podrasowanie aprili rx
• Strona 1 z 1
podrasowanie aprili rx
Mam do kupienia aprilie rx z 1996 roku i koleś mi piszę, ze jest odblokowana cała ale ciągnie mu tylko 50km/h Czy to jest mozliwe ze tylko tyle bo to jest 50cmm. |Ile kosztowało by podrasowanie takiego crossika zeby ciągnoł tam mnie więcej 90km/h-100km/h? POmózcie prosze. i gdzie takie podrasowanie mozna by zrobić?
- rasel14
- Świeżak
Jeśli odblokowana tylko tyle jedzie to znaczy że jest zwalona, a pozatym to enduro. np. kit 80ccm około 4-8 stów gaźnik 1,5-3 więc raczej może dobry tuning przekroczyć wartość sprzęta.
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

-
stecarlos - Świeżak
na szybko tego nie zrobisz raczej. zoabcz do ile obrotów kręci- jak powyżej 8,5tys to modół odblokowany. i to tyle co można zrobić bez rozbiórki.
i obejżeć dyfuzor-jak będzie coś zaspawane i widać że ręcznie to z dyfuzora też zdjęte - przynajmneij jedna bo w całym ukłądzie są chyba dwie.
i obejżeć dyfuzor-jak będzie coś zaspawane i widać że ręcznie to z dyfuzora też zdjęte - przynajmneij jedna bo w całym ukłądzie są chyba dwie.
Aprilia rx- remont
- hefaistos
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
jeśli się zbytnio na tym nie znasz to najlepiej do p;obliskiego warszatu który zajmuje się raczej tylko motorami lub na oględziny wziąć kogoś kto w motorach długo już siedzi.
jeśli pojedziesz sam to dobrzy przysłuchaj się pracy silnika-nic nie może stukać i powinien pracować w mare równo. nie wiem czym wcześciej jeździłęś ale jak przesiadałeś się np. z ogara to to moto powinno mieć bardzo dużego kopa-w porównaniu do ogara. jeśli będzie przyspieszał tak sobie i i nie poczujesz dużej mocy ( ogar ma niecałe 3 a to około
to mocno targuj albo zostaw. dobrze by było jakby sprzedający sgodził się pozwolić zajrzeć do cylindra( uszczelki kupisz na swój koszt-jeśli moto będzie dobre).
jeśli pojedziesz sam to dobrzy przysłuchaj się pracy silnika-nic nie może stukać i powinien pracować w mare równo. nie wiem czym wcześciej jeździłęś ale jak przesiadałeś się np. z ogara to to moto powinno mieć bardzo dużego kopa-w porównaniu do ogara. jeśli będzie przyspieszał tak sobie i i nie poczujesz dużej mocy ( ogar ma niecałe 3 a to około

Aprilia rx- remont
- hefaistos
- Świeżak
ogólnie to czy nie ma czegoś takiego np.
http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php
ale poprostu ustaw tłok na dole i pojeździj palcem po cylku, zoabcz czy nie ma żadnych rys, schodków itp.
moż na jeszcze zobaczyć jak bardzo pierścienie uszczelniają- czy są bardzo wysunięte od tłoka i czy wogóle jeszcze uszczelniają.
http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php
ale poprostu ustaw tłok na dole i pojeździj palcem po cylku, zoabcz czy nie ma żadnych rys, schodków itp.
moż na jeszcze zobaczyć jak bardzo pierścienie uszczelniają- czy są bardzo wysunięte od tłoka i czy wogóle jeszcze uszczelniają.
Aprilia rx- remont
- hefaistos
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm