Zobacz wÄ…tek - Problem z Suzuki RG 80 !!! POMOCY !!!
NAS Analytics TAG

Problem z Suzuki RG 80 !!! POMOCY !!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z Suzuki RG 80 !!! POMOCY !!!

Postprzez zenon165 » 18/6/2006, 17:12

Witam. Mam ogromny problem z Suzuki Rg 80. Mianowicie, jak kupiłem motor miesiąc temu ,to wszystko było super, wkręcał się do 12 tys. i wyciągał 120 km/h. Przejechałem się kilka razy, dopóki nie skończyło się paliwo. Potem motor stał ok. 2 tygodnie. Po zarejestrowaniu, zatankowaniu paliwa, odpaliłem motor, a tu tylko ok. 6 tys. obrotów i ledwie da się jechać :/ Moto ma jako takie przyśpieszenie na 1,2 biegu a potem to jush tragedia. Rozpędza się ledwie do 70 km/h :( Wyjąłem gąbkę z filtra powietrza, żeby dało się w ogóle jakoś jezdzić. Po tym motor jest nieco mocniejszy, ale nadal wykręca się tylko do ok. 7,5 tys. obrotów i wyciąga 75- 80 km/h :( Stwierdziłem że to coś z gaznikiem, zapchany czy coś. Po kilkukrotnym jego przeczyszczeniu i wyregulowaniu, stwierdzam że gaznik jest raczej dobry. Tłumik też nie jest zapchany, bo sprawdziłem. Motor odpala zawsze za 1 razem !!! Świecę wymieniłem na nową NGK-r. Jeśli wiecie co może być przyczyną usterki, błagam pomóżcie, bo sezon w pełni, a ja nawet sobie pojezdzić normalnie nie mogę :(
zenon165
Świeżak

Postprzez Bunny » 18/6/2006, 18:28

a może żeś ropy zalał :P albo jakieś inne szajstwo zbimbrowni u sąsiada?
Obrazek
Bunny
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cinx » 18/6/2006, 19:34

jak na mój gust, to najpierw zapchałeś gaźnik wyjeżdżając paliwo do końca(syfki z baku dostały się do gaźnika razem z resztkami paliwa); piszesz, że potem wyjąłeś gąbkę z filtra powietrza- czy włożyłeś ją po przeczyszczeniu gaźnika? Może coś źle złożyłeś, i motor łapie teraz jakieś "lewe powietrze"?
cinx
Świeżak

Postprzez mar111cin » 18/6/2006, 22:37

Pamiętasz żę to dwusuw, że trzeba olej do paliwa lać ? z tego co wiem to ma on dozownik (ale czy napewno sprawny) , bo żeby nie było że zacierasz motorek...
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez zenon165 » 19/6/2006, 20:25

dozownik jest sprawny napewno, gąbkę z filtra wyjąłem, żeby jako tako dało się jechać, bo z gąbką wkręcał się zaledwie na 5-6 tys. na postoju i strasznie wolno sie zbierał. Bez gąbki wkręca się na max 7,5 tys. i troche lepiej sie zbiera na 1, 2 ,3 a potem to już mizernie :/ Oczywiście nie jeżdżę tak cały czas, bo wiem że brak gąbki może powodowac dostenie się jakichś brudów do gaznika, no a potem wiadomo... HeLp !!!
zenon165
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê