Złamana noga w butach Forma Terrain TX
• Strona 1 z 1
Złamana noga w butach Forma Terrain TX
Witam.Ostatnia niedzielna moja przejażdżka nie była zbyt szczęśliwa.
Motor po wyskoku na miedzy wylądowałem na tylnym kole.Lewa noga została z tyłu uderzając czubkami palców o ziemie.I w tedy poczułem jak strzelają kości
Diagnoza - "złamania nasady dalszej kości piszczelowej lewej i złamanie 1/3 dalszej kości strzałkowej lewej"
Dodatkowo miałem założone ochraniacze kolan X-Factor seria PRO.
Ktoś mi może powiedzieć gdzie popełniłem błąd?
Motor po wyskoku na miedzy wylądowałem na tylnym kole.Lewa noga została z tyłu uderzając czubkami palców o ziemie.I w tedy poczułem jak strzelają kości

Diagnoza - "złamania nasady dalszej kości piszczelowej lewej i złamanie 1/3 dalszej kości strzałkowej lewej"
Dodatkowo miałem założone ochraniacze kolan X-Factor seria PRO.
Ktoś mi może powiedzieć gdzie popełniłem błąd?
-
ukji - Świeżak
nie jadłeś danonków
ciezko powiedziec, lekarzem nie jestem więc mógłbys podesłac jakies foto z mniej więcej zaznaczonymi połamanymi kośćmi bo ciezko mi wyobrazic sobie które to są

ciezko powiedziec, lekarzem nie jestem więc mógłbys podesłac jakies foto z mniej więcej zaznaczonymi połamanymi kośćmi bo ciezko mi wyobrazic sobie które to są

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
ukji - Świeżak
Takie rzeczy siÄ™ zdarzajÄ… i tyle
Sam złamałem te kości w lewej nodze grając w nogę na hali (krzywo stanąłem) tutaj piszesz że uderzyłeś nogą o ziemie a z tego co wiem to nie powinno się tego robić (nogi powinny być na podnóżkach )

sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
kris514 napisał(a): piszesz że uderzyłeś nogą o ziemie a z tego co wiem to nie powinno się tego robić (nogi powinny być na podnóżkach )
No ładne kwiatki

Mi się jednak wydaje że to wina zawiasu buta,który źle zapracował i doprowadził do naprężenia
w okolicy łydki.Kości strzeliły tuż pod ochraniaczem na piszczeli.
-
ukji - Świeżak
No to będzie gips, mam kolegę który w bardzo podobny sposób złamał nogę, z tym że on zeskoczył z płotu. Spadając z wysokości nogi powinny amortyzować a ty pewnie miałeś ją bardzo sztywno dokładając do tego ciężar twojego ciała i motocykla masz farta, ze to tylko takie złamanie. 

-
silomax - Świeżak
mi to wygląda (logicznie rzecz biorąc ;P) na to że but nie mógł za bardzo ochronić, bo jak spadłeś na prosta noge, to cała siła była przenoszona przez tą kość. but mógłby ochronic jak miałby gruba miekka amortyzującą powierzchnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):mi to wygląda (logicznie rzecz biorąc ;P) na to że but nie mógł za bardzo ochronić, bo jak spadłeś na prosta noge, to cała siła była przenoszona przez tą kość. but mógłby ochronic jak miałby gruba miekka amortyzującą powierzchnie
henio12323 nie rozumiesz.Ja nie spadłem na nogę tylko w czasie jazdy czubkiem buta zahaczyłem o glebę.
To tak jak przy ostrym ruszaniu,nogi zostają z tyłu w powietrzu.

I w tedy lewa noga opadając zahaczyła o podłoże,palce cofnęło do tyłu jednocześnie naprężając
piszczel i trach

-
ukji - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości