Prawo jazdy
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy
witam was serdecznie, mam pytanie może się pojawiło już na ten temat ale bardzo mi jest potrzebna odpowiedź : Mam 19 lat i jestem dziewczyną, miałam dylemat czy najpierw prawko na samochód czy na motocykl, ale stwierdzam po długim namyślę że wole na motocykl zrobić wcześniej
więc moje pytanie brzmi tak: czy obowiązuje mnie kategoria A1 czy A, bo czytając na stronach ośrodków szkolenia kierowców, że A1 jest od lat 16, a kategoria A od lat 18, tylko mnie irytuję to że na jednych ze stron wyczytałam że będę mogła zrobić tylko na kategorię A1 bo od 24 lat jest dopiero A, więc zirytowało mnie to bo na innych stronkach tego nie piszę, że trzeba mieć ukończone 24 lata aby zrobić na A, również wyczytałam że mogę w swoim wieku już zrobić na A mając 2 lata prawko na kategorie A1, więc proszę powiedźcie mi jak to jest, czy w innych ośrodkach szkolenia kierowców mogę zrobić prawko na kategorię A mając 19 lat czy muszę " czekać " aż ukończę te 24 lat i wtedy, bo to trochę bez sensu robić 2 razy prawko, chyba że inaczej to wygląda więc jak możecie to pomóżcie. I z góry dziękuję. LwG .
P.s. Przepraszam może ten post nie powinien być w tej tematyce z góry przepraszam.

P.s. Przepraszam może ten post nie powinien być w tej tematyce z góry przepraszam.
-
maniaczkamotocykli - Świeżak
a1 od 16 lat, a2 od 18 lat, a od 24 (chyba ze poprzednia kategoria 2+ lata posiadana)
możesz iść teraz na a2, za 2 lata na a, (bez sensu robić prawko 2 razy? taka "maniaczkamotocykli" LwG etc etc, a dasz radę 5 lat jeszcze usiedzieć bez moto? oj lansik..?)
możesz iść teraz na a2, za 2 lata na a, (bez sensu robić prawko 2 razy? taka "maniaczkamotocykli" LwG etc etc, a dasz radę 5 lat jeszcze usiedzieć bez moto? oj lansik..?)
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
-
- Harakiri 7
- Bywalec
Dokładnie, rób A2, a potem kursik na A będzie skrócony czyli 10godzin praktyki bez teorii. Moim zdaniem to bardzo opłacalne bo dużo się przez te 2 lata nauczysz.
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
-
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość