Zobacz wątek - Góra na supermoto
NAS Analytics TAG

Góra na supermoto

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Góra na supermoto

Postprzez pan_dziobak » 17/10/2013, 17:32

Witajcie

Przymierzam się do kupna zbroi/kurtki na moto. Dokładniej to na supermoto 125cc. Poszukałem troche i znalazłem kilka produktów które mnie zainteresowały, ale nie jestem pewien czy to dobry wybór i dlatego chciałbym się was poradzić. Ogónie to mam troche zagwostkę bo nie wiem czego szukać. Cos w stylu zbroi pasuje wyglądem do supermoto i tez mi się podobają takie rzeczy, ale czy takie ciuchy sprawdza się na szosie? Czy nie "znikną" w razie ewentualnego (odpukać) szlifu za szybko? Nie wiem, dlatego prosze o poradę.
Szukam czegos co będzie fajnie wyglądać (pasować do supermoto) i oczywiście dobrze chronić. Cos w przedziale do 400-500zł z tym że to 500zł to już tak naprawde nieprzekraczalne.
Tutaj zamieszczam linki do rzeczy które mnie zainteresowały ale nie wiem czy są warte kupna:

http://www.x-factor.pl/sklep/zbroje_i_z ... system_p86

http://www.x-factor.pl/sklep/zbroje_i_z ... street_p87 <-- ta ma grubszą siatkę nie przeźroczystą.

Ale czy te ciuchy od x-factora są dobrejjakości? Nigdy w sumie nie slyszałem o tej firmie. Z wygladu zdają sie być OK.
Widziałem też duzo modeli firmy L&J w tym przedziale cenowym, ale o jakości tych ciuchów też nic nie wiem.
pan_dziobak
Świeżak

Postprzez BlackHawk_r1 » 17/10/2013, 19:31

Słyszałem, że są przyzwoite jak na tą cenę, ale możesz sie zainteresować zbrojami sixsixone (troszeczke droższe ale lepsze jakosciowo, wygodniejsze, lepsze protektory), miałem takową na rower do dh.

Ps. Te zbroje są troche bardziej nastawione pod offroad wiec nie wiem czy na supermoto lepszym rozwiązaniem nie byłaby skórzana kurtka np. http://sklep.scigacz.pl/kurtka-skorzana ... =1594_1598

Podsumowując, jak masz maksimum 500zł i nie dasz rady doskrobać tych 100-150zł to ta zbroja będzie dobrym wyborem, lecz cudów bym się nie spodziewał.
Bo to sposób jest na laski, mieć motocykl i dwa kaski...
BlackHawk_r1
Świeżak

Postprzez malomi » 18/10/2013, 08:58

Na pewno skórzana kurtka była by lepsza rozwiązaniem. Zbroja ma wielu zwolenników ale jeszcze więcej przeciwników był burzliwi temat i to nie jeden na tym forum. Generalnie było porozumienie zbroja gorące dni i jazda po mieście spoko ale na wypad za miasto zdecydowanie kurtka ponieważ nikt nie zagwarantuje że przy ewentualnym ślizgu protektory w zbroi pozostaną na swoim miejscu a materiał wytrzyma ślizg a skórzana kurtka na pewno. Więc jeżeli masz kurteczkę a zbroja ma służyć do jazdy w mieście to jak najbardziej sama planuje kupić zbroje właśnie do takiego latania.
CBR f4i sport
malomi
Bywalec

Postprzez pan_dziobak » 18/10/2013, 22:16

Dzieki za odpowiedzi :)
Niestety nie mam niczego poza kaskiem i rękawicami. Wątpie czy w moim budrzecie kupie jakąś skórzaną kurtkę. Pojade jutro do sklepu zobaczymy moze beda mieli coś na moja kieszeń, moze cos doradzą.
pan_dziobak
Świeżak

Postprzez pan_dziobak » 19/10/2013, 17:25

Wybór padł na RST razor textyl.

Do zamknięcia.
pan_dziobak
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości

na górê