Skuter sie grzeje...
• Strona 1 z 1
Skuter sie grzeje...
Panowie już jakiś czas temu zakladalem ten temat, wziąłem pod uwagę wszystkie wasze wskazówki co sprawdzić, aby skuter sie nie grzał. Sprawdzilem uszczelke pod głowicą, termostatu nie mam, układ jest odpowietrzony, a moje piaggio dalej sie grzeje. Mam problem z nim praktycznie od 3/4 lat, był u 2 mechaników, został wymieniony cylinder, tłok, pierscienie, wariator, praktycznie wszystko w silniku jest nowe, ale co z tego jak skuterem nie mozna smigac. Jak ktos ma jakis pomysl, co moze mu byc, prosze o jakas rade, z góry dzięki 

- Rzepa
- Świeżak
sprawdź pompe wody czy nie ma wytarc, czy wirnik jest cały, 2 sprawa czy układ się sam nie zapowietrza ? mam skuterka który ma juz wyrobiony wirnik i dużą przestrzen miedzy wyrnikiem a obudową i słabo tłoczy płyn i cylek sie co chwile zapowietrza mimo że grawitacyjnie powinien chociazby sie odpowietrzac ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Tak pompa została sprawdzona, wszystko w niej jest okej, ale problem nadal ten sam, juz mi rece opadaj, nie mam pojecia co zrobic. Uklad na pewno nie jest zapowietrzony, gdyż jak skuter sie nagrzeje to plyn ze wszystich przewodów wraca do zbiornika.
- Rzepa
- Świeżak
Pytanie a jak wygląda regulacja gaźnika, jaki kolor ma świeca? Tłok z cylindrem nie był zmieniany na większą pojemność?
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Cylinder mam wsadzony na 70, ale problem ten był nawet przy 50, myślałem, ze jak wymienie prawie caly silnik to bedzie git, takich mam w miescie mechanikow, wydalem za caly komplecik 1500zl i co z tego, jak głowna przyczyna dalej nie jest zdiagnozowana.Jutro moge podeslac foty jak to dokladniej wygląda.
- Rzepa
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości