Zobacz wątek - Honda Mt5 - Kilka pytań
NAS Analytics TAG

Honda Mt5 - Kilka pytań

Enduro, Cross
_________

Honda Mt5 - Kilka pytań

Postprzez Faaz » 9/7/2013, 21:44

Zakupiłem dziś Hondę MT5 z 90 roku.
Zamontowany jest silnik od MB 50 z 93r oraz zestaw tuningowy airsal sport 70cc.
Teraz mam kilka pytań odnośnie doprowadzenia jej do stanu używalności.
Po pierwsze linka gazu. Gdzie można ją dostać? Na allegro znalazłem ale do roczników 80-82, do 90r nie ma, w hurtowniach też.
Wydaje mi się że linka od gazu powinna mieć 2 końce, jeden dochodzić do gaźnika, a drugi do dozownika oleju do mieszania z paliwem.
Jest taki zaworek do którego powinna dochodzić linka, a nie dochodzi (zdjęcie poniżej)
Cyba że to co innego to powiedzcie co to jest.

http://img812.imageshack.us/img812/3743/1t0y.jpg (otwórz link)

Na zdjęciu powyżej jest też zaznaczony wężyk który powinien napwno gdzieś dochodzić, tylko jest taki problem że jest on ucięty kawałek dalej i nie wiem do czego on prowadzi.

Kolejny wężyk który jest urwany (i do tego zaślepiony śrubką :shock: ), nie wiem do czego powinien prowadzić, zaznaczony na zdjęciu poniżej. Z czym to połączyć?

http://img832.imageshack.us/img832/332/96e2.jpg (otwórz link)

Ostatnią sprawą jest (przycisk?) który nie wiem do czego służy.

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i pomoc w doprowadzeniu motorka do porządku
Faaz
Świeżak

Postprzez henio12323 » 9/7/2013, 22:40

linki na pewno gdzies są dostepne, a jak są trudno albo za sporą kase mozna zawsze dorobić. i pewnie jak piszesz jedna linka idzie do gaźnika druga ( rozwidlenie) do pompki oleju.

te cięgno przy gaźniku to ssaniu - wyciągasz je przy odpalaniu

ten węzyk zaslepiony srubą to własnie węzyk od oleju, idzie cienki przewód od pompki do gaźnika i tędy pompowany jest olej. a ze zbiorniczka grubym węzem olej jest doprowadzany
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê