Brak Iskry Yamaha FZ ...
• Strona 1 z 1
Brak Iskry Yamaha FZ ...
Witam, posiadam Yamaszke fz 750 85r nie ma iskry.... wymieniałem cewki nic... zawoziłem moduł i kostki to elektryka sprawdził wszystko gra tylko cewki nie działały ale wymieniłem.
przewaliłem wszystkie kable wszystko jest w porządku kable się nie stykają.. do cewki prąd dochodzi a dalej nie przekazuje..
przewaliłem wszystkie kable wszystko jest w porządku kable się nie stykają.. do cewki prąd dochodzi a dalej nie przekazuje..
- kacper22r
- Świeżak
U mnie to wyglądało tak, że kable łączące cewki ze świecami są nasuwane i nic ich nie broni przed wysunięciem się. Są na wcisk i to słaby. I efekt jest tak że nawet nie wiesz, kiedy Ci się wysunął kabel z cewki.
Zrób tak: sprawdź omomierzem lub czymkolwiek innym do mierzenia przejścia czy masz przejście z przewodu zasilającego cewkę na wyjście z cewki (na świece), jak nie ma przejścia to spróbuj wyciągnąć kabel (wyjściowy na świece) z cewki, może się okaże że sam wyjdzie jakby był urwany. U mnie był po prostu nasuwany na bolec głęboko w cewce. Jak trzeba to skróć go, popraw, obejrzyj gniazdo w cewce i napchnij tak głęboko aż uzyskasz przejście.
Zrób tak: sprawdź omomierzem lub czymkolwiek innym do mierzenia przejścia czy masz przejście z przewodu zasilającego cewkę na wyjście z cewki (na świece), jak nie ma przejścia to spróbuj wyciągnąć kabel (wyjściowy na świece) z cewki, może się okaże że sam wyjdzie jakby był urwany. U mnie był po prostu nasuwany na bolec głęboko w cewce. Jak trzeba to skróć go, popraw, obejrzyj gniazdo w cewce i napchnij tak głęboko aż uzyskasz przejście.
Yamaha FZR 1000
- vardana
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości