. Moge go nacisnąć i jak pchne do przodu moto to koło sie kreci. Jak rozwiazac ten problem?
- damian8178
- Świeżak
No własnie sprawdziłem i mam wyciek z przedniego zawieszenia...
http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/ari ... -5879.html takie uszczelniacze bede dobre? Bo pisze klx 250 94-96r. tylko nie pisze ze UPSIDE DOWN a ja takie mam.
http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/ari ... -5879.html takie uszczelniacze bede dobre? Bo pisze klx 250 94-96r. tylko nie pisze ze UPSIDE DOWN a ja takie mam.
- damian8178
- Świeżak
damian wymien płyn, odpowietrz wszystko ładnie i na pewno sie poprawi
damian8178 - skÄ…d mamy wiedziec ? wiemy to samo co i ty, pytaj sprzedawcy co sprzedaje, czy pasuje do USD. patrz najlepiej po wymiarze zdejmij swoje uszczelniacze i dobierz pod wymiar, mozna nawet dojsc po wymiarze golenia, mierzys rednice i to bedzie w tym przypadku 43mm jezeli masz inaczej to sie nie nadaje
exc to dobre moto, ale na asfat 525 lepsze minimalnie mocniejsze a zawsze nieco wytrzymalsze. moto generalnie pancerne jest, ale na codzienna jazde troche kosztowne ja bym wolał chyba jakąs wzmacnianą lc4 na SM na dojazdy takie. do typowo zabawy i na tor EXC jako supermoto cudownie sie sprawdza. ja teraz sam kupuje drugie moto bo nie chce męczyc EXC na dojazdy na uczelnie itp ( a mam niedaleko ;P )
damian8178 - skÄ…d mamy wiedziec ? wiemy to samo co i ty, pytaj sprzedawcy co sprzedaje, czy pasuje do USD. patrz najlepiej po wymiarze zdejmij swoje uszczelniacze i dobierz pod wymiar, mozna nawet dojsc po wymiarze golenia, mierzys rednice i to bedzie w tym przypadku 43mm jezeli masz inaczej to sie nie nadaje
exc to dobre moto, ale na asfat 525 lepsze minimalnie mocniejsze a zawsze nieco wytrzymalsze. moto generalnie pancerne jest, ale na codzienna jazde troche kosztowne ja bym wolał chyba jakąs wzmacnianą lc4 na SM na dojazdy takie. do typowo zabawy i na tor EXC jako supermoto cudownie sie sprawdza. ja teraz sam kupuje drugie moto bo nie chce męczyc EXC na dojazdy na uczelnie itp ( a mam niedaleko ;P )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja mam na uczelnie niecałe 5 km, do garazu tez mam z tyle. przebieg leci momentalnie;/ na asfalcie wcale wolniej nie latał bys na LC4, kolejna sprawa lc4 mniej kosztuje, kolejna - lc4 jest stabilniejsza. fakt EXC wygra w zwinnosci i mozliwosciami. ale te róznice wyjdą dopiero pod reka zawodnika na torze supermoto ;P a tak o po miescie wolałbym lc4 sam nawet rozwazałem zakup. tylko oczywiscie podkręcic fabryczna gaxnik z EXC, wydech akrapa silnik HF itp DRZ to tez opcja fajnie sie smiga choc mocowo do EXC sporo brakuje. ale do zabawy w sam raz :d kolega zreszta na DRZie startował w zawodach SM i miał czasy ułamkowe gorsze od ludzi z wyzszymi miejscami, jedynie na dłuzszych prostych nie dawał rady, na winklach jechałrowno
wawzon zawsze warto odpowietrzyc, szukaj jakiejs srubki w cylindrze, albo okolicach żeby poluzowac. zajrzyj do serwisówki jak nic nie dojzysz ( choć nie raz zmieniałem płyn w kxf i nigdy nie odpowietrzałem tylko lałem pod serwisową ilosc wody i tyle )
wawzon zawsze warto odpowietrzyc, szukaj jakiejs srubki w cylindrze, albo okolicach żeby poluzowac. zajrzyj do serwisówki jak nic nie dojzysz ( choć nie raz zmieniałem płyn w kxf i nigdy nie odpowietrzałem tylko lałem pod serwisową ilosc wody i tyle )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak sie nazywa ta czesc co przykrywa plytke regulacji zaworu mozna ja sama kupic ? pekla mi na pol ;/
co moglo byc tego przyczyna zawory byly nowe tytanowe maja ok 20 mth dzis byly regulowane
czy dziurawe kolanko w paru miejsach moglo sie do tego przyczynic jest dziurawe w paru miejsach i troche wgiete w miejscu gdzie laczy sie z tlumikiem
ta ukruszona plytka mogla spowodowac zablokowanie kopki ?
jaka jest roznica miedzy zaworami stalowymi a tytanowymi ktore wybrac
co moglo byc tego przyczyna zawory byly nowe tytanowe maja ok 20 mth dzis byly regulowane
czy dziurawe kolanko w paru miejsach moglo sie do tego przyczynic jest dziurawe w paru miejsach i troche wgiete w miejscu gdzie laczy sie z tlumikiem
ta ukruszona plytka mogla spowodowac zablokowanie kopki ?
jaka jest roznica miedzy zaworami stalowymi a tytanowymi ktore wybrac
-
wawzon - Bywalec
Deszczu bak jest z jakiegoś takiego plastiku że nawet jak sie pomaluje go z nieodpowiednim podkładem to się robią bąble.
Zobacz że nawet oryginalne okleiny na zbiornik posiadają takie nacięcia aby sie nie odklejały:D
Zobacz że nawet oryginalne okleiny na zbiornik posiadają takie nacięcia aby sie nie odklejały:D
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
wawzon chodzi o szklanke ? peknieta płytka mogła cos zablokowac jak najbardziej tytanowe sa kruche ale lzejsze i twardsze oraz sporo drozsze, stalowe sa tansze, mieksze i cięzsze. typowo zawodnik wybierze tytany bo ma kase, bedzie miał mocniejszy wyzej kręcący silnik, a amator powinien wybrac stalowe, straci czasem niezawazalnie mniej mocy, mniej wyklepują sie gniazda w głowicy ( wieksza zywotnosc ) no i nie płacisz kilka stowek za 1 zawór tylko 100-150 zł powiedzmy. to tak w teorii bo niektóre silniki po prostu nie toleruja stalowych zaworów, np gdy silnik jest fabrycznie na tytanach po wsadzeniu stalowych sa przypadki że stalowe potrafia sie wygiać. i odwrotnie tytany potrafią sie ukruszyc. dlatego najlepiej stosować fabryczne..
tak też miałem naklejki na baku i pobablowało ostro ;/ trzeba kupowac specjalne okleiny wtedy to sie trzyma ;d
marcin spytaj sprzedawcy u niego sie szybciej i pewniej dowiesz
tak też miałem naklejki na baku i pobablowało ostro ;/ trzeba kupowac specjalne okleiny wtedy to sie trzyma ;d
marcin spytaj sprzedawcy u niego sie szybciej i pewniej dowiesz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości