aprilla 125 etx problem z wkrncaniem na obroty
• Strona 1 z 1
aprilla 125 etx problem z wkrncaniem na obroty
witam. Kupiłem se aprille 125 etx wszystko cacy tylko jeden mankament jest taki,ze jak jest akum naładowany to śmiga i jest wszystko ok światła ładnie świecą, ale jak słabnie aku. to go muli i sie dławi no i nie wkręca sie na obroty. Akumulator nowy 4Am świeca nówka, wyczyszczony gaźnik
webster
- webster81
- Świeżak
wiec tak nie mam lądowania z silnika wychodzą 4 kabelki które 3 idą do regulatora na 2 mam 4,5 va na jednym nie mam wcale regulator sie mocno grzeje (parzy) prześwietliłem kabelki no i raczej sa dobre ale z jednego nie wychodzi prąd od silnika jak tam sie dostać i co jeszcze sprawdzić, jak sciagnac to magneto
webster
- webster81
- Świeżak
edytuj posty kolego - nie pisz jeden pod drugim
dorwij regulator od kolegi/ z innego moto i podmien jak bedzie normalne ładowanie to wymien regulator i powinno byc po problemie, skoro sie grzeje to raczej na niego stawiam
dorwij regulator od kolegi/ z innego moto i podmien jak bedzie normalne ładowanie to wymien regulator i powinno byc po problemie, skoro sie grzeje to raczej na niego stawiam
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
dziś próbowałem ale nie moglem odkręcić nakrętki z magneto,a co dopiero je ściągnąć, no i nie wiem jak do tego sie zabrać pierwszy raz to będę robił . U mnie niema nawet gwintu wewnętrznego żeby wkręcić ściągacz,( silnik rotax 122)moze jakieś podpowiedzi filmik fotki będę wdzięczny
webster
- webster81
- Świeżak
nakrętka odkręcona udarem teraz czas na ściągacz muszę go jakoś wykonać samemu , co do tego iskrownika (jak tam zwal nazwy fachowej nie znam) co sie znajduje pod magnetem jak go sprawdzić,naprawić czy lepiej wymienić na nowy czy moze jakaś używkę no ale tez bym musiał sprawdzić tylko jak
webster
- webster81
- Świeżak
ja zielony jestem na temat motorków ale, sprawdziłem na odpalonym silniku lądowanie i jest zerowe przy akumulatorze.Przy regulatorze napięcia znalazłem kabelki które wychodzą z prądnicy sa to 4 kable, na 3 z nich ponoć powinno byc 4,5 v, a ja mam tylko na 2 kablach 4,5 v dlatego próbuje sie dostać do tej prądnicy. Jak sie myle to mnie popraw i jutro pojadę kupić regulator chociaż nie chciał bym jechać na daremno bo znalazłem go 80km od mojej miejscowości
webster
- webster81
- Świeżak
regulatora nikt nie sprawdzi jak nie podmienisz, a niema innego. U mnie w okolicy sa mechanicy ale z elektryka to juz gorze j gazdy tylko podmienić na inny, ale mam kogoś poszukać żeby podmienić a to nie takie proste dlatego chce to rozwiązać samemu jakos
webster
- webster81
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości