Pierwszy cross/enduro, jazda w terenie do 2-2,5tys
• Strona 1 z 1
Pierwszy cross/enduro, jazda w terenie do 2-2,5tys
Witam
Poszukuję crosa/enduro będzie to mój pierwszy motocykl do tej pory jeździłem tylko skuterem i crossami znajomych więc biegi mam mniej więcej opanowane Wink
Chciałbym od czasu do czasu pośmigać sobie w terenie, lesie itp.
Myślałem o chińczyku ale chyba nie będę się pchał w ten syf chociaż jeździłem 2 chińczykami kumpli 125cc i 200cc jeździło sie nawet nawet ale porównując z markowym to daleko im do przyjemności z jazdy itp
Mam 17 lat 175cm wzrostu waga 70kgi maksymalnie do wydania do 2,000 -2,500zł .
Czytałem że lepiej kupić enduro ale czy to prawda ? moglibyście mi coś polecić, doradzić ?
P.S Nie wiem czy lepiej 50 czy 125 i czy 4t czy 2t moglibyście podać jakieś konkretne modele które polecacie i roczniki ?
Poszukuję crosa/enduro będzie to mój pierwszy motocykl do tej pory jeździłem tylko skuterem i crossami znajomych więc biegi mam mniej więcej opanowane Wink
Chciałbym od czasu do czasu pośmigać sobie w terenie, lesie itp.
Myślałem o chińczyku ale chyba nie będę się pchał w ten syf chociaż jeździłem 2 chińczykami kumpli 125cc i 200cc jeździło sie nawet nawet ale porównując z markowym to daleko im do przyjemności z jazdy itp

Mam 17 lat 175cm wzrostu waga 70kgi maksymalnie do wydania do 2,000 -2,500zł .
Czytałem że lepiej kupić enduro ale czy to prawda ? moglibyście mi coś polecić, doradzić ?
P.S Nie wiem czy lepiej 50 czy 125 i czy 4t czy 2t moglibyście podać jakieś konkretne modele które polecacie i roczniki ?
- Degnerix
- Świeżak
za tą kase lepiej 2T pojemnosc zaleznie od umiejętnosci spoko pewnie mozesz mierzyc juz w 125 w 2T. co kupisz obojętne bardziej liczy sie stan, i szukaj uzywanych markowych, odpusc chinczyki szukaj cos typu yamaha dt, honda mtx, kawasaki kmx itppp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
W sumie z tych soft enduro dużo więcej w klasie 125 nie ma. Jeszcze jest Suzuki TS, aprilia RX, Ktm egs, lc2 ale nie wszystko w tych pieniądzach.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
honda crm i jeszcze by sie pewnie kilka znalazło, ale wymieniałem od najpopularniejszych ,przeglądaj tablice i allegro i szukaj czegos ciekawego. czasami na prwde ciekawy sprzet da sie wyrwać ale nie bedzie ławo w tej kasie to ci od razu powiem 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Żyjemy w takich czasach że praktycznie do wszystkiego części są łatwo dostępne. Czasem trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
zalezy jakie i do czego. do yamahy DT z uzywek dostaniesz wszystko na allegro praktycznie od ręki... ale juz do jakiegos nietypa moze byc cięzko z jakims nietypowym plastikiem, czy elementem który sie nie psuje często i nie zrobili tysięcy elementów zamiennych
ale prędzej czy później wszystko sie znajdzie i akurat przy soft enduro mniej bym sie kierował dostepem częsci bo i tak jest tego pełno i jest duzo łatwiej dostac niz do np zabytków
czy nietypowych moptocykli innego typu

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość