Zobacz wÄ…tek - Aprilia SR Ditech 04 nie pali po zalaniu nowym paliwem
NAS Analytics TAG

Aprilia SR Ditech 04 nie pali po zalaniu nowym paliwem

i inne małe pojemności
_________

Aprilia SR Ditech 04 nie pali po zalaniu nowym paliwem

Postprzez Globox » 6/4/2014, 19:16

Witam, mam dziwny problem z powyższym modelem Apki. Dzisiaj rano chciałem podjechać na statoila, ponieważ jeździłem dość długo na rezerwie. Apka jak zwykle odpaliła na dotyk bez żadnego problemu, podjechałem na rynek rozmienić pieniądze i ją zgasiłem. Włączam zapłon, skuter kręci rozrusznikiem i nic. Okazało się, że już całkiem nie było paliwa więc poleciałem z bańką i zalałem bak. Apka dalej kręciła rozrusznikiem ale nie odpalała, ściągnąłem świece (była mokra). Bez świecy iskra jest i rozrusznik energicznie kręci jak by Apka miała odpalić. Wsadziłem świece i nic, rozrusznik ledwo co zipie po czym po chwili przestaje kręcić i wtrysk sam wtryskuje paliwo jak po włączeniu zapłonu. Wcześniej nie miałem takich problemów, stało się to dopiero po zalaniu na nowo pustego baku :( Co to może być?
Globox
Świeżak

Postprzez mati22252 » 6/4/2014, 21:07

Naładuj akumulator. Ot najprawdopodobniejsza przyczyna
mati22252
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Globox » 7/4/2014, 18:22

Dzisiaj naładowałem aku, wkręciłem świeczkę i założyłem fajkę (wszystko po przeczyszczeniu). Apka odżyła, odpaliła od razu. Teraz po kilku odpaleniach znowu nie daje znaku życia i muszę wykręcić świecę i założyć ją od nowa z fajką żeby znowu APka kilka razy paliła i to samo... Strzelam, że świeca lub fajka do wymiany?
Globox
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê