problem z krążeniem paliwa
• Strona 1 z 1
problem z krążeniem paliwa
Witam. Posiadam skuter Kingway Coliber 4T
Dzisiaj, po kilku miesiącach chciałem go rozruszać
nie ma mrozu, jest powyżej 7 stopni na dworzu,
a w piwnicy jest ciepło. no i zacząłem go kręcić
tak z 5 minut, aku mam naprawde mocne, kopki nie mam
i nie da się go w ogóle odpalić, benzyna jest w baku.
przeczyściłem świece bo myślałem że jest zalana ale była sucha lecz miałem nową to ją wymieniłem. później chciałem wymienić paliwo na świeże żeby lepiej go odpalić,
odłączająć przewód od filterka paliwa wyleciało tylko kilka kropel,
a gdy chciałem sciągnąć to paliwo to powietrze mogę wdmuchać do baku przez wężyk,
ale już zassać za cholerę się nie da nic nie wyleci.
Co mam zrobić żeby spuścić to paliwo?
może przez to że do gaźnika paliwo nie dochodziło nie dało się odpalić?
2/3 miesiące temu normalnie, jak był mróz, odpaliłem,co prawda po kilku minutach kręcenia, ale odpaliłem
Pomoże ktoś?
Dzisiaj, po kilku miesiącach chciałem go rozruszać
nie ma mrozu, jest powyżej 7 stopni na dworzu,
a w piwnicy jest ciepło. no i zacząłem go kręcić
tak z 5 minut, aku mam naprawde mocne, kopki nie mam
i nie da się go w ogóle odpalić, benzyna jest w baku.
przeczyściłem świece bo myślałem że jest zalana ale była sucha lecz miałem nową to ją wymieniłem. później chciałem wymienić paliwo na świeże żeby lepiej go odpalić,
odłączająć przewód od filterka paliwa wyleciało tylko kilka kropel,
a gdy chciałem sciągnąć to paliwo to powietrze mogę wdmuchać do baku przez wężyk,
ale już zassać za cholerę się nie da nic nie wyleci.
Co mam zrobić żeby spuścić to paliwo?
może przez to że do gaźnika paliwo nie dochodziło nie dało się odpalić?
2/3 miesiące temu normalnie, jak był mróz, odpaliłem,co prawda po kilku minutach kręcenia, ale odpaliłem

Pomoże ktoś?
- piozbl
- Świeżak
Proste. Paliwa nie mozesz zassac bo skuter posiada podcisnieniowy kranik ktory pusci paliwo dopiero jak podcisnienie sie pojawi.
Jak go odpalic.? Sciagnij gume z gaznika, ta od filtra powietrza, zatkaj gaznik lapa i zakrec rozruchem. Wywolasz zwiekszone podcisnienie, ktore raz ze skuteczniej otworzy kranik to dwa lepiej podessie paliwko z gaznika...
Powinien zaskoczyc...
Jak go odpalic.? Sciagnij gume z gaznika, ta od filtra powietrza, zatkaj gaznik lapa i zakrec rozruchem. Wywolasz zwiekszone podcisnienie, ktore raz ze skuteczniej otworzy kranik to dwa lepiej podessie paliwko z gaznika...
Powinien zaskoczyc...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Ściągnij drugi wężyk z gaźnika i jego zassij. Tym z filterkiem powinno polecieć paliwo. Jeżeli przez filterek nie poleci to ściągnij go i wtedy sprawdź. Gdy poleci to znaczy, że filtr do wymiany gdy dalej nie będzie leciało to znaczy, że kranik jest zwalony.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości