Zobacz wątek - Co mam kupić?
NAS Analytics TAG

Co mam kupić?

i inne małe pojemności
_________

Co mam kupić?

Postprzez gibek128 » 7/7/2013, 20:20

Najbardziej zależało by mi na motorowerze yamaha tzr 50 lub rieju rs2 50 (jakoś wolałbym tego). Na internecie są dobre oferty. Ale mój tato mi tłumaczy, że to zbyt duże ryzyko, że kupie takiego z przebiegiem ponad 10 000 (dla niego to stanowczo za dużo) i z wierzchu będzie ładny a w środku okropny! Proponuje mi, żebym kupił jakiegoś rometa np. zetke. Więc czy naprawde na te "ścigacze" trzeba tak uważać żeby nie wpaść w jakiś złom?
gibek128
Świeżak

Postprzez Losero » 7/7/2013, 20:42

nie, silnik am6 nie jest pierwszym lepszym, przez lata był montowany w aprilia, rieju, yamaha, derbi, peugeot a przebieg 10k dla niego to nic, chyba że był żyłowany w cholere przez 'młodych gniewnych'

oczywiście zanim cokolwiek kupisz poproś sprzedającego o nie odpalanie motocykla przed przyjazdem, zapytaj o komplet kluczy i oczywiście o dokumenty, czy nie będzie problemów z rejestracją itp.

a co do tych złomów - nie kupuj niczego starszego niż 8 lat, te sprzęty mogą być już zajechane przez początkujących (sprzęgło, napęd, zębatki w skrzyni) a na co zwracać uwagę przy zakupie motocykla to znajdziesz na stronie
Losero
Świeżak

Postprzez DzikiBobek » 8/7/2013, 14:05

Lepszy stary Japończyk lub Hiszpan niż nowy chińczyk! Jak kolega napisał wyżej, w Aprilii i Rieju montowane były i nadal są silniki Minarelli AM6. 10.000 przebiegu w takim silniku, to znak, że jeśli był szanowany to przynajmniej jest dobrze dotarty :) Zobacz czy nie gubi oleju silnik, czy motocykl nie gubi śladu, puść kierownice podczas jazdy i zobacz czy bedzie prosto jechać, czy koła nie mają luzów. Najlepiej, żebyś wszystko sobie sam powolutku sprawdził, wypytał sprzedającego o wszystko co robił przy tym motocyklu. Pozdrawiam, udanego zakupu, szerokości!
Nie ważne co masz pod dupą, ważna co kryjesz w kasku/
DzikiBobek
Świeżak

Postprzez Jankes33 » 8/7/2013, 21:40

Losero derbi ma swoje silniki. A tak pozatym to tak jak koledzy wyzej lepszy uzywany markowy niz nowy chinski. Sam mam 39k przebiegu w derbi i jezdzi nadal bardzo dobrze, nie mam sie o co do niego przyczepic.
Derbi gpr 50 -> ?
Jankes33
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê