Zobacz wÄ…tek - yzf 750
NAS Analytics TAG

yzf 750

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

yzf 750

Postprzez pduren » 19/7/2007, 11:27

witam
zlozylem motor ktory przez rok lezal w kartonach z tym, ze silnik byl w calosci. po zlozeniu motocykla zapalil nie zle z tym ze cos mocno stuka w glowicy na wyzszych obrotach na wolnych jest ok. nie ma w nim kontrolki cisnienia oleju. gdzie podpiac sie aby sprawdzic czy jest cisnienie oleju w glowicy? z prawej strony pod deklem zaworow jest srubka jak ja wykrecilem to olej poplynal. czy moga to byc zawory?
dzieki
pozdro
pduren
Świeżak

Postprzez musieli » 19/7/2007, 12:52

YZFki 750 mają 5-zaworowe głowice, często niestety sypią się w nich zawory... Tak przez net trudno stwierdzić co jest nie tak. Trzeba by na początek "podnieść klapę od silnika" i przeregulować zawory - o ile coś się nie "urwało" i dlatego tak napier....la.
musieli
Świeżak

Postprzez pduren » 19/7/2007, 16:09

juz mniej wiecej mam usterke brak cisnienia oleju. jesli ktos moze mi powiedziec dlaczego? olej w silniku jest.........
miska olejowa zdjeta, pompa przykrecona, smok przykrecony, pompa obraca sie rozrusznikiem a gdy wszystko jeszcze bylo zmontowane to z otworu ktorym odchodza dwa przewody jeden do glowicy drugi gdzies nie ma cisnienia dopiero przy 5-6 tys ale lampka i tak nie gasla na wysokich obrotach. czy przez to ze silnik lezal rok cos moglo sie stac? kolega od ktorego kupilem mowil ze wczesniej bylo ok.
pduren
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 1 gość

na górê