Zobacz wÄ…tek - Witam, Planuje zakup Hondy Varadero 125cc
NAS Analytics TAG

Witam, Planuje zakup Hondy Varadero 125cc

i inne małe pojemności
_________

Witam, Planuje zakup Hondy Varadero 125cc

Postprzez maronskikonrad » 7/4/2014, 20:25

Jak w temacie, Planuje zakup Hondy Varadero 125cc z 2001r,

znalazłem w miarę przystępną Cenę, jest to mój pierwszy motocykl (tzn. Wcześniej śmigałem na Kavasaki KX125) ale teraz raczej cos na dojazdy do roboty itd,

Czy może mi ktoś doradzić na co w szczególności zwrócić uwagę przy oględzinach tego motocykla?

za każdą radę jestem bardzo wdzięczny, póki co zielony w tym temacie,

Koleś chce za nią 2500zl, jest na chodzie, do wymiany: napęd, prawe lusterko (podobno ktoś przewrócił ją na parkingu) oraz prawa klamka skrzywiona,

tak jak już powiedziałem jest to mój pierwszy zakup i troszeczke się obawiam, cena raczej nie wygórowana, ale na pierwsze tego typu moto wystarczy:)

dodam jeszcze link do zdjęć, może coś pomogą w ocenie :) http://macjandesign.web-album.org/album ... o-125-2001

zatem proszę o w miarę możliwości szybkie odpowiedzi, rady wskazówki:)

Pozdrawiam Konrad,

Lewa i Szerokości dla wszystkich:)
maronskikonrad
Świeżak

Postprzez Kuba05 » 9/4/2014, 08:12

Za 2.500 to podejrzane, coś musi być z nią nie tak, w ładnym stanie są po 4.500-6.000 zł, uważaj na wszystko, lakier chyba nie jest orginalny, i ogólnie jakaś taka poprzerabiana jest.
Było: Skuter 50 ccm 4T -->Romet ZK 50
Jest: Honda Shadow VT 125C
Kuba05
Świeżak

Postprzez kello » 9/4/2014, 10:18

Sorry, ale tak nie wygląda oryginalna Varadero. Czy ty w ogóle oglądałeś zdjęcia oryginału? Gdzie jest owiewka? Co to za kolor? Motocykl po szlifie z połamanymi owiewkami doprowadzony do ładu po taniości bez kupowania plastików. Ciężko stwierdzić, jak to wszystko zostało zrobione.
kello
Świeżak

Postprzez MarSen » 9/4/2014, 12:12

kello ma rację. Motocykl leżał, został naprawiony po taniości, przemalowany i idzie na sprzedaż. Nie kupuj. Na Hondę Varadero trzeba mieć co najmniej 4 tys., a najlepiej od 5 tys. szukać.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê